Suche

Tisková informace #Elektrické nářadí
Sdílet tiskovou informaci

Ixo v sedmé generaci výkonnější než kdykoli předtím: Kultovní šroubovák Bosch s o 20% vyšším výkonem

Kompatibilní se všemi nástavci z kolekce Ixo

  • O 20 % vyšší výkon a delší životnost baterie pro každý projekt
  • LED světelný kroužek pro jasný výhled bez stínů při šroubování
  • Méně CO2 a odpadu od výrobku po obal
Pavel Roman

Pavel Roman >

X

Malý šroubovák, velký efekt: Ixo je zpět v klasické zelené barvě a nyní z každého kutilského projektu vytěží ještě více. Sedmá generace kultovního šroubováku se blýskne o 20 procent vyšším výkonem díky optimalizovanému motoru a maximálnímu točivému momentu 5,5 Nm. Montáž hotového nábytku nebo vašeho kreativního projektu je tak ještě snazší. Díky delší výdrži baterie s kapacitou 2,0 Ah mohou nyní kutilové na jedno nabití baterie zpracovat až 190 šroubů, což je téměř dvakrát více než u předchozích generací šroubováku.

Šroubovák pro všechny případy

Nový model také nabízí vylepšené ovládání: Nový světelný kroužek LED zajišťuje při šroubování vždy jasný výhled bez stínů a díky ergonomickému tvaru a měkké rukojeti se Ixo vždy pohodlně padne do ruky. Ten správný nástavec pro každou příležitost: V jednu chvíli šroubujete za rohem a vzápětí rozpalujete gril nebo otevíráte láhev vína – výměna nástavců Ixo nebyla nikdy tak rychlá a snadná. Možnosti použití kultovního šroubováku jsou stejně rozmanité jako samotní kutilové a jejich projekty. K tomuto účelu nabízí kolekce Ixo širokou škálu nástavců pro vrtání, řezání a šroubování, stejně jako vývrtku nebo mlýnek na koření.

Nová generace Ixo nastavuje standard pro větší udržitelnost

Kromě lepšího výkonu a pohodlnějšího ovládání ve srovnání s předchozí generací Ixo mohou kutilové využívat také udržitelný koncept výrobku. Úložný box včetně obalové vložky je vyroben z více než 90 % z recyklovaného plastu. Celkově menší balení šetří materiál a snižuje množství odpadu. Samotné Ixo je také částečně vyrobeno z recyklovaného plastu a zároveň si zachovává obvyklou stabilitu a robustnost pro všechny aplikace. Bosch systematicky pracuje na zlepšení udržitelnosti celého hodnotového řetězce. Tým vytvořený speciálně pro tento účel průběžně prověřuje vhodná opatření a zajišťuje jejich provádění po celém světě – například v oblasti recyklace obalů a elektrického nářadí. Zaměřuje se na dlouhodobé snižování uhlíkové stopy výrobků a podporu oběhového hospodářství.

Sedmá generace modelu Ixo bude k dispozici od září 2022. Všechny ceny jsou doporučené maloobchodní ceny včetně DPH.

Technické parametryIxo (7. generace)
Napětí/kapacita akumulátoru3,6 V lithium-ion / 2,0 Ah
Volnoběžné otáčky235 min-1
Max. točivý moment5,5 Nm
Max. průměr šroubů5 mm
Doba nabíjení3 h
Rozměry (délka x výška x šířka)147 mm x 120 mm x 46 mm
Hmotnost (včetně akumulátoru 2,0 Ah)330 g
Rozsah dodávky/doporučená maloobchodní cena včetně DPH
  • Základní edice v úložném boxu včetně nabíjecího kabelu micro USB, 10dílné standardní sady bitů a magnetického držáku bitů: 1 439 Kč
  • Sada v úložném boxu včetně nabíjecího kabelu micro USB, 10dílné standardní sady bitů, excentrického a úhlového nástavce: 2 219 Kč

Změny jsou vyhrazeny.

Kontakt pro novináře:
Adéla Lišková
Tel.: +420 728 360 250
Email: Adela.Liskova@cz.bosch.com

Robert Bosch Power Tools GmbH, divize skupiny Bosch, je světovou jedničkou na trhu elektrického nářadí, zahradního nářadí, příslušenství a měřící techniky. V roce 2022 dosáhla tato divize se svými 20 000 zaměstnanci obratu 5,9 miliard eur, z čehož 90 procent získala mimo území Německa. Se značkami jako jsou Bosch a Dremel se divize zaměřuje především na potřeby uživatelů a silný inženýrský vývoj. Jádrem úspěchu je síla a rychlost inovací: V roce 2024 se divize Elektrické nářadí chystá uvést na trh více než 100 inovací ve všech čtyřech segmentech: Elektrické nářadí, Zahradní technika, Příslušenství a Měřicí technika.

Bosch Group je mezinárodní společnost nabízející technologie a služby s přibližně 428.000 zaměstnanci po celém světě (stav: 31.12.2023). Obrat firmy za rok 2023 dosáhly podle předběžných čísel hodnoty více než 91,6 miliard eur. Aktivity Bosch Group se dělí do čtyř obchodních oblastí: Mobility, Průmyslová technika, Spotřební zboží a Energetika a technika budov. Jako přední společnost v oblasti Internetu věcí, Bosch nabízí inovativní řešení pro chytré domácnosti, chytrá města, propojenou mobilitu a propojený průmysl. Bosch zlepšuje kvalitu života na celém světě díky výrobkům a službám, které jsou inovativní a budí nadšení. Díky své kompetenci v oblasti senzoriky, softwaru a služeb a také vlastního IoT cloudu je firma schopna nabídnout svým zákazníkům propojená řešení nad rámec domény od jednoho dodavatele. Strategickým cílem Bosch Group je přinášet inovace pro propojený život. Ty buď disponují umělou inteligencí (AI) nebo jsou vyvíjeny nebo vyráběny s její pomocí. Bosch zlepšuje kvalitu života na celém světě díky výrobkům a službám, které jsou inovativní a budí nadšení. Stručně řečeno, Bosch vytváří technologie, které jsou „Stvořené pro život“. Skupina Bosch zahrnuje společnost Robert Bosch GmbH a přibližně 470 dceřiných a regionálních společností v cca 60 zemích. Po započtení prodejních a servisních partnerů pokrývá globální vývojářská, výrobní a obchodní síť společnosti Bosch téměř všechny země. Základem budoucího růstu společnosti je její inovační síla. Ve 136 pobočkách po celém světě zaměstnává Bosch přibližně 90 000 pracovníků ve výzkumu a vývoji, z toho zhruba 48 000 softwarových inženýrů.

Více informací na www.bosch.com, www.bosch.cz, www.iot.bosch.com, www.bosch-press.cz, twitter.com/BoschPress.

Stále hledáte něco?