Suche

Tisková informace #Elektrické nářadí
Sdílet tiskovou informaci

Nové akumulátorové zahradní nářadí v systému „36V Power for All“: Vysokotlaký čistič a nůžky na živý plot od společnosti Bosch

Efektivní a práci šetřící pomocníci pro dům a zahradu

  • UniversalAquatak 36V-100: výkonné čištění s nízkou spotřebou vody
  • UniversalHedgeCut 36V-55-24: stříhání hustých živých plotů a keřů bez námahy
  • Jeden akumulátor pro mnoho využití: šetří místo a peníze, chrání životní prostředí
Pavel Roman

Pavel Roman >

X

Akumulátorově čištěné terasy nebo příjezdové cesty i pohodlně zastřižené přerostlé živé ploty: S účinným a úsporným vysokotlakým akumulátorovým čističem UniversalAquatak 36V-100 a ergonomickými akumulátorovými nůžkami na živý plot UniversalHedgeCut 36V-55-24 zvládnete obojí během chvilky. Zahradní nářadí je nejnovějším přírůstkem systému „36V Power for All“ od společnosti Bosch pro kutily a zahrádkáře. Stejně jako ostatní nářadí v systému – od sekaček na trávu po fukar na listí – lze čistič i nůžky na živý plot provozovat se stejným 36V lithium-iontovým akumulátorem a nabíječkou. Uživatelé tak ušetří místo i peníze a zároveň chrání životní prostředí. Navíc nářadí vždy nabízí optimální výkon a maximální výdrž pro jakýkoli projekt. Základem je optimální koordinace klíčových komponentů, jako je motor v kombinaci s inteligentním elektronickým řídícím systémem nazývaným „Technologie Syneon“. Tuto součinnost mezi elektronikou motoru a akumulátorem nabízí pouze společnost Bosch.

UniversalAquatak 36V-100: vysoký výkon, optimalizovaná účinnost čištění

První akumulátorový vysokotlaký čistič Bosch má maximální tlak 100 barů, takže je stejně výkonný jako elektrický vysokotlaký čistič a vhodný pro náročnější úkoly. Zároveň k tomu potřebuje výrazně méně vody než jiné vysokotlaké čističe, protože Bosch optimalizoval hydraulický systém, aby maximalizoval účinnost vody, čímž dosáhl delší doby mytí při nižší spotřebě vody. Díky dlouhodobé výdrži je možné i rozsáhlé čištění. S akumulátorem o kapacitě 4,0 Ah poskytuje UniversalAquatak 36V-100 až 45 minut provozu na jedno nabití akumulátoru. Uživatelé mohou přepínat mezi dvěma tlakovými režimy: Silný režim si účinně poradí například s odolnými nečistotami z kamenných teras. Nízký tlak v režimu Eco šetrně, ale důkladně čistí povrchy, jako jsou například dřevěné terasy, čímž zachovává barvu dřeva, na rozdíl od běžných vysokotlakých čističů. Tato všestrannost umožňuje šetrné čištění zahradního nábytku, jízdních kol, automobilů a dalších. A to vše je možné nejen v domácnosti. Díky dlouhé výdrži akumulátoru je mobilní vysokotlaký čistič spolehlivým společníkem pro používání na chatě, na molu nebo kdekoli bez přívodu elektřiny či vody. Uživatelé mohou navíc využívat alternativní zdroje vody pomocí samostatně dodávané sací hadice, která je k dispozici, a zajistit tak zásobování vodou z rybníků nebo jiných zdrojů. Dvojitý filtrační systém zajišťuje ochranu zařízení před částečkami nečistot, čímž se zvyšuje jeho celková životnost. Tryska Trio nabízí tři funkce v jedné trysce. Obsahuje pevnou trysku na čisticí prostředky pro lehké čištění, rotační trysku na tvrdé povrchy a variabilní vějířovou trysku pro boj s odolnými nečistotami. Díky své hmotnosti 5,9 kg včetně akumulátoru je UniversalAquatak 36V-100 snadno přenosný a vysoce univerzální. Pistoli a příslušenství lze uložit přímo na nářadí, což zajišťuje efektivní organizaci a dostupnost během používání.

UniversalHedgeCut 36V-55-24: ergonomické a ostré jako břitva

Akumulátorové nůžky na živý plot UniversalHedgeCut 35V-55-24 doplňují nabídku Bosch nůžek na živý plot. S délkou nože 55 cm jsou v porovnání se svým větším protějškem AdvancedHedgeCut 36V-65-28 určena pro uživatele s menšími zkušenostmi. Laserem řezané a diamantem broušené nože bez námahy střihají větve o tloušťce až 24 mm a 2 800 otáček za minutu umožňuje efektivní tvarování velkých a hustých živých plotů. Hlavní výhoda oproti podobným akumulátorovým nůžkám na živý plot v segmentu pro kutily je bezuhlíkový motor, který je mimořádně kompaktní, odolný a vyžaduje minimální údržbu. Kromě toho jsou nůžky na živý plot lehčí než běžné benzínové nářadí této třídy, protože váží pouze 4,1 kg včetně akumulátoru o kapacitě 2,0 Ah. To umožňuje efektivně zastřihnout až 220 m2 živého plotu na jedno nabití. Ergonomicky navržený spouštěcí mechanismus snižuje zátěž horní části těla při používání, takže usnadňuje stříhání velkých a hustých bukových, tisových a vavřínových živých plotů, stejně tak trnkových a hlohových keřů. Další významnou výhodou je osvědčený a vyzkoušený systém Bosch Anti-Blocking. Zajišťuje, aby práce probíhala kontinuálně a rychle, a to i při práci se silnějšími větvemi: Pokud nože nepřeříznou silnou nebo obzvláště tvrdou větev, řídí mikroelektronika motor, který reguluje směr pohybu nožů tak, aby opakovaně působily na stejné místo, dokud větev nepřeříznou. Tato funkce je u společnosti Bosch jedinečná.

Akumulátorový vysokotlaký čistič UniversalAquatak 36V-100 bude k dispozici na trhu od konce listopadu 2023, akumulátorové nůžky na živý plot UniversalHedgeCut 36V-55-24 od konce ledna 2024. Všechny uvedené ceny jsou doporučené maloobchodní ceny včetně DPH.

Technické parametryUniversalAquatak 36V-100
Napětí akumulátoru36 V
Maximální tlak100 barů
Maximální průtoková rychlost3,1 l/min
Počet tlakových režimů2 (silný + eko)
Rozměry (délka x šířka x výška)383 x 191 x 517 mm
Hmotnost bez akumulátoru / s akumulátorem (0,4 Ah)4,6 / 5,9 kg
Rozsah dodávky / doporučení maloobchodní ceny včetně DPH• Nářadí v krabici (bez akumulátoru a nabíječky): 6 049 Kč
• Nářadí v krabici (bez akumulátoru a nabíječky) se sací hadicí: 6 809 Kč
• Nářadí v krabici (s akumulátorem a nabíječkou): 11 089 Kč

Technické parametryUniversalAquatak 36V-100
Napětí akumulátoru36 V
MotorBezuhlíkový
Rychlost otáček2 800 ot/min
Délka nože55 cm
Rozteč zubů26 mm
Maximální průměr řezu24 mm
Rozměry (délka x šířka x výška)1 085 x 240 x 195 mm
Hmotnost bez akumulátoru / s akumulátorem (0,4 Ah)3,4 / 4,1 kg
Rozsah dodávky / doporučení maloobchodní ceny včetně DPH• Nářadí v krabici (bez akumulátoru a nabíječky): 4 933 Kč
• Nářadí v krabici s akumulátorem 2,0 Ah a AL 36V-20 CV nabíječkou): 8 633 Kč

Změny jsou vyhrazeny

Máte k této tiskové zprávě nějaké dotazy nebo připomínky? Neváhejte nás kontaktovat.

Tags: Power Tools

Kontakt pro novináře:
Adéla Kučerová
Tel.: +420 728 360 250
Email: Adela.Kucerova@cz.bosch.com

Robert Bosch Power Tools GmbH, divize skupiny Bosch, je světovou jedničkou na trhu elektrického nářadí, zahradního nářadí, příslušenství a měřící techniky. V roce 2022 dosáhla tato divize se svými 20 000 zaměstnanci obratu 5,9 miliard eur, z čehož 90 procent získala mimo území Německa. Se značkami jako jsou Bosch a Dremel se divize zaměřuje především na potřeby uživatelů a silný inženýrský vývoj. Jádrem úspěchu je síla a rychlost inovací: V roce 2024 se divize Elektrické nářadí chystá uvést na trh více než 100 inovací ve všech čtyřech segmentech: Elektrické nářadí, Zahradní technika, Příslušenství a Měřicí technika.

Bosch Group je mezinárodní společnost nabízející technologie a služby s přibližně 428.000 zaměstnanci po celém světě (stav: 31.12.2023). Obrat firmy za rok 2023 dosáhly podle předběžných čísel hodnoty více než 91,6 miliard eur. Aktivity Bosch Group se dělí do čtyř obchodních oblastí: Mobility, Průmyslová technika, Spotřební zboží a Energetika a technika budov. Jako přední společnost v oblasti Internetu věcí, Bosch nabízí inovativní řešení pro chytré domácnosti, chytrá města, propojenou mobilitu a propojený průmysl. Bosch zlepšuje kvalitu života na celém světě díky výrobkům a službám, které jsou inovativní a budí nadšení. Díky své kompetenci v oblasti senzoriky, softwaru a služeb a také vlastního IoT cloudu je firma schopna nabídnout svým zákazníkům propojená řešení nad rámec domény od jednoho dodavatele. Strategickým cílem Bosch Group je přinášet inovace pro propojený život. Ty buď disponují umělou inteligencí (AI) nebo jsou vyvíjeny nebo vyráběny s její pomocí. Bosch zlepšuje kvalitu života na celém světě díky výrobkům a službám, které jsou inovativní a budí nadšení. Stručně řečeno, Bosch vytváří technologie, které jsou „Stvořené pro život“. Skupina Bosch zahrnuje společnost Robert Bosch GmbH a přibližně 470 dceřiných a regionálních společností v cca 60 zemích. Po započtení prodejních a servisních partnerů pokrývá globální vývojářská, výrobní a obchodní síť společnosti Bosch téměř všechny země. Základem budoucího růstu společnosti je její inovační síla. Ve 136 pobočkách po celém světě zaměstnává Bosch přibližně 90 000 pracovníků ve výzkumu a vývoji, z toho zhruba 48 000 softwarových inženýrů.

Více informací na www.bosch.com, www.bosch.cz, www.iot.bosch.com, www.bosch-press.cz, twitter.com/BoschPress.

Stále hledáte něco?