Suche

Tisková informace #Elektrické nářadí
Sdílet tiskovou informaci

Osvěžení systému „18V Power for All“ – první akumulátorový ventilátor Bosch pro kutily

UniversalFan 18V-1000: dynamický a všestranný

  • Výkonný, účinný a tichý: rotor s pěti lopatkami vytváří chladný vánek i při nízkých otáčkách
  • Unikátní: Technologie Syneon udržuje konstantní průtok vzduchu bez ohledu na stav akumulátoru
  • Šetrný ke zdrojům díky použití recyklovaných materiálů
  • Jeden akumulátor pro mnoho aplikací: Šetří místo a peníze, chrání životní prostředí
Pavel Roman

Pavel Roman >

X

Chladný vánek usnadňuje kutilské práce i volnočasové aktivity, a to nejen na vrcholu léta. Nový ventilátor UniversalFan 18V-1000 přináší uživatelům potřebný chladivý efekt všude tam, kde ho skutečně potřebují. První akumulátorový ventilátor od společnosti Bosch pro kutily nabízí širokou škálu možností využití v domácnosti i na zahradě. Lze jej flexibilně používat, kdekoliv je potřeba. Ventilátor UniversalFan 18V-1000 rozšiřuje systém „18V Power for All“, jehož součástí je také veškeré základní nářadí z jednotlivých pracovních oblastí – v současné době je to více než 60 různých nářadí pro kutily, zahradní nářadí a domácí spotřebiče, přičemž kompatibilita je ještě mnohem větší díky dalším partnerům v rámci spolupráce „Power for All Alliance“ napříč značkami. Všechno nářadí – od vrtacích kladiv a sekaček na trávu až po vysavače – lze pohánět jedním 18V lithium-iontovým akumulátorem a pouze jednou nabíječkou. To uživatelům šetří místo a peníze a také chrání životní prostředí.

Vysoká účinnost a široké možnosti použití

Ventilátor UniversalFan 18V-1000 má pět lopatek rotoru, takže při stejné rychlosti přenáší větší množství vzduchu než běžnější ventilátory se třemi lopatkami. Vlastní technologie Bosch „JetBreeze Airflow Technology“ zajišťuje tichý provoz při stejném maximálním výkonu o velikosti 1 000 m3 vzduchu za hodinu. Díky koncentrovanému proudu vzduchu poskytuje ventilátor poháněný akumulátorem příjemný chladící účinek, a to v jakékoli poloze – i při nízkých otáčkách na vzdálenost větší než pět metrů. Ventilátor UniversalFan 18V-1000 je vybaven výsuvnými háky, které umožňují jeho zavěšení – například na žebřík. Alternativně lze ventilátor příčně upevnit na prkno, připevnit na stativ nebo zavěsit pomocí integrovaného závěsu ve tvaru klíčové dírky. Ventilátor byl vyvinut speciálně pro potřeby kutilů a díky robustní konstrukci a kompaktnímu designu jej lze spolehlivě používat i ve zhoršených podmínkách. To zajišťuje i otočná hlava ventilátoru o 180 stupňů, s níž mohou uživatelé flexibilně nasměrovat proud vzduchu libovolným směrem a plynule jej regulovat pomocí ovládacích knoflíků.

Stálý výkon pro všechny aplikace

Ventilátor UniversalFan 18V-1000 je vhodný nejen pro chlazení, ale také pro sušení mokré omítky nebo čerstvé barvy. Akumulátorový ventilátor také poskytuje úlevu při mnoha volnočasových aktivitách – spolehlivě vytvoří svěží vánek na balkóně, zahradě, během pikniku nebo při kempování. Zařízení vytváří konstantní proud vzduchu, aniž by uživatel musel přerušovat svou činnost a ručně nastavovat rychlost ventilátoru. Základem je inteligentní řídicí elektronika s názvem „Syneon Technology“. Tuto součinnost elektroniky motoru a akumulátoru nabízí pouze společnost Bosch. Tato technologie dodává akumulátorovému ventilátoru konstantní výkon bez ohledu na úroveň nabití jeho 18V akumulátoru.

Akumulátorový ventilátor s udržitelným konceptem výrobku

Ventilátor UniversalFan 18V-1000 se vyrábí v Evropské unii. Více než 90 % krytu výrobku, tj. všech vnějších viditelných částí zařízení bez akumulátoru, je vyrobeno z recyklovaného plastu. Společnost Bosch systematicky pracuje na zlepšení udržitelnosti celého hodnotového řetězce. Za tímto účelem byl vytvořen speciální tým. Ten průběžně zkoumá a zavádí vhodná opatření po celém světě, například pokud jde o používání recyklovaných materiálů v obalech a elektrickém nářadí. Mezi hlavní cíle patří dlouhodobé snižování stopy CO2 výrobků a podpora oběhového hospodářství.

UniversalFan 18V-1000 je již v prodeji. Všechny ceny jsou nezávazné doporučené ceny včetně DPH.

Tabulku specifikací nástroje naleznete v PDF, viz „Stáhnout tiskovou informaci“.
Změny jsou vyhrazeny.

Tags: Power Tools

Kontakt pro novináře:
Adéla Lišková
Tel.: +420 728 360 250
Email: Adela.Liskova@cz.bosch.com

Robert Bosch Power Tools GmbH, divize skupiny Bosch, je světovou jedničkou na trhu elektrického nářadí, zahradního nářadí, příslušenství a měřící techniky. V roce 2022 dosáhla tato divize se svými 20 000 zaměstnanci obratu 5,9 miliard eur, z čehož 90 procent získala mimo území Německa. Se značkami jako jsou Bosch a Dremel se divize zaměřuje především na potřeby uživatelů a silný inženýrský vývoj. Jádrem úspěchu je síla a rychlost inovací: V roce 2024 se divize Elektrické nářadí chystá uvést na trh více než 100 inovací ve všech čtyřech segmentech: Elektrické nářadí, Zahradní technika, Příslušenství a Měřicí technika.

Bosch Group je mezinárodní společnost nabízející technologie a služby s přibližně 428.000 zaměstnanci po celém světě (stav: 31.12.2023). Obrat firmy za rok 2023 dosáhly podle předběžných čísel hodnoty více než 91,6 miliard eur. Aktivity Bosch Group se dělí do čtyř obchodních oblastí: Mobility, Průmyslová technika, Spotřební zboží a Energetika a technika budov. Jako přední společnost v oblasti Internetu věcí, Bosch nabízí inovativní řešení pro chytré domácnosti, chytrá města, propojenou mobilitu a propojený průmysl. Bosch zlepšuje kvalitu života na celém světě díky výrobkům a službám, které jsou inovativní a budí nadšení. Díky své kompetenci v oblasti senzoriky, softwaru a služeb a také vlastního IoT cloudu je firma schopna nabídnout svým zákazníkům propojená řešení nad rámec domény od jednoho dodavatele. Strategickým cílem Bosch Group je přinášet inovace pro propojený život. Ty buď disponují umělou inteligencí (AI) nebo jsou vyvíjeny nebo vyráběny s její pomocí. Bosch zlepšuje kvalitu života na celém světě díky výrobkům a službám, které jsou inovativní a budí nadšení. Stručně řečeno, Bosch vytváří technologie, které jsou „Stvořené pro život“. Skupina Bosch zahrnuje společnost Robert Bosch GmbH a přibližně 470 dceřiných a regionálních společností v cca 60 zemích. Po započtení prodejních a servisních partnerů pokrývá globální vývojářská, výrobní a obchodní síť společnosti Bosch téměř všechny země. Základem budoucího růstu společnosti je její inovační síla. Ve 136 pobočkách po celém světě zaměstnává Bosch přibližně 90 000 pracovníků ve výzkumu a vývoji, z toho zhruba 48 000 softwarových inženýrů.

Více informací na www.bosch.com, www.bosch.cz, www.iot.bosch.com, www.bosch-press.cz, twitter.com/BoschPress.

Stále hledáte něco?