Suche

Tisková informace #Byznys a ekonomika
Sdílet tiskovou informaci

Zaměstnanci firmy Bosch v Jihlavě opět aktivně podpořili akci „Čistá Vysočina“

Uchovat čisté prostředí Vysočiny pomáhali i jejich rodinní příslušníci

  • Aktivní účast pěti desítek zaměstnanců firmy Bosch v Jihlavě do projektu „Čistá Vysočina“
  • Zaměstnanci Bosch jdou v ochraně přírody pravidelně příkladem společně se svými rodinnými příslušníky a dětmi
Pavel Roman

Pavel Roman >

X

Jihlava – Na pět desítek dobrovolníků, zaměstnanců jihlavské firmy Bosch Powertrain s.r.o., včetně jejich rodinných příslušníků, podpořilo v sobotu 22. dubna 2023 čtrnáctý ročník jarního úklidu v Kraji Vysočina pod názvem „Čistá Vysočina“. Dobrovolníci pomáhali za jarního teplého počasí sbírat odpad na veřejných prostranstvích, zelených plochách a příjezdových komunikacích v okolí výrobního závodu 2 (lokalita Na Dolech) a výrobního závodu 3 (průmyslová zóna Jihlava-Pávov). „Čistou Vysočinu“ pořádá Kraj Vysočina vždy v jarním období. Cílem je zapojit co možná nejvíce občanů kraje, zejména pak děti a mládež, a motivovat je ke společné úklidové akci jejich blízkého okolí.

„Přišla jsem pomáhat společně s oběma rodiči, abych pomohla přírodě od vyhozených odpadků. Chtěla jsem, aby rodiče měli kolem sebe čistou přírodu a příjemné okolí závodu,“ řekla čtrnáctiletá Ema Zmeková. Ta se úklidové firemní akce Čistá Vysočina účastní společně s rodiči již potřetí. „Na úklidovou akci chodíme společně s mým tátou. K pomoci vyčistit přírodu se vždy ráda připojím, jde přece o zdravé životní prostředí pro nás pro všechny,“ zhodnotila důvody své účasti třináctiletá Tereza Pejchalová.

Dobrovolnická aktivita zaměstnanců je vítána

„Výsledkem letošní úklidové akce bylo přes 30 pytlů s odpadem o váze okolo 200 kilogramů. Zachovat region Vysočiny v čistotě je zájmem každého z nás. Těší mě, že se naši zaměstnanci, společně s jejich dětmi, aktivně zapojují formou dobrovolnické práce do ochrany životního prostředí. Do letošní akce se zapojil velmi vysoký počet dětí s rodiči. Děti se tak společně mohou přesvědčit, že práce pro životní prostředí má smysl,“ sdělil k úklidové akci obchodní ředitel firmy Bosch Powertrain s.r.o. Ralph Klaus Carle.

Zaměstnanci firmy Bosch v Jihlavě se zapojují do jarní úklidové akce pravidelně od roku 2013, za tu dobu pomohli odstranit z přírody již na 8 tun odpadků.

Závod Jihlava

Ve firmě Bosch Powertrain pracuje na 4 500 zaměstnanců. K hlavním výrobkům patří vysokotlaká čerpadla pro dieselové motory, tlakové zásobníky, regulační ventily tlaku, vstřikovací injektory a zpětné vedení paliva pro systém common rail. Firma v roce 2023 rozšiřuje stávající výrobu o výrobky z oblasti elektromobility a připravuje se postupně na sériovou výrobu elektronáprav, elektrických motorů, statorů a rotorů. Firma získala řadu národních a mezinárodních ocenění, jako například prestižní ocenění „Národní cena kvality ČR-Excelentní firma“ nebo ocenění za prorodinně orientovanou personální politiku firmy „Audit rodina & zaměstnání“, udělované Ministerstvem práce a sociálních věcí České republiky. Firma se již po řadu let tradičně umisťuje na čelní pozici v renomované soutěži nejlepších českých exportérů „Exportér roku“.

Kontakt pro novináře:
Mojmír Kolář
Tel.: +420 567 585 601
Email: Mojmir.Kolar@cz.bosch.com

Bosch v České republice se skládá ze šesti legálních entit a v roce 2022 zaměstnával téměř 8 000 zaměstnanců (k 31. 12. 2022). Konsolidovaný obrat na trzích v České republice dosáhl v roce 2022 výše 19,2 miliard korun (0,8 miliard eur) a celkový obrat českých společností skupiny Bosch včetně obratu nekonsolidovaných společností a interních dodávek sesterským společnostem mimo ČR dosáhly částky 49,5 miliard korun (2,0 miliard eur). Bosch je v zemi zastoupen všemi svými čtyřmi obchodními oblastmi: Mobility Solutions, Průmyslová technika, Spotřební zboží a Energetika a technika budov. Společnost působí v České republice v osmi lokalitách, z nichž čtyři jsou výrobní závody, jedno servisní středisko, jeden distribuční sklad a jeden prodejní sklad.

Více informací na www.bosch.cz, www.bosch-press.cz.

Bosch Groupje předním mezinárodním dodavatelem technologií a služeb. Společnost celosvětově zaměstnává zhruba 428 000 zaměstnanců (stav k 31. 12. 2023). Podle předběžných údajů dosáhla společnost v roce 2023 obratu ve výši 91,6 miliardy eur. Činnost Bosch Group se dělí do čtyř obchodních oblastí: Mobility, Průmyslová technika, Spotřební zboží a Energetika a technika budov. Jako přední společnost v oblasti Internetu věcí, Bosch nabízí inovativní řešení pro chytré domácnosti, chytrá města, propojenou mobilitu a propojený průmysl. Využívá svých znalostí senzorových technologií, softwaru a služeb, také svůj vlastní IoT cloud k tomu, aby zákazníkům nabídnul propojená řešení napříč oblastmi – a to z jediného zdroje. Strategickým cílem skupiny Bosch je usnadnit propojený život pomocí produktů a řešení, které buď obsahují umělou inteligenci (AI), nebo byly vyvinuty či vyrobeny s její pomocí. Společnost Bosch zlepšuje kvalitu života na celém světě pomocí inovativních výrobků a služeb, které vzbuzují nadšení. Stručně řečeno, Bosch vytváří technologie, které jsou "Stvořeny pro život". Skupinu Bosch tvoří společnost Robert Bosch GmbH a zhruba 470 dceřiných a regionálních společností ve více než 60 zemích. Včetně prodejních a servisních partnerů pokrývá celosvětová výrobní, inženýrská a prodejní síť Bosch téměř všechny země světa. Základem budoucího růstu společnosti je její inovační síla. Ve 136 pobočkách po celém světě zaměstnává Bosch přibližně 90 000 pracovníků ve výzkumu a vývoji, z toho zhruba 48 000 softwarových inženýrů.

Více informací na www.bosch.com, www.iot.bosch.com, twitter.com/BoschPress.

Stále hledáte něco?