Suche

Tisková informace #Elektrické nářadí
Sdílet tiskovou informaci

Další rozšíření systému „18V Power for All“: Nové akumulátorové úhlové brusky Bosch pro kutily

Pohodlné broušení, řezání a kartáčování

  • Kompaktní a uživatelsky přívětivá: UniversalGrind 18V-75
  • Všestranná a komfortní: AdvancedGrind 18V-80
  • Jedna baterie pro mnoho aplikací: Šetří peníze, místo i čas a chrání životní prostředí
Pavel Roman

Pavel Roman >

X

Bezdrátové a pohodlné broušení, řezání nebo kartáčování pomocí dvou nových akumulátorových úhlových brusek od společnosti Bosch pro kutily: UniversalGrind 18V-75, nový model v základním segmentu, je díky své kompaktnosti a snadnému použití spolehlivým partnerem pro širokou škálu aplikací. Pro větší a náročnější práce nabízí nová AdvancedGrind 18V-80 ještě větší komfort obsluhy a práce. Obě úhlové brusky jsou součástí systému „18V Power for All“ od společnosti Bosch.

Ten zahrnuje také všechny ostatní relevantní přístroje v jednotlivých segmentech s přibližně 60 druhy nářadí pro kutily, zahradu a domácnost – a díky alianci „POWER FOR ALL ALLIANCE“, která zahrnuje více značek, přesahuje i sortiment Bosch. Všechno nářadí – od příklepové vrtačky přes sekačku na trávu až po vysavač – lze provozovat s jedním a tím samým 18voltovým lithium-iontovým akumulátorem a pouze jednou nabíječkou. Uživatelé tak šetří peníze, místo i čas a chrání životní prostředí.

Bezpečnější a kontrolovaná práce

Obě akumulátorové úhlové brusky mají výkonné motory s plynulým rozběhem. To znamená, že se úhlové brusky nerozběhnou okamžitě na plné otáčky, ale během prvních několika sekund používání se jejich výkon plynule zvyšuje. Tato funkce poskytuje větší pohodlí a kontrolu při práci, protože uživatel má čas na přesné umístění a vyrovnání nářadí. Pokud dojde k přerušení napájení brusky, ochrana proti opětovnému spuštění zabraňuje jejímu nekontrolovanému zapnutí, a tím snižuje riziko zranění. Ochranné kryty obou přístrojů lze nastavit do různých poloh bez použití nářadí, a proto je lze vyrovnat v závislosti na aplikaci. Dodávaný ochranný kryt nabízí zvýšenou bezpečnost při řezání a lze jej snadno připevnit. Ergonomická a úzká rukojeť s měkkým úchopem, kompaktní design a nízká hmotnost zajišťují pohodlnou manipulaci při používání.

UniversalGrind 18V-75: Kompaktní přístroj pro menší aplikace

UniversalGrind 18V-75 je základní 18voltová akumulátorová úhlová bruska Bosch pro domácí kutily. Přístroj se snadnou obsluhou nabízí výkon motoru srovnatelný s kabelovým modelem s příkonem 750 W, a je proto vhodný pro broušení, kartáčování a řezání v domě i na zahradě. Menší práce s kovem nebo kamenem, například řezání kovových trubek na délku, odstraňování rzi z vrat a venkovního nábytku nebo menší práce s plechem, lze s UniversalGrind 18V-75 provést během okamžiku.

AdvancedGrind 18V-80: Předvolba otáček, antivibrační funkce a rychlá výměna

Pro kutily, kteří často pracují s kamenem, odstraňují otřepy z kovu nebo nahrubo brousí sváry, nabízí nový model brusky AdvancedGrind 18V-80 ještě vyšší výkon a zároveň vysoký pracovní komfort: Úhlová bruska je stejně výkonná jako srovnatelný 800wattový kabelový přístroj. Díky elektronickému nastavení otáček na rukojeti lze otáčky přizpůsobit příslušným aplikacím a materiálům. Zatímco vysoké otáčky o rychlosti až 12 000 ot/min jsou vhodné pro řezání kovů nebo kamene, jemnější práce, jako je leštění nerezové oceli, lze provádět při nižších otáčkách. Antivibrační rukojeť umožňuje pohodlnou práci bez únavy. Rychloupínací matice umožňuje kutilům vyměnit kotouč bez použití nářadí, což je praktické pro měnící se aplikace.

AdvancedGrind 18V-80 je již v prodeji, UniversalGrind 18V-75 bude v prodeji od ledna 2023. Příslušenství pro různé aplikace je k dispozici v sortimentu příslušenství Bosch. Všechny uvedené ceny jsou nezávazné doporučené ceny včetně DPH.

Parametry přístrojeUniversalGrind 18V-75AdvancedGrind 18V-80
Napětí/kapacita akumulátoru18 V / ≥ 4,0 Ah (doporučeno pro plný výkon)18 V / ≥ 4,0 Ah (doporučeno pro plný výkon)
Volnoběžné otáčky12 000 min-12.800-12.000 min-1
Průměr kotouče115 / 125 mm125 mm
VřetenoM14M14
Rozměry nářadí bez baterie a kotouče (D x Š x V)315 x 344 x 121 mm (s ochranným krytem 115 mm)

315 x 349 x 121 mm (s ochranným krytem 125 mm)
315 x 349 x 121 mm
Hmotnost nářadí bez baterie a řezného kotouče, s rukojetí a ochranným krytem1,7 kg1,7 kg

Kontakt pro novináře:
Adéla Lišková
Tel.: +420 728 360 250
Email: Adela.Liskova@cz.bosch.com

Robert Bosch Power Tools GmbH, divize skupiny Bosch, je světovou jedničkou na trhu elektrického nářadí, zahradního nářadí, příslušenství a měřící techniky. V roce 2022 dosáhla tato divize se svými 20 000 zaměstnanci obratu 5,9 miliard eur, z čehož 90 procent získala mimo území Německa. Se značkami jako jsou Bosch a Dremel se divize zaměřuje především na potřeby uživatelů a silný inženýrský vývoj. Jádrem úspěchu je síla a rychlost inovací: V roce 2024 se divize Elektrické nářadí chystá uvést na trh více než 100 inovací ve všech čtyřech segmentech: Elektrické nářadí, Zahradní technika, Příslušenství a Měřicí technika.

Bosch Group je mezinárodní společnost nabízející technologie a služby s přibližně 428.000 zaměstnanci po celém světě (stav: 31.12.2023). Obrat firmy za rok 2023 dosáhly podle předběžných čísel hodnoty více než 91,6 miliard eur. Aktivity Bosch Group se dělí do čtyř obchodních oblastí: Mobility, Průmyslová technika, Spotřební zboží a Energetika a technika budov. Jako přední společnost v oblasti Internetu věcí, Bosch nabízí inovativní řešení pro chytré domácnosti, chytrá města, propojenou mobilitu a propojený průmysl. Bosch zlepšuje kvalitu života na celém světě díky výrobkům a službám, které jsou inovativní a budí nadšení. Díky své kompetenci v oblasti senzoriky, softwaru a služeb a také vlastního IoT cloudu je firma schopna nabídnout svým zákazníkům propojená řešení nad rámec domény od jednoho dodavatele. Strategickým cílem Bosch Group je přinášet inovace pro propojený život. Ty buď disponují umělou inteligencí (AI) nebo jsou vyvíjeny nebo vyráběny s její pomocí. Bosch zlepšuje kvalitu života na celém světě díky výrobkům a službám, které jsou inovativní a budí nadšení. Stručně řečeno, Bosch vytváří technologie, které jsou „Stvořené pro život“. Skupina Bosch zahrnuje společnost Robert Bosch GmbH a přibližně 470 dceřiných a regionálních společností v cca 60 zemích. Po započtení prodejních a servisních partnerů pokrývá globální vývojářská, výrobní a obchodní síť společnosti Bosch téměř všechny země. Základem budoucího růstu společnosti je její inovační síla. Ve 136 pobočkách po celém světě zaměstnává Bosch přibližně 90 000 pracovníků ve výzkumu a vývoji, z toho zhruba 48 000 softwarových inženýrů.

Více informací na www.bosch.com, www.bosch.cz, www.iot.bosch.com, www.bosch-press.cz, twitter.com/BoschPress.

Stále hledáte něco?