Suche

Tisková informace #Elektrické nářadí
Sdílet tiskovou informaci

Výkonný přírůstek v systému "18V Power for All ": Univerzální akumulátorové vrtací kladivo Bosch pro kutily

Výkonné vrtání, vrtání s příklepem, sekání a šroubování

  • Univerzální sklíčidlo SDS-plus pro výměnu příslušenství bez použití nářadí
  • Vysoká síla příklepu díky pneumatickému mechanismu – bez jakýchkoli kabelů
  • Bezpečnější a méně namáhavá práce díky redukci vibrací a spojce proti přetížení
  • Jedna baterie pro mnoho aplikací: Úspora místa, úspora peněz, ochrana životního prostředí
Pavel Roman

Pavel Roman >

X

Akumulátorovým kladivem UniversalHammer 18V rozšiřuje Bosch systém "18V Power for All System" o silného partnera pro každý renovační projekt. UniversalHammer 18V je první akumulátorové vrtací kladivo s funkcí sekání od společnosti Bosch pro kutily a kombinuje čtyři aplikace v jednom stroji: Vrtání s příklepem, sekání, vrtání a šroubování. Systém "18V Power for All ", který zahrnuje více než 40 druhů nářadíí pro kutily, zahradu a domácnost, pokrývá také všechny ostatní relevantní přístroje v jednotlivých segmentech - a díky "Power for All Alliance" přesahuje i sortiment Bosch. Všechno nářadí – od příklepové vrtačky přes sekačku na trávu až po vysavač – lze provozovat s jedním a tím samým 18voltovým lithium-iontovým akumulátorem a pouze jednou nabíječkou. Uživatelé tak šetří místo a peníze a chrání životní prostředí.

Snadná výměna příslušenství mezi čtyřmi aplikacemi

Vrtání do betonu je s UniversalHammer 18V stejně možné jako sekání kabelových kanálů při rekonstrukci kuchyně nebo koupelny.

S akumulátorovým vrtacím kladivem snadno odstraníte omítku nebo obklady ze stěn či stropů. Ti, kteří střídají různá použití a potřebují různé vrtáky nebo sekáče, mohou využít možnosti výměny příslušenství bez použití nářadí: Díky univerzálnímu sklíčidlu SDS-plus to lze provést snadno a rychle bez nutnosti použití dalších nástrojů.

Vysoká příklepová síla a nízké vibrace

UniversalHammer 18V přesvědčí kromě všestranných možností použití také pneumatickou silou příklepu 2,0 joulů. Díky tomu je jeho výkon srovnatelný s kabelovými přístroji. Pneumatický příklepový mechanismus zajišťuje rychlý postup práce a umožňuje vrtání do betonu s průměrem vrtáku až 16 mm. Pomocí dvouprstového spínače uživatelé ovládají rychlost tak, aby vyhovovala aktuální aplikaci a díky integrované kontrolce stavu akumulátoru mají vždy na první pohled přesnou úroveň nabití. Světlo LED zajišťuje jasný výhled na pracoviště i za zhoršené viditelnosti. Díky nízké hmotnosti se nářadí pohodlně drží v ruce při všech činnostech. Oddělená rukojeť snižuje vibrace a umožňuje tak kontrolovanou práci bez únavy. Integrovaná spojka proti přetížení chrání uživatele i nářadí – například při zaseknutí vrtáku v železobetonu – tím, že uvolní spojku a sníží točivý moment.

UniversalHammer 18V je již v prodeji. Všechny uvedené ceny jsou nezávazné doporučené ceny včetně DPH.

Technické parametryUniversalHammer 18V
Napětí/kapacita akumulátoru18 V lithium-ion / 2,5 Ah - 6 Ah
Volnoběžné otáčky0 - 2000 min-1
Síla jednotlivého příklepu (EPTA)2,0 J
Počet příklepů0-5400 bpm
Maximální průměr vrtáku do betonu/dřeva/kovu16/25/13 mm
Hmotnost (bez baterie, s rukojetí)2,0 kg
Rozsah dodávky/doporučená maloobchodní cena včetně DPH
  • Nářadí v krabici včetně rukojeti a hloubkového dorazu: 3 279 Kč
  • Nářadí v kufru s 2,5 Ah akumulátorem a nabíječkou AL1820, včetně rukojeti a hloubkového dorazu: 4 789 Kč

Změny jsou vyhrazeny.

Tags: Power Tools

Kontakt pro novináře:
Adéla Lišková
Tel.: +420 728 360 250
Email: Adela.Liskova@cz.bosch.com

Robert Bosch Power Tools GmbH, divize skupiny Bosch, je světovou jedničkou na trhu elektrického nářadí, zahradního nářadí, příslušenství a měřící techniky. V roce 2022 dosáhla tato divize se svými 20 000 zaměstnanci obratu 5,9 miliard eur, z čehož 90 procent získala mimo území Německa. Se značkami jako jsou Bosch a Dremel se divize zaměřuje především na potřeby uživatelů a silný inženýrský vývoj. Jádrem úspěchu je síla a rychlost inovací: V roce 2024 se divize Elektrické nářadí chystá uvést na trh více než 100 inovací ve všech čtyřech segmentech: Elektrické nářadí, Zahradní technika, Příslušenství a Měřicí technika.

Bosch Group je mezinárodní společnost nabízející technologie a služby s přibližně 428.000 zaměstnanci po celém světě (stav: 31.12.2023). Obrat firmy za rok 2023 dosáhly podle předběžných čísel hodnoty více než 91,6 miliard eur. Aktivity Bosch Group se dělí do čtyř obchodních oblastí: Mobility, Průmyslová technika, Spotřební zboží a Energetika a technika budov. Jako přední společnost v oblasti Internetu věcí, Bosch nabízí inovativní řešení pro chytré domácnosti, chytrá města, propojenou mobilitu a propojený průmysl. Bosch zlepšuje kvalitu života na celém světě díky výrobkům a službám, které jsou inovativní a budí nadšení. Díky své kompetenci v oblasti senzoriky, softwaru a služeb a také vlastního IoT cloudu je firma schopna nabídnout svým zákazníkům propojená řešení nad rámec domény od jednoho dodavatele. Strategickým cílem Bosch Group je přinášet inovace pro propojený život. Ty buď disponují umělou inteligencí (AI) nebo jsou vyvíjeny nebo vyráběny s její pomocí. Bosch zlepšuje kvalitu života na celém světě díky výrobkům a službám, které jsou inovativní a budí nadšení. Stručně řečeno, Bosch vytváří technologie, které jsou „Stvořené pro život“. Skupina Bosch zahrnuje společnost Robert Bosch GmbH a přibližně 470 dceřiných a regionálních společností v cca 60 zemích. Po započtení prodejních a servisních partnerů pokrývá globální vývojářská, výrobní a obchodní síť společnosti Bosch téměř všechny země. Základem budoucího růstu společnosti je její inovační síla. Ve 136 pobočkách po celém světě zaměstnává Bosch přibližně 90 000 pracovníků ve výzkumu a vývoji, z toho zhruba 48 000 softwarových inženýrů.

Více informací na www.bosch.com, www.bosch.cz, www.iot.bosch.com, www.bosch-press.cz, twitter.com/BoschPress.

Stále hledáte něco?