Suche

Tisková informace #Byznys a ekonomika
Sdílet tiskovou informaci

The New Fast – Bosch představuje pohon pro závodní eMTB

Performance Line CX Race Limited Edition: Nekompromisní výkon pro nejrychlejší jízdu

  • Režim Race vyvinutý exkluzivně pro pohon Performance Line CX Race Limited Edition nabízí energickou a přímou podporu až 400 % vlastního výkonu.
  • Nejlehčí pohon Bosch pro ještě lepší ovladatelnost kola a maximální výkon
  • Limitovaná pohonná jednotka pro vrcholné modely eMTB
Pavel Roman

Pavel Roman >

X

Reutlingen/Stuttgart – Stoupání je za námi, tep se zrychluje a adrenalin prostupuje tělem, pak trasa pokračuje opět z kopce do cíle v honbě za co nejlepším časem. V závodech na horských elektrokolech rozhodují o vítězství nebo prohře zlomky vteřin a k tomu potřebujete to nejlepší – nový pohon Bosch Performance Line CX Race Limited Edition. Tato jednotka byla vyvinuta ve spolupráci s profesionálními sportovci a využívá dlouholeté zkušenosti společnosti Bosch z mnoha závodů eMTB.

Vlastní vyvinutý režim Race s přímou odezvou, nekompromisní podporou a nízkou hmotností jsou ideálními předpoklady pro dosažení nových rekordních časů. Pohon Performance Line CX Race Limited Edition naplno odhalí svůj potenciál v náročných závodech eMTB – na sportovních trailech s obtížnými technickými úseky, téměř nesjízdnými úseky do kopce a náročnými sjezdy.

„Sám jsem vášnivý jezdec eMTB a přesně vím, jaká je na trati bolest, námaha a vzrušení,“ vysvětluje Claus Fleischer, ředitel společnosti Bosch eBike Systems. „Jsem obzvlášť hrdý na to, že díky naší technologii umožňujeme sportovcům soutěžit s ještě většími úspěchy. Odvětví horských elektrokol se celosvětově stále více profesionalizuje a my tento vývoj aktivně podporujeme.“

Ježdění na horských elektrokolech je hluboce ukotveno v DNA společnosti Bosch eBike Systems. Již v roce 2010 bylo jedno z prvních eMTB vybaveno pohonem Bosch. Od té doby společnost soustavně vyvíjí další produkty pro jezdce eMTB. Performance Line CX byl v roce 2014 prvním pohonem elektrokol určeným speciálně pro eMTB a režim eMTB od roku 2018 dodnes určuje standard. Dokonce i v nedávné minulosti přibyly s funkcí Extended Boost a Hillhold možnosti, které zážitek z jízdy na eMTB ještě vylepšují.

Spolupráce s profesionály od samého počátku a zapojení do eMTB sportu

V posledních letech hraje společnost Bosch eBike Systems v závodech eMTB rozhodující roli, o čemž svědčí více než 70 umístění na stupních vítězů v závodech eMTB po celém světě jen v této sezóně. Naše aktivity však přesahují rámec odpovídajících produktů. Společnost se aktivně podílela na vzniku a profesionalizaci tohoto sportu a měla zásadní podíl na vytvoření správného rámce pro profesionální závody, jako je Světová série závodů endura (EWS-E). Společnost Bosch se rovněž zavázala k férovému závodění, jednotným předpisům a aktivním opatřením proti tuningu. Kromě toho byla navázána spolupráce s odborníky a týmy výrobců.

„Pro nás, profesionály, bylo skutečným obohacením podílet se na vývoji produktu pro naše závody,“ vysvětluje Joris Ryf, švýcarský profesionál eMTB. „Nejdůležitější pro mě byla pohonná jednotka, která by mi umožnila rychleji dosáhnout maximální rychlost a udržet ji déle – a to se nám podařilo.“ Závodní know-how profesionálů a zkušenosti, získané při společných testovacích jízdách, se přímo promítly do vývoje pohonu Performance Line CX Race Limited Edition.

Režim Race: Energická a přímá podpora pro maximální výkon

Performance Line CX Race Limited Edition je exkluzivním stupněm vývojem sportovního modelu Performance Line CX. Speciální funkce profesionálního pohonu: Nový režim Race nabízí energickou, přímou podporu – s až 400 procenty navíc k síle pedálu. Jezdci mohou rychleji dosáhnout maximální podpory a mohou ji využít na maximum, než přijde omezení rychlosti na 25 km/h.

Přímou odezvu a výkon režimu Race mohou ovládat pouze ti, kteří mají precizní techniku jízdy. Vylepšení se dočkal také již známý režim eMTB Extended Boost. V režimu Race je porce přidané síly ještě větší, takže velké kameny, kořeny nebo schody zdoláte ještě snadněji a obratněji. Kromě toho lze v aplikaci eBike Flow režim Race nastavit z pohledu síly podpory, dynamiky, maximální rychlosti a maximálního točivého momentu.

Nejlehčí pohonná jednotka v portfoliu společnosti Bosch

S hmotností 2,75 kg je nová pohonná jednotka nejlehčí v celém portfoliu společnosti Bosch. To snižuje hmotnost kol, která jsou ní vybavena, a optimalizuje tak ovladatelnost eMTB na náročných tratích. To je vynikající pro lepší kontrolu z kopce, zábavu při skocích a snadnější zvládání úseků, kde je nutno kolo nést nebo tlačit. Nicméně s točivým momentem 85 Nm nabízí maximální výkon a zrychlení v jakékoli situaci, ať už v ostrých zatáčkách, vyhýbacích manévrech nebo za překážkami – což může znamenat rozhodující konkurenční výhodu. Výkonný motor poskytuje energickou podporu i při vysoké frekvenci šlapání přes 120 otáček za minutu. Možná je sportovní jízda v dlouhých etapách a rychlé sprinty, což jsou optimální podmínky pro dosažení nejlepších časů.

Závodní charakter pohonu Performance Line CX Race Limited Edition je patrný i z designu: Hořčíkový kryt má obzvláště odolný, grafitově šedý kovový povrch a díky logu a výrazným barvám se vizuálně odlišuje od ostatních pohonných jednotek. Pohonnou jednotku lze dokonale integrovat do sportovního, štíhlého designu rámu a zajistit tak mimořádně agilní ovládání.

Optimální nastavení: Bosch nabízí vhodné komponenty pro profesionální závody

K jednotce Performance Line CX Race Limited Edition již společnost Bosch eBike Systems představila pro nadcházející modelový rok další součásti, které optimálně podporují profesionální jezdce při závodech.

Řídicí jednotka System Controller je hladce integrována do horní trubky rámu, a je tak velmi dobře chráněna před nárazy a otřesy. Pro ještě snadnější manipulaci nabízí společnost Bosch eBike Systems ovladač Mini Remote. Díky připojení Bluetooth k jednotce System Controller ho lze flexibilně namontovat na řídítka a optimálně tak doplnit puristickou řídicí jednotku. Tlačítka v blízkosti palce nechávají ruce neustále na řídítkách. Aktivovat lze i inteligentní pomoc při tlačení, která je na alpských trasách téměř nepostradatelná. Umožňuje jezdci rychlejší postup v prudkých stoupáních a integrovaná funkce Hill Hold zabraňuje nechtěnému couvání. V ostrých a strmých zatáčkách lze asistent pohybu do kopce (při tlačení) využít například ke kontrolovanému pohybu zadního kola a eMTB. Akumulátor PowerTube 625 je ideální pro náročné závody a trasy.

Tags: eBike

Kontakt pro novináře:
Tamara Winograd
Vedoucí oddělení marketingu a komunikace Bosch eBike Systems
Telefon: +49 (0)7121 35-394 64
E-mail: Tamara.Winograd@de.bosch.com

Bosch eBike Systems utváří budoucnost mobility využívající eBiky inovativními produkty a digitálními službami, které sahají od vysoce účinných pohonných systémů až po první sériově vyráběné ABS pro eBiky až po řešení Connected Bikingu. Na každodenních trasách městem, při příjemných výletech krajinou nebo při sportovních dobrodružstvích v horách: Bosch eBike Systems nabízí elektrocyklistům vhodný pohonný systém (pohonnou jednotku, akumulátor, displej a aplikaci) pro jakékoli potřeby a jakoukoli oblast použití, což zaručuje jedinečný dojem z jízdy. V současné době důvěřuje dokonale sladěnému modulárnímu portfoliu produktů více než 100 předních světových značek jízdních kol. Jako nezávislá divize skupiny Bosch využívá Bosch eBike Systems také koncernové technologie a výrobní know-how. Pro zdravou, bezpečnou a udržitelnou mobilitu, která dělá radost.

Pro více informací prosím navštivte www.bosch-ebike.com.

Bosch Group je přední mezinárodní technologická a servisní společnost s přibližně 402 600 zaměstnanci po celém světě (k 31. 12. 2021). V obchodním roce 2021 dosáhla obratu 78,7 miliardy eur. Činnosti jsou rozděleny do čtyř divizí: Mobility Solutions, Průmyslová technika, Spotřební zboží a Energetika a technika budov. Jako přední dodavatel v oblasti internetu věcí (IoT) nabízí společnost Bosch inovativní řešení pro chytrou domácnost, průmysl 4.0 a propojenou mobilitu. Společnost Bosch sleduje vizi udržitelné, bezpečné a inspirující mobility. Díky svým odborným znalostem v oblasti senzoriky, softwaru a služeb, jakož i vlastnímu cloudu IoT je společnost schopna nabídnout svým zákazníkům síťová a mezidoménová řešení z jednoho zdroje. Strategickým cílem skupiny Bosch je poskytovat řešení a produkty pro propojený život, které buď disponují umělou inteligencí (AI), nebo byly vyvinuty či vyrobeny s její pomocí. Společnost Bosch pomocí inovativních a inspirativních produktů a služeb zlepšuje kvalitu života lidí na celém světě. Bosch nabízí „techniku pro život“. Skupina Bosch zahrnuje společnost Robert Bosch GmbH a přibližně 440 dceřiných a regionálních společností v přibližně 70 zemích. Včetně obchodních a servisních partnerů sahá celosvětová výrobní, vývojová a prodejní síť společnosti Bosch téměř do všech zemí světa. Skupina Bosch se svými více než 400 pobočkami po celém světě je od jara 2020 neutrální z hlediska emisí CO₂.

Základem budoucího růstu je inovativní síla společnosti. Společnost Bosch zaměstnává ve výzkumu a vývoji na 128 místech po celém světě přibližně 76 100 pracovníků, z toho přibližně 38 000 vývojářů softwaru.

Více informací na www.bosch.com, www.bosch.cz, www.iot.bosch.com, www.bosch-press.cz, www.twitter.com/BoschPress.

Stále hledáte něco?