Suche

Tisková informace #Elektrické nářadí
Sdílet tiskovou informaci

Silný doplněk k profesionálnímu 12V systému: Dvě nové inspekční kamery Bosch pro profesionály

Vizuální kontroly jsou nyní ještě jednodušší a rychlejší

  • Větší displej pro dobrý přehled v kombinaci s robustností a odolností
  • Vyšší rozlišení pro více detailů a ostřejší obraz, například pro kontrolu potrubí, hřídelí nebo pro kontrolu v automobilovém průmyslu
  • Srozumitelné ovládání a orientace díky praktickým pomocným funkcím
  • Jednoduchá dokumentace pomocí obrázků nebo dokonce videa
Pavel Roman

Pavel Roman >

X

Společnost Bosch uvádí na trh dvě nové inspekční kamery s vysokým rozlišením GIC 12V-5-27 C Professional a GIC 12V-4-23 C Professional, které usnadňují řemeslníkům, jako jsou instalatéři, elektrikáři a automechanici, inspekci těžko dostupných oblastí. Jsou ideálními pomocníky pro rychlou kontrolu vnitřku potrubí, kanalizace nebo šachet, například pro sledování úniků nebo ucpání, aniž by bylo nutné prorážet stěny nebo stropy. Oba přístroje jsou součástí systému Professional 12V napájecího systému, ve kterém akumulátor je kompatibilní s využitím u dalších nástrojů, od šroubováků až po ruční okružní pily. To řemeslníkům šetří čas, místo a peníze.

Robustní nástroje s vysokou úrovní přesnosti detailů

Inspekční kamery se vyznačují velkým obrazem s vysokým rozlišením v kombinaci s robustními přístroji. Model GIC 12V-4-23 C Professional má 4,3-palcový displej s rozlišením 800 x 480 pixelů, zatímco model GIC 12V-5-27 C Professional má 5 palcový displej s rozlišením 1280 x 720 pixelů. Díky jejich robustní konstrukci, odolnému gumovému pouzdru, který absorbuje nárazy a ergonomické rukojeti, se uživatelé mohou plně soustředit na daný úkol. Stupeň krytí IP54 zaručuje, že zařízení lze bez problémů používat v prostorách plných prachu nebo stříkající vody. Kabel a kamera se stupněm krytí IP67 zaručuje, že jsou odolné i vůči slané vodě, etanolu, naftě, motorovému oleji, benzínu a AdBlue® po dobu 30 minut, díky čemuž jsou vhodné ke kontrole automobilů do maximální teploty 50 °C.

Jednoduchá orientace pomocí funkce "AutoUp" a ručičky kompasu

Obě inspekční kamery umožňují uživatelům během inspekce kontrolovaného prostoru snadno vést kabel kamery správným směrem. Kamera GIC 12V-5-27 C Professional je vybavena funkcí "AutoUp", při které se obraz automaticky otáčí směrem nahoru a poskytuje uživateli optimální orientaci. Funkce "Indikace nahoru" kamery GIC 12V-4-23 C Professional zobrazuje malou šipku v levém dolním rohu obrazovky, která uživateli vždy ukáže, že se nachází "nahoře", díky čemuž má usnadněnou orientaci v prostoru.

Snadná dokumentace

Stav potrubí, šachet, položených kabelů nebo motorového prostoru lze přesně zdokumentovat pomocí snímků pořízených kamerami. Kamera má prostor pro uložení 30 snímků s rozlišením 1280 x 720 pixelů. Při použití 32GB micro-SD karty nabízí kamera GIC 12V-5-27 C Professional další prostor nejen pro ukládání snímků, ale také celých videozáznamů. Snímky a videa si můžete prohlížet ať už přímo na obrazovce fotoaparátu, nebo si je stáhnout do počítače prostřednictvím USB-C® kabelu.

Inspekční kamery GIC 12V-5-27C Professional a GIC 12V-4-23C Professional budou k dispozici v polovině října. Všechny ceny jsou doporučené prodejní ceny bez DPH.

Kontakt pro novináře:
Kristýna Nováková
Tel.: +420 723 233 006
Email: Kristyna.novakova@bosch.com

Robert Bosch Power Tools GmbH, divize skupiny Bosch, je světovou jedničkou na trhu elektrického nářadí, zahradního nářadí, příslušenství a měřící techniky. V roce 2022 dosáhla tato divize se svými 20 000 zaměstnanci obratu 5,9 miliard eur, z čehož 90 procent získala mimo území Německa. Se značkami jako jsou Bosch a Dremel se divize zaměřuje především na potřeby uživatelů a silný inženýrský vývoj. Jádrem úspěchu je síla a rychlost inovací: V roce 2024 se divize Elektrické nářadí chystá uvést na trh více než 100 inovací ve všech čtyřech segmentech: Elektrické nářadí, Zahradní technika, Příslušenství a Měřicí technika.

Bosch Group je mezinárodní společnost nabízející technologie a služby s přibližně 428.000 zaměstnanci po celém světě (stav: 31.12.2023). Obrat firmy za rok 2023 dosáhly podle předběžných čísel hodnoty více než 91,6 miliard eur. Aktivity Bosch Group se dělí do čtyř obchodních oblastí: Mobility, Průmyslová technika, Spotřební zboží a Energetika a technika budov. Jako přední společnost v oblasti Internetu věcí, Bosch nabízí inovativní řešení pro chytré domácnosti, chytrá města, propojenou mobilitu a propojený průmysl. Bosch zlepšuje kvalitu života na celém světě díky výrobkům a službám, které jsou inovativní a budí nadšení. Díky své kompetenci v oblasti senzoriky, softwaru a služeb a také vlastního IoT cloudu je firma schopna nabídnout svým zákazníkům propojená řešení nad rámec domény od jednoho dodavatele. Strategickým cílem Bosch Group je přinášet inovace pro propojený život. Ty buď disponují umělou inteligencí (AI) nebo jsou vyvíjeny nebo vyráběny s její pomocí. Bosch zlepšuje kvalitu života na celém světě díky výrobkům a službám, které jsou inovativní a budí nadšení. Stručně řečeno, Bosch vytváří technologie, které jsou „Stvořené pro život“. Skupina Bosch zahrnuje společnost Robert Bosch GmbH a přibližně 470 dceřiných a regionálních společností v cca 60 zemích. Po započtení prodejních a servisních partnerů pokrývá globální vývojářská, výrobní a obchodní síť společnosti Bosch téměř všechny země. Základem budoucího růstu společnosti je její inovační síla. Ve 136 pobočkách po celém světě zaměstnává Bosch přibližně 90 000 pracovníků ve výzkumu a vývoji, z toho zhruba 48 000 softwarových inženýrů.

Více informací na www.bosch.com, www.bosch.cz, www.iot.bosch.com, www.bosch-press.cz, twitter.com/BoschPress.

Stále hledáte něco?