Suche

Tisková informace #Elektrické nářadí
Sdílet tiskovou informaci

Další přírůstky do 18V systému Bosch Professional: Profesionální zahradní nářadí Bosch

Vysoký výkon a komfort

  • Nové přírůstky: Akumulátorové nůžky na živé ploty, strunová sekačka, křovinořez a fukar na listí
  • Jakákoli práce – od údržby až po péči o trávník – pouze s jedním akumulátorovým systémem
  • Kompatibilita akumulátorů v různých zařízeních a u různých výrobců šetří peníze, místo i čas
Pavel Roman

Pavel Roman >

X

Rozšíření profesionálního 18V systému Bosch o venkovní nářadí nabídne profesionálům ještě širší spektrum použití. Jako první přibydou akumulátorové nůžky na živé ploty, strunová sekačka, křovinořez a fukar z řady BITURBO, přičemž další produkty, jako např. sekačka na trávu BITURBO, budou brzy následovat. Systém Professional 18V tak umožní např. správcům malých a středně velkých budov zvládnout všechny své úkoly – od oprav a údržby až po péči o živý plot a trávník – a flexibilně přepínat mezi šroubováky, pilami, úhlovými bruskami a venkovním nářadím. Akumulátorový systém přesahuje i nabídku sortimentu Bosch, a to díky mnoha partnerům v alianci akumulátorů AmpShare, která sdružuje více značek. Spousta značek, spousta nářadí, jeden akumulátorový systém: Uživatelé tak šetří peníze, místo i čas.

Akumulátorové nůžky na živé ploty, strunová sekačka, křovinořez a fukar byly optimalizovány pro profesionální použití z hlediska výkonu, účinnosti a ergonomie. Jsou například vybaveny bezuhlíkovými motory, skvěle vyváženy a nabízejí optimální poměr výkonu a hmotnosti, aby profesionálům co nejvíce usnadnily práci.

Nůžky na živé ploty GHE 18V-60 Professional

Akumulátorové nůžky na živé ploty GHE 18V-60 Professional mají nůž o délce 60 cm, stříhají větve o průměru až 20 mm a díky 3 000 otáčkám za minutu rychle upravují živý plot do požadovaného tvaru. Spolu s doporučeným akumulátorem ProCore18V s kapacitou 4,0 Ah váží pouhých 3,5 kg a lze s nimi pohodlně pracovat v různých polohách. Osvědčené funkce, jako je systém Bosch Anti-Blocking, zajišťují rychlý a plynulý postup práce a profesionální péči o živý plot: V případě, že se nožům nepodaří přeříznout větev najednou, řídí mikroelektronika motor tak, aby reguloval směr řezu nožů a ty pokračovaly v řezání, dokud se řez nezdaří. Tato funkce je u společnosti Bosch jedinečná.

Strunová sekačka GRT 18V-33 Professional a křovinořez GFR 18V-23 Professional

Akumulátorová strunová sekačka GRT 18V-33 Professional využívá cívku se strunou ke spolehlivému a rychlému vyžínání zarostlých ploch a prořezávání porostu a plevele. Nůž akumulátorového křovinořezu GFR 18V-23 Professional si naopak hravě poradí i s dřevnatým porostem, jako např. s ostružiníky. Pro ještě větší všestrannost lze křovinořez díky přiložené cívce přestavět na strunovou sekačku. Průměr sečení je 33 cm u strunové sekačky a 23 cm u křovinořezu. Oba produkty jsou vybaveny bezuhlíkovými motory a konstantní elektronikou pro výkonné a nepřerušované sečení. Jejich ergonomický design zároveň minimalizuje únavu i při dlouhých pracovních dnech.

Fukar GBL 18V-750 Professional Biturbo

Fukar GBL 18V-750 Professional je vybaven technologií BITURBO, která zajišťuje vynikající výkon a velkou sílu. Spolehlivě vyžene listí i jiné menší předměty z vjezdů, cest a trávníků. Váží pouhých 3,7 kg (včetně doporučené akumulátor ProCore18V s kapacitou 5,5 Ah) a snadno se ovládá. Plynulá regulace otáček nabízí optimální ovládání, takže uživatelé mohou důkladně odklízet vše od suchého listí na štěrku až po mokré listí na trávě. Fukar je vybaven bezuhlíkovým motorem BITURBO a axiálním dmychadlem, které poskytuje průtok až 780 m3 za hodinu při maximální rychlosti vzduchu téměř 200 km/h. Technické parametry tohoto 18V nářadí jsou srovnatelné s těmi, které lze nalézt v 36V třídě, ale kombinace nářadí a akumulátoru umožňuje výrazně lehčí a kompaktnější provoz – díky tomu je každodenní používání méně únavné.

Tyto nůžky na živé ploty, strunová sekačka, křovinořez a fukar jsou v prodeji od května, v zahradnické sezóně 2024 bude následovat sekačka na trávu a další nářadí. V rámci nabídky Bosch je k dispozici mnoho různých druhů příslušenství. Uvedené ceny jsou nezávazná cenová doporučení včetně DPH.

Technické parametryGHE 18V-60 Professional
Napětí akumulátoru18 V
MotorBezuhlíkový
Jmenovitý počet zdvihů při volnoběhu3 000 zdvihů za minutu
Délka nože/Rozteč zubů/Průměr řezu60/23/20 cm
Antiblokovací systémAno
Rozměry (délka x šířka x výška)1,147 x 239 x 189 mm
Hmotnost bez akumulátoru3,0 kg
Rozsah dodávky/Doporučená maloobchodní cena včetně DPHPřístroj v krabici (bez akumulátoru a nabíječky): 6 267 Kč

Technické parametryGRT 18V-33 ProfessionalGFR 18V-23 Professional
Napětí akumulátoru18 V18 V
MotorBezuhlíkovýBezuhlíkový
Rychlost bez zatížení4 500‒6 400 rpm4 500‒6 400 rpm
Záběr sečení/Tloušťka struny33 cm/2,4 mm23 cm nůž, 33 cm cívka/
2,4 mm
Posuv struny cívkyPoloautomatické: Pro-TapPoloautomatické: Pro-Tap
Systém výměny strunyEasyWindEasyWind
Rozměry nářadí (délka x šířka x výška)1 604 x 408 x 311 mm1 641 x 408 x 311 mm
Hmotnost bez akumulátoru 3,5 kg3,6 kg
Rozsah dodávky/Doporučená maloobchodní cena včetně DPHNářadí v krabici včetně
cívky Pro-Tap, ramenního popruhu a krytu na rostliny (bez akumulátoru a
nabíječky): 7 985 Kč
Nářadí v krabici včetně
cívky Pro-Tap, ramenního popruhu a krytu na rostliny (bez akumulátoru a nabíječky): 8 856 Kč

Technické parametryGBL 18V-750 Professional
Napětí akumulátoru18 V
MotorBezuhlíkový, BITURBO
Objemový průtok vzduchu780 m3/h
Rychlost proudění vzduchucca 200 km/h
Rozměry (délka x šířka x výška)852 x 195 x 300 mm
Hmotnost bez akumulátoru2,9 kg
Rozsah dodávky/doporučená maloobchodní cena včetně DPHPřístroj v krabici včetně nástavce (bez akumulátoru a nabíječky): 5 964 Kč

Změny vyhrazeny.

Máte nějaké dotazy nebo komentáře k této tiskové zprávě? Pak nás neváhejte kontaktovat.

Kontakt pro novináře:
Adéla Lišková
Tel.: +420 728 360 250
Email: Adela.Liskova@cz.bosch.com

Robert Bosch Power Tools GmbH, divize skupiny Bosch, je světovou jedničkou na trhu elektrického nářadí, zahradního nářadí, příslušenství a měřící techniky. V roce 2022 dosáhla tato divize se svými 20 000 zaměstnanci obratu 5,9 miliard eur, z čehož 90 procent získala mimo území Německa. Se značkami jako jsou Bosch a Dremel se divize zaměřuje především na potřeby uživatelů a silný inženýrský vývoj. Jádrem úspěchu je síla a rychlost inovací: V roce 2024 se divize Elektrické nářadí chystá uvést na trh více než 100 inovací ve všech čtyřech segmentech: Elektrické nářadí, Zahradní technika, Příslušenství a Měřicí technika.

Bosch Group je mezinárodní společnost nabízející technologie a služby s přibližně 428.000 zaměstnanci po celém světě (stav: 31.12.2023). Obrat firmy za rok 2023 dosáhly podle předběžných čísel hodnoty více než 91,6 miliard eur. Aktivity Bosch Group se dělí do čtyř obchodních oblastí: Mobility, Průmyslová technika, Spotřební zboží a Energetika a technika budov. Jako přední společnost v oblasti Internetu věcí, Bosch nabízí inovativní řešení pro chytré domácnosti, chytrá města, propojenou mobilitu a propojený průmysl. Bosch zlepšuje kvalitu života na celém světě díky výrobkům a službám, které jsou inovativní a budí nadšení. Díky své kompetenci v oblasti senzoriky, softwaru a služeb a také vlastního IoT cloudu je firma schopna nabídnout svým zákazníkům propojená řešení nad rámec domény od jednoho dodavatele. Strategickým cílem Bosch Group je přinášet inovace pro propojený život. Ty buď disponují umělou inteligencí (AI) nebo jsou vyvíjeny nebo vyráběny s její pomocí. Bosch zlepšuje kvalitu života na celém světě díky výrobkům a službám, které jsou inovativní a budí nadšení. Stručně řečeno, Bosch vytváří technologie, které jsou „Stvořené pro život“. Skupina Bosch zahrnuje společnost Robert Bosch GmbH a přibližně 470 dceřiných a regionálních společností v cca 60 zemích. Po započtení prodejních a servisních partnerů pokrývá globální vývojářská, výrobní a obchodní síť společnosti Bosch téměř všechny země. Základem budoucího růstu společnosti je její inovační síla. Ve 136 pobočkách po celém světě zaměstnává Bosch přibližně 90 000 pracovníků ve výzkumu a vývoji, z toho zhruba 48 000 softwarových inženýrů.

Více informací na www.bosch.com, www.bosch.cz, www.iot.bosch.com, www.bosch-press.cz, twitter.com/BoschPress.

Stále hledáte něco?