Suche

Tisková informace #Elektrické nářadí
Sdílet tiskovou informaci

Snadná lokalizace a dokumentace: D-tect 200 C Professional od společnosti Bosch pro profesionály

První radarový detektor s lokalizací úniku

  • První zařízení, které umožňuje dokumentaci prostřednictvím snímku obrazovky a přenosu dat do počítače
  • Pokročilé funkce, jako je jedinečná lokalizace úniku, pro ještě více aplikací
  • Přesné výsledky díky novým pohledům a zohlednění dalších typů stěn
  • Vysoká přidaná hodnota i po pořízení díky budoucím aktualizacím softwaru
Pavel Roman

Pavel Roman >

X

Společnost Bosch soustavně dále vyvíjí segment lokalizačních zařízení. Nejnovějším zařízením, které bylo optimalizováno na základě zpětné vazby od uživatelů, je D-tect 200 C Professional. Jedná se o první radarový detektor na trhu, který umožňuje zachytit měření prostřednictvím snímku obrazovky a následně je zpracovat v počítači přenesenými pomocí kabelu USB-C® nebo karty SD. Díky tomu je dokumentace, například armování v betonu nebo uložení elektrických kabelů, jednodušší než kdykoli předtím. Radarový detektor také poprvé nabízí lokalizaci úniků. Základem je ještě lepší zpracování signálu, které umožňuje vyhodnocování a zobrazování vlhkých míst na povrchu stěn pomocí odražených radarových vln. Takto lze prasklé vodovodní potrubí identifikovat rychleji a především bez nutnosti bourání zdi. Při vyhledávání objektů mají nyní profesionálové k dispozici čtyři různé možnosti vizualizací, namísto dřívějších maximálně dvou, prostřednictvím 3,5palcového barevného displeje. To jim ještě více usnadní čtení výsledků lokalizace a vyvození vhodných opatření. Nezáleží na tom, zda jste stavbyvedoucí, zkušební technik, geodet nebo řemeslník: Pomocí přístroje D-tect 200 C Professional získáte vypovídající výsledky.

Čtyři různé vizualizace pro co nejlepší výsledky při lokalizaci

Maximální hloubka měření je 20 cm. D-tect 200 C Professional se od konkurenčních modelů liší zobrazením objektů s přesnou indikací hloubky a barevným kódem v zobrazení objektu, například žlutá barva pro vodiče pod napětím, tmavě modrá pro železné kovy a tyrkysová pro neželezné kovy. Zobrazení objektu poskytuje velmi dobrý přehled o všech nalezených objektech, a proto je výchozím zobrazením přístroje.
Řemeslníci ihned vidí, kolik a které předměty se nacházejí v určité části stěny, což zjednodušuje například instalaci nástěnných skříní nebo jiných komponentů. Kromě toho mohou flexibilně volit mezi zobrazením objektu nebo hloubkou vrtání detekovaných objektů.

Základem ještě přesnější a hlubší lokalizace je dále vyvinutá radarová technologie s novým anténním systémem a novým radarovým čipem Bosch. K vysoké přesnosti přispívá také předběžný výběr příslušného typu stěny, protože různé vlastnosti stěn ovlivňují rozpoznávání objektů. Nyní jsou uloženy všechny běžné typy stěn od nevyzrálého a suchého betonu přes zdivo, dokonce i příčně a podélně děrované cihly, až po sádrokarton. D-tect 200 C Professional odpovídajícím způsobem filtruje signály a poskytuje tak ještě přesnější výsledky. Pokud je použito mnoho různých materiálů, pomůže zobrazení signálu a zobrazení signálu 2D. Ukazují sílu resp. sílu a hloubku signálu a poskytují tak odborníkům informace o povaze stěny. Jasně rozpoznatelné jsou například mřížové struktury, jako je armovací železo. Díky novému bodovému zobrazení je snadné vyhledávat i v úzkých místech. V tomto pohledu není nutné zařízením pohybovat po povrchu, aby byl objekt detekován, ale zobrazí se okamžitě, jakmile je zařízení přiloženo ke stěně. Profesionálové mohou D-tect 200 C Professional používat nejen k lokalizaci, ale také k měření a vyznačování vzdáleností, například ke stanovení stejných vzdáleností mezi profily kovových a dřevěných profilů při instalaci sádrokartonových desek nebo k usnadnění přesné montáže nástěnných skříní.

Vysoká přidaná hodnota – i po pořízení přístroje

Ať chce uživatel udělat cokoli: Menu ho provede každým měřením se srozumitelným vysvětlením pomocí obrázků a textu a pomůže mu tak vyhnout se chybám při aplikaci. Uživatel má také flexibilní možnost volby zdroje energie: D-tect 200 C Professional lze provozovat s vyměnitelným akumulátorem ze systému Professional 12V a také se čtyřmi alkalickými bateriemi AA spolu s adaptérem baterií AA1 Professional. S akumulátorem o kapacitě 2,0 Ah váží radarový detektor necelých 700 gramů, takže je velmi lehký. Kromě toho budou moci uživatelé v budoucnu získávat bezplatné aktualizace softwaru prostřednictvím stahování, například za účelem postupného využívání nových funkcí dokumentace. Vysoká přidaná hodnota – i po pořízení přístroje D-tect 200 C Professional je k dispozici od července 2021. Všechny uvedené ceny jsou nezávazná cenová doporučení bez DPH.

Parametry přístrojeD-tect 200 C Professional
(nahrazuje D-tect 150 Professional a D-tect SV 150 Professional)
Detekovatelné materiályPlastové trubky (s vodní náplní i bez ní), elektrické kabely, třífázové silové kabely, nízkonapěťové a datové kabely, železné kovy, neželezné kovy, dřevěné podklady, dutiny
Max. hloubka lokalizace v suchém betonu (kovové předměty/jiné předměty)200/80 mm
Max. hloubka lokalizace kovových předmětů v mladém betonu60 mm
Max. hloubka lokalizace dřevěných spodních konstrukcí v sádrokartonu38 mm
Max. hloubka lokalizace v podélně děrovaných cihlách50 mm
Max. hloubka lokalizace objektů v jiných podporovaných typech stěn, například příčně děrovaných cihel80 mm
Typy stěnmladý a suchý beton, sádrokartonové desky, plošné vytápění (stěnové a podlahové), příčně děrované cihly, podélně děrované cihly, zdivo/univerzál
Přesnost měření na střed objektu± 5 mm*
Přesnost zobrazení hloubky objektu (suchý/mladý beton)± 5/± 10 mm*
PohledyZobrazení objektu, bodové zobrazení, zobrazení signálu, zobrazení signálu 2D
Interní paměť pro snímky> 100 snímky (50 MB)
Přenos pro dokumentacipřes USB-C®-Kabel nebo volitelně micro SD kartu
Třída ochranyIP 5X
Napájení12 V lithium-iontová baterie s kapacitou 2,0 Ah, případně s adaptérem na baterie AA1 Professional:
4 x 1,5V baterie LR6 (AA)
Doba provozu2 h (4 x AA) až 6 h (12V, 2,0 Ah)
Rozměry
(délka x šířka x výška)
231 x 106 x 112 mm
Hmotnost0,64 kg (AA), 0,69 kg (12V)
Rozsah dodávky/doporučená maloobchodní cena bez DPH• Přístroj v krabici s USB-C® kabelem, adaptér na baterie AA1 Professional, 4 baterie AA, pásek na zápěstí a ochranné pouzdro: 17487 Kč
• Solo verze „Cordless Concept“ v L-Boxxu s USB-C® kabelem a pásek na zápěstí: 17737 Kč
• Přístroj v L-Boxxu s 1 x 12V baterií 2,0 Ah, nabíječkou GAL 12V-40 Professional, USB-C® kabelem a pásek na zápěstí: 18737 Kč

*plus odchylky způsobené používáním. Odchylky závisí na materiálu a velikosti předmětů, materiálu a stavu podkladu a na zvoleném pohledu.

Změny jsou vyhrazeny.

Kontakt pro novináře:

Petr Vajda
Tel.: +420 602 166 548
Email: Petr.Vajda@cz.bosch.com

Robert Bosch Power Tools GmbH, divize skupiny Bosch, je světovou jedničkou na trhu elektrického nářadí, zahradního nářadí, příslušenství a měřící techniky. V roce 2022 dosáhla tato divize se svými 20 000 zaměstnanci obratu 5,9 miliard eur, z čehož 90 procent získala mimo území Německa. Se značkami jako jsou Bosch a Dremel se divize zaměřuje především na potřeby uživatelů a silný inženýrský vývoj. Jádrem úspěchu je síla a rychlost inovací: V roce 2024 se divize Elektrické nářadí chystá uvést na trh více než 100 inovací ve všech čtyřech segmentech: Elektrické nářadí, Zahradní technika, Příslušenství a Měřicí technika.

Bosch Group je mezinárodní společnost nabízející technologie a služby s přibližně 428.000 zaměstnanci po celém světě (stav: 31.12.2023). Obrat firmy za rok 2023 dosáhly podle předběžných čísel hodnoty více než 91,6 miliard eur. Aktivity Bosch Group se dělí do čtyř obchodních oblastí: Mobility, Průmyslová technika, Spotřební zboží a Energetika a technika budov. Jako přední společnost v oblasti Internetu věcí, Bosch nabízí inovativní řešení pro chytré domácnosti, chytrá města, propojenou mobilitu a propojený průmysl. Bosch zlepšuje kvalitu života na celém světě díky výrobkům a službám, které jsou inovativní a budí nadšení. Díky své kompetenci v oblasti senzoriky, softwaru a služeb a také vlastního IoT cloudu je firma schopna nabídnout svým zákazníkům propojená řešení nad rámec domény od jednoho dodavatele. Strategickým cílem Bosch Group je přinášet inovace pro propojený život. Ty buď disponují umělou inteligencí (AI) nebo jsou vyvíjeny nebo vyráběny s její pomocí. Bosch zlepšuje kvalitu života na celém světě díky výrobkům a službám, které jsou inovativní a budí nadšení. Stručně řečeno, Bosch vytváří technologie, které jsou „Stvořené pro život“. Skupina Bosch zahrnuje společnost Robert Bosch GmbH a přibližně 470 dceřiných a regionálních společností v cca 60 zemích. Po započtení prodejních a servisních partnerů pokrývá globální vývojářská, výrobní a obchodní síť společnosti Bosch téměř všechny země. Základem budoucího růstu společnosti je její inovační síla. Ve 136 pobočkách po celém světě zaměstnává Bosch přibližně 90 000 pracovníků ve výzkumu a vývoji, z toho zhruba 48 000 softwarových inženýrů.

Více informací na www.bosch.com, www.bosch.cz, www.iot.bosch.com, www.bosch-press.cz, twitter.com/BoschPress.

Stále hledáte něco?