Suche

Tisková informace #Elektrické nářadí
Sdílet tiskovou informaci

První akumulátorové prořezávací nůžky v 18V systému „Power for All System“: Bosch AdvancedPrune 18V-45 pro domácí kutily

Stříhejte větve v obtížných oblastech čistě a bez námahy

  • Stříhá větve o tloušťce až 45 milimetrů na jeden zátah
  • Inovativní 360stupňová spoušť pro optimální držení v jakémkoli úhlu střihu
  • Variabilní délka 1,2 nebo 1,8 metru díky prodlužovací tyči
  • Jeden akumulátor pro mnoho použití: šetří místo a peníze, chrání životní prostředí
Pavel Roman

Pavel Roman >

X

Už žádné roztřepené konce větví a bolavá ramena: Bosch dává zahrádkářům do rukou výkonný akumulátorový prořezávač AdvancedPrune 18V-45. Nové nářadí umožňuje stříhat stromy a plodonosnou flóru bez vynaložení velkého množství energie. Především však odvede práci hladce a čistě, čímž napomáhá zdravému růstu rostlin. AdvancedPrune 18V-45 je prvním akumulátorovým prořezávačem od společnosti Bosch v rámci „18V akumulátorového systému“, který zahrnuje veškeré reprezentativní nářadí v jednotlivých segmentech, mezi něž v současné době patří přibližně 70 nářadí pro kutily, zahradní nářadí, domácí spotřebiče a dokonce přesahuje rámec sortimentu Bosch s dalšími partnery v rámci cross-brandové aliance „Power for All Alliance“. Všechno nářadí – od vrtacího kladiva přes sekačku na trávu až po vysavač – lze provozovat se stejným 18V lithium-iontovým akumulátorem a pouze jednou nabíječkou. Uživatelé tak šetří místo i peníze a chrání životní prostředí.

Technologie Quick Cut urychluje práci

Nerezový nůž řeže větve měkkého a tvrdého dřeva o tloušťce až 45 milimetrů. Díky tomu si poradí s mnohem větším průměrem řezu než srovnatelné konkurenční modely. Navzdory tloušťce větví zvládne AdvancedPrune 18V-45 práci rychle díky technologii Quick Cut, která umožňuje uříznout větve o tloušťce 30 milimetrů během několika sekund. S plně nabitým akumulátorem o kapacitě 2,0 Ah zvládne AdvancedPrune 18V-45 až 600 řezů této tloušťky. Je to díky optimální koordinaci všech klíčových součástek, jako je motor a převodovka, v kombinaci s inteligentním elektronickým řídicím systémem nazvaným „Syneon Technology“. Tuto interakci mezi elektronikou motoru a akumulátorem nabízí pouze společnost Bosch. Výsledkem je, že nářadí poskytuje optimální výkon a maximální výdrž při každém projektu, přičemž si udržuje plný výkon až do vybití akumulátoru.

Řezání z jakéhokoli úhlu

AdvancedPrune 18V-45 má jedinečnou 360stupňovou spoušť. Tato funkce umožňuje plné otáčení nářadí a nastavení prořezávače v nejlepším úhlu, což usnadňuje dosažení těžko přístupných větví a zefektivní práci nad hlavou. Prořezávání se provádí pouhým otáčením a stisknutím spouště. To znamená, že řezný pohyb prořezávače lze bez námahy spustit z jakékoli polohy, aniž by uživatel musel vynaložit jakoukoli sílu – bez ohledu na to, jak silné je dřevo.

Plynulé prořezávání – i ve výšce

Uživatelé mohou prodloužit délku akumulátorového prořezávače od 1,2 do 1,8 metru pomocí prodlužovací tyče, která je k dispozici samostatně nebo je již součástí různých sad. Díky tomu se uživatelé nemusí při stříhání v úrovni země ohýbat, což pomáhá chránit jejich záda při práci na zahradě. Zastřihovač také umožňuje přesné a pohodlné stříhání vysokých větví. Malý čisticí hák na konci nářadí umožňuje bezpečně stáhnout zaklíněné větve k zemi – což je obzvláště praktická funkce při práci ve výškách nebo s trnitými rostlinami.

Akumulátorový prořezávač AdvancedPrune 18V-45 bude k dostání od dubna 2024. Všechny ceny jsou doporučené maloobchodní ceny včetně DPH.

Technické parametryAdvancedPrune 18V-45
Napětí akumulátoru18 V
Kapacita akumulátoruOd 2.0 Ah
Žací systémObtok
Materiál nožeUšlechtilá ocel
Řezů na jedno nabití akumulátoru (2.0 Ah)Přibližně 600 o průměru 30 mm
Rozměry s / bez tyče (D x Š x V)1200 x 61 x 176 mm / 1800 x 61 x 200 mm
Hmotnost s / bez akumulátoru (2.0 Ah)2.3 kg (krátká), 2.8 kg (dlouhá) / 2.6 kg (krátká), 3.1 kg (dlouhá)
Roszah dodávky / Doporučená prodejní cena vč. DPH• Stroj v kartonu bez aku: 4 979 Kč
• Stroj v kartonu, tyč, akumulátor a nabíječka (2.0 Ah), AL 18V-20: 7 469,00 Kč

Změna vyhrazena.

Máte nějaké dotazy nebo komentáře k této tiskové zprávě?
Pak nás neváhejte kontaktovat.

Tags: Power Tools

Kontakt pro novináře:
Adéla Kučerová
+420 728 360 250
Email: Adela.Kucerova@cz.bosch.com

Robert Bosch Power Tools GmbH, divize skupiny Bosch, je světovou jedničkou na trhu elektrického nářadí, zahradního nářadí, příslušenství a měřící techniky. V roce 2022 dosáhla tato divize se svými 20 000 zaměstnanci obratu 5,9 miliard eur, z čehož 90 procent získala mimo území Německa. Se značkami jako jsou Bosch a Dremel se divize zaměřuje především na potřeby uživatelů a silný inženýrský vývoj. Jádrem úspěchu je síla a rychlost inovací: V roce 2024 se divize Elektrické nářadí chystá uvést na trh více než 100 inovací ve všech čtyřech segmentech: Elektrické nářadí, Zahradní technika, Příslušenství a Měřicí technika.

Bosch Group je mezinárodní společnost nabízející technologie a služby s přibližně 428.000 zaměstnanci po celém světě (stav: 31.12.2023). Obrat firmy za rok 2023 dosáhly podle předběžných čísel hodnoty více než 91,6 miliard eur. Aktivity Bosch Group se dělí do čtyř obchodních oblastí: Mobility, Průmyslová technika, Spotřební zboží a Energetika a technika budov. Jako přední společnost v oblasti Internetu věcí, Bosch nabízí inovativní řešení pro chytré domácnosti, chytrá města, propojenou mobilitu a propojený průmysl. Bosch zlepšuje kvalitu života na celém světě díky výrobkům a službám, které jsou inovativní a budí nadšení. Díky své kompetenci v oblasti senzoriky, softwaru a služeb a také vlastního IoT cloudu je firma schopna nabídnout svým zákazníkům propojená řešení nad rámec domény od jednoho dodavatele. Strategickým cílem Bosch Group je přinášet inovace pro propojený život. Ty buď disponují umělou inteligencí (AI) nebo jsou vyvíjeny nebo vyráběny s její pomocí. Bosch zlepšuje kvalitu života na celém světě díky výrobkům a službám, které jsou inovativní a budí nadšení. Stručně řečeno, Bosch vytváří technologie, které jsou „Stvořené pro život“. Skupina Bosch zahrnuje společnost Robert Bosch GmbH a přibližně 470 dceřiných a regionálních společností v cca 60 zemích. Po započtení prodejních a servisních partnerů pokrývá globální vývojářská, výrobní a obchodní síť společnosti Bosch téměř všechny země. Základem budoucího růstu společnosti je její inovační síla. Ve 136 pobočkách po celém světě zaměstnává Bosch přibližně 90 000 pracovníků ve výzkumu a vývoji, z toho zhruba 48 000 softwarových inženýrů.

Více informací na www.bosch.com, www.bosch.cz, www.iot.bosch.com, www.bosch-press.cz, twitter.com/BoschPress.

Stále hledáte něco?