Suche

Tisková informace #Elektrické nářadí
Sdílet tiskovou informaci

Rozšíření systému „18V Power for All“: První akumulátorová sekačka Bosch se dvěma akumulátory

Dvojitý výkon pro vaši zahradu

  • UniversalRotak 2x18V-37-550 se dvěma 18voltovými akumulátory poseká až 500 metrů čtverečních
  • Bezuhlíkový motor pro vysoký výkon a dlouhou životnost
  • Jeden akumulátorový systém pro mnoho aplikací: Úspora místa, úspora peněz, ochrana životního prostředí
Pavel Roman

Pavel Roman >

X

Nová akumulátorová sekačka UniversalRotak 2x18V-37-550 od společnosti Bosch poskytuje 36V výkon díky použití dvou osvědčených 18V akumulátorů. Uživatelé tak mohou udržovat v čistotě a pořádku i větší trávníky o rozloze až 500 metrů čtverečních. UniversalRotak 2X18v-37-550 rozšiřuje systém „18V Power for All“, který v současné době zahrnuje přibližně 60 dalších zahradních a kutilských strojů a domácích spotřebičů Bosch. Ten navíc díky „Power for All Alliance“ přesahuje i rámec nabídky firmy Bosch. Všechno nářadí – od příklepové vrtačky přes sekačku na trávu až po vysavač – lze provozovat s jedním a tím samým 18V lithium-iontovým akumulátorem a pouze jednou nabíječkou. Uživatelé tak šetří místo a peníze a chrání životní prostředí.

Bezuhlíkový motor a technologie Syneon

Bezuhlíkový motor s dlouhou životností výkonně pohání nůž o průměru 37 cm. Základem je optimální koordinace všech příslušných komponent v kombinaci s inteligentní řídicí elektronikou, tzv. technologií Syneon. Tuto souhru mezi elektronikou motoru a akumulátorem nabízí pouze Bosch.

UniversalRotak 2x18V-37-550 tak vždy poskytuje optimální výkon pro každý projekt podle potřeby. Výsledkem je, že uživatelé mohou na jedno nabití dvou doporučených 4,0 Ah akumulátorů posekat až 500 metrů čtverečních trávníku na požadovanou výšku sečení. Uživatelé ji mohou rychle nastavit v pěti stupních v rozmezí 25 až 70 milimetrů bez použití nářadí pomocí páky na předním kole. Posekaná tráva se ukládá do sběrného koše z vysoce kvalitního textilního materiálu. Indikátor úrovně signalizuje, pokud je plný a je třeba ho vyprázdnit.

Ergonomické sečení v blízkosti okraje trávníku

Rukojeť Ergoflex přispívá k pohodlnému sečení, které šetří námahu. Ať už s horizontální, nebo vertikální polohou ruky: Pomocí ergonomicky tvarovaných „měkkých rukojetí“ mohou uživatelé řídit UniversalRotak 2x18V-37-550 tak, jak je to pro ně nejpohodlnější. Díky optimálnímu přenosu výkonu a manévrovatelnosti zvládne sekačka i obtížná místa a lze ji snadno řídit v úzkých zatáčkách nebo kolem stromu. Integrované hřebeny na trávu umožňují řezání v blízkosti hran a stěn, a tím šetří čas při přípravných a dokončovací pracích.

Akumulátorová sekačka UniversalRotak 2x18V-37-550 je již v prodeji. Uvedené ceny jsou nezávazná cenová doporučení včetně DPH.

Parametry přístrojeUniversalRotak 2x18V-37-550
Napětí akumulátoru2x 18V
Systém sekáníRotační ocelový nůž
MotorBezuhlíkový
Objem sběrného koše na trávu40 l
Typ rukojetiErgoflex
Šířka střihu37 cm
Výška střihu25–70 mm
Nastavení výšky sečení5 poloh
Předmontovaná kolaAno
Sekání až k okrajiAno
Hlučnost89 dB
Celkové rozměry (d x š x v)1355 x 400 x 1050 mm
Hmotnost bez / s akumulátory (4,0 Ah)12,4 / 13,7 kg
Rozsah dodávky/doporučená maloobchodní cena včetně DPH• Přístroj v krabici (bez akumulátoru a nabíječky): 9 069 Kč
• Přístroj v krabici s akumulátorem 2x 4,0 Ah a nabíječkou AL 1830 CV: 12 099 Kč

Změny jsou vyhrazeny.

Máte nějaké dotazy nebo komentáře k této tiskové zprávě? Pak nás neváhejte kontaktovat.

Kontakt pro novináře:
Adéla Lišková
Tel.: +420 728 360 250
Email: Adela.Liskova@cz.bosch.com

Robert Bosch Power Tools GmbH, divize skupiny Bosch, je světovou jedničkou na trhu elektrického nářadí, zahradního nářadí, příslušenství a měřící techniky. V roce 2022 dosáhla tato divize se svými 20 000 zaměstnanci obratu 5,9 miliard eur, z čehož 90 procent získala mimo území Německa. Se značkami jako jsou Bosch a Dremel se divize zaměřuje především na potřeby uživatelů a silný inženýrský vývoj. Jádrem úspěchu je síla a rychlost inovací: V roce 2024 se divize Elektrické nářadí chystá uvést na trh více než 100 inovací ve všech čtyřech segmentech: Elektrické nářadí, Zahradní technika, Příslušenství a Měřicí technika.

Bosch Group je mezinárodní společnost nabízející technologie a služby s přibližně 428.000 zaměstnanci po celém světě (stav: 31.12.2023). Obrat firmy za rok 2023 dosáhly podle předběžných čísel hodnoty více než 91,6 miliard eur. Aktivity Bosch Group se dělí do čtyř obchodních oblastí: Mobility, Průmyslová technika, Spotřební zboží a Energetika a technika budov. Jako přední společnost v oblasti Internetu věcí, Bosch nabízí inovativní řešení pro chytré domácnosti, chytrá města, propojenou mobilitu a propojený průmysl. Bosch zlepšuje kvalitu života na celém světě díky výrobkům a službám, které jsou inovativní a budí nadšení. Díky své kompetenci v oblasti senzoriky, softwaru a služeb a také vlastního IoT cloudu je firma schopna nabídnout svým zákazníkům propojená řešení nad rámec domény od jednoho dodavatele. Strategickým cílem Bosch Group je přinášet inovace pro propojený život. Ty buď disponují umělou inteligencí (AI) nebo jsou vyvíjeny nebo vyráběny s její pomocí. Bosch zlepšuje kvalitu života na celém světě díky výrobkům a službám, které jsou inovativní a budí nadšení. Stručně řečeno, Bosch vytváří technologie, které jsou „Stvořené pro život“. Skupina Bosch zahrnuje společnost Robert Bosch GmbH a přibližně 470 dceřiných a regionálních společností v cca 60 zemích. Po započtení prodejních a servisních partnerů pokrývá globální vývojářská, výrobní a obchodní síť společnosti Bosch téměř všechny země. Základem budoucího růstu společnosti je její inovační síla. Ve 136 pobočkách po celém světě zaměstnává Bosch přibližně 90 000 pracovníků ve výzkumu a vývoji, z toho zhruba 48 000 softwarových inženýrů.

Více informací na www.bosch.com, www.bosch.cz, www.iot.bosch.com, www.bosch-press.cz, twitter.com/BoschPress.

Stále hledáte něco?