Suche

Tisková informace #Elektrické nářadí
Sdílet tiskovou informaci

Inovace v oblasti akumulátorového nářadí: Bosch ProCore18V+ s novou technologií článků

První 18V akumulátor s bezdrátovým designem pro maximální účinnost

  • Zvýšení doby provozuschopnosti až o 71 % u náročných aplikací
  • Plná kompatibilita v rámci systému Professional 18V System a AmpShare battery alliance.
  • Integrace klíčových technologií zajišťuje dlouhodobé vedoucí postavení v oblasti technologií
Pavel Roman

Pavel Roman >

X

Bosch se stal prvním výrobcem na světě, který přinesl výhody bez páskové technologie v bateriových článcích až 18V akumulátorech pro akumulátorové elektrické nářadí. S kapacitou 8,0 Ah ProCore18V+ dále prodlužuje dobu chodu vysoce výkonné řady akumulátorů Bosch ProCore18V a poskytuje tak obchodním a průmyslovým profesionálům další zvýšení efektivity. Nová baterie ProCore18V+ s kapacitou 8,0 Ah zvyšuje dobu chodu až o 71 procent ve srovnání s předchozí baterií ProCore18V se stejnou kapacitou. Delší doba chodu se profesionálním uživatelům rozhodně vyplatí, zejména při provádění náročných úkolů s řadou Biturbo, nejvýkonnějšími akumulátorovými produkty Bosch. Například při vrtání velkých průměrů s vrtacím kladivem GBH 18V-45 C Professional nebo při řezání velkých hloubek řezu s pokosovou pilou GCM 18V-305 GDC Professional. Ve srovnání s konvenčními akumulátorovými články má ProCore18V+ stejnou kompaktní velikost a hmotnost a nabízí efektivní a bezkonkurenční odvod tepla díky technologii CoolPack. Kromě toho je ProCore18V+ kompatibilní se všemi profesionálními 18V systémovými nástroji a také s produkty od dalších partnerů v multiznačkové akumulátorové alianci AmpShare.

Inovativní tabless technologie pro maximální efektivitu

Zvýšené účinnosti baterie je dosaženo díky bezpáskové konstrukci integrovaných bateriových článků řady 21700. U běžných lithium-iontových baterií má každý jednotlivý bateriový článek uvnitř na obou stranách úzké pásmo spojení s anodou a katodou - takzvanou „pásku". Tyto pásky vytvářejí úzké hrdlo pro energii dodávanou akumulátorem a přispívají k elektrickému vnitřnímu odporu článku, což způsobuje tvorbu tepla. V článcích bez výčnělků může elektřina protékat nesčetnými cestami po celé délce anody a katody, místo aby byla omezena na jeden nebo několik výčnělků. Tato nová konstrukce snižuje vnitřní odpor každého jednotlivého článku přibližně o 50 procent, a tím výrazně pro akumulátor jako celek. V důsledku toho vzniká výrazně méně tepla, což je limitujícím faktorem v náročných aplikacích. Výsledkem je až o 71 procent delší doba chodu než u běžných akumulátorů díky kombinaci bezpáskové konstrukce a přesně sladěného ovládání akumulátoru.

Integrace klíčových technologií zajišťuje vedoucí postavení v oblasti technologií

„Pevně věříme, že s touto inovací můžeme dosáhnout stejného úspěchu, jako když jsme poprvé zavedli lithium-iontové články do akumulátorového šroubováku,“ říká Thomas Donato, předseda představenstva společnosti Bosch Power Tools. „Lithium-iontové články, které se před rokem 2003 používaly pouze v mobilních telefonech, jsou nyní víceméně univerzální v akumulátorovém elektrickém nářadí.“ S novým akumulátorovým akumulátorem ProCore18V+ pokračuje divize ve své více než 50leté úspěšné historii vývoje akumulátorového elektrického nářadí a znovu podtrhuje své vedoucí postavení v oblasti technologií. „Profesionální akumulátorové elektrické nářadí Bosch je synonymem efektivity a usnadnění tvrdé práce,“ říká Donato. „Otevřením našeho bateriového systému a založením bateriové aliance AmpShare nabízíme obchodním a průmyslovým profesionálům systém, který kombinuje maximální flexibilitu a neustálé inovace.“ Kromě nové bezpáskové technologie nabízejí akumulátory od roku 2008 také plnou kompatibilitu s profesionálním nářadím Bosch – včetně výkonné řady Biturbo, jedinečné technologie CoolPack pro dlouhou dobu chodu a odolnosti a rychlého nabíjení. Nový 8,0Ah ProCore18V+ potřebuje k dosažení 50% nabití pouhých 15 minut.

Baterie ProCore18V+ s kapacitou 8,0 Ah je k dispozici od jara 2024. Bosch bude tento systém postupně rozšiřovat. Všechny ceny jsou doporučené maloobchodní ceny a nezahrnují DPH.

Kontakt pro novináře:
Kristýna Nováková
Tel.: +420 736 233 006
Email: Kristyna.novakova@cz.bosch.com

Robert Bosch Power Tools GmbH, divize skupiny Bosch, je světovou jedničkou na trhu elektrického nářadí, zahradního nářadí, příslušenství a měřící techniky. V roce 2022 dosáhla tato divize se svými 20 000 zaměstnanci obratu 5,9 miliard eur, z čehož 90 procent získala mimo území Německa. Se značkami jako jsou Bosch a Dremel se divize zaměřuje především na potřeby uživatelů a silný inženýrský vývoj. Jádrem úspěchu je síla a rychlost inovací: V roce 2024 se divize Elektrické nářadí chystá uvést na trh více než 100 inovací ve všech čtyřech segmentech: Elektrické nářadí, Zahradní technika, Příslušenství a Měřicí technika.

Bosch Group je mezinárodní společnost nabízející technologie a služby s přibližně 428.000 zaměstnanci po celém světě (stav: 31.12.2023). Obrat firmy za rok 2023 dosáhly podle předběžných čísel hodnoty více než 91,6 miliard eur. Aktivity Bosch Group se dělí do čtyř obchodních oblastí: Mobility, Průmyslová technika, Spotřební zboží a Energetika a technika budov. Jako přední společnost v oblasti Internetu věcí, Bosch nabízí inovativní řešení pro chytré domácnosti, chytrá města, propojenou mobilitu a propojený průmysl. Bosch zlepšuje kvalitu života na celém světě díky výrobkům a službám, které jsou inovativní a budí nadšení. Díky své kompetenci v oblasti senzoriky, softwaru a služeb a také vlastního IoT cloudu je firma schopna nabídnout svým zákazníkům propojená řešení nad rámec domény od jednoho dodavatele. Strategickým cílem Bosch Group je přinášet inovace pro propojený život. Ty buď disponují umělou inteligencí (AI) nebo jsou vyvíjeny nebo vyráběny s její pomocí. Bosch zlepšuje kvalitu života na celém světě díky výrobkům a službám, které jsou inovativní a budí nadšení. Stručně řečeno, Bosch vytváří technologie, které jsou „Stvořené pro život“. Skupina Bosch zahrnuje společnost Robert Bosch GmbH a přibližně 470 dceřiných a regionálních společností v cca 60 zemích. Po započtení prodejních a servisních partnerů pokrývá globální vývojářská, výrobní a obchodní síť společnosti Bosch téměř všechny země. Základem budoucího růstu společnosti je její inovační síla. Ve 136 pobočkách po celém světě zaměstnává Bosch přibližně 90 000 pracovníků ve výzkumu a vývoji, z toho zhruba 48 000 softwarových inženýrů.

Více informací na www.bosch.com, www.bosch.cz, www.iot.bosch.com, www.bosch-press.cz, twitter.com/BoschPress.

Stále hledáte něco?