Suche

Tisková informace #Elektrické nářadí
Sdílet tiskovou informaci

Začněte zahradnickou sezónu na plné obrátky: Akumulátorové nůžky na živý plot a akumulátorová strunová sekačka Bosch

Rozšíření systému "36V Power for All System"

  • Stříhání hustých živých plotů a keřů bez námahy
  • Výkonné zastřihávání zarostlých ploch
  • "Technologie Syneon" pro optimální výkon a maximální výdrž
  • Odolnost a bezúdržbovost díky bezuhlíkovému motoru
Pavel Roman

Pavel Roman >

X

Společnost Bosch rozšiřuje systém "36V Power for All System" o dvě výkonná zahradní nářadí: Akumulátorový plotostřih AdvancedHedgeCut 36V-65-28 bez námahy zastřihne husté živé ploty a keře, zatímco akumulátorová strunová sekačka AdvancedGrassCut 36V-33 výkonně zbaví zarostlé plochy divokého porostu. Všechno nářadí v systému – od sekačky na trávu až po fukar na listí – lze provozovat s jedním a tím samým 36voltovým lithium-iontovým akumulátorem a pouze jednou nabíječkou. Tímto způsobem mohou uživatelé ušetřit místo a peníze a také chránit životní prostředí. Akumulátorové nůžky na živé ploty a akumulátorová strunová sekačka také vždy nabízejí optimální výkon a maximální výdrž pro každý projekt. Základem je optimální koordinace všech příslušných komponent, jako je motor v kombinaci s inteligentní řídicí elektronikou, tzv. technologií Syneon. Tuto souhru mezi elektronikou motoru a akumulátoru nabízí pouze společnost Bosch.

AdvancedHedgeCut 36V-65-28: Stříhání hustých živých plotů bez námahy

AdvancedHedgeCut 36V-65-28 nabízejí délku nože 65 centimetrů a díky přesným švýcarským nožům dokáží stříhat větve silné až 28 milimetrů. Velké a husté živé ploty stříhají rychlostí 3 200 zdvihů za minutu, takže jsou stejně rychlé jako jejich kabelový protějšek. Hlavní výhodou oproti srovnatelným akumulátorovým nůžkám na živé ploty v segmentu pro kutily je jejich bezuhlíkový motor, který je mimořádně kompaktní, odolný a bezúdržbový. Akumulátorové nůžky na živý plot jsou také výrazně lehčí než běžné benzínové nůžky na živý plot v této třídě: Váží pouhých 4,2 kg včetně akumulátoru o kapacitě 2,0 Ah. Na jedno nabití akumulátoru zvládnou zastřihnout až 260 metrů čtverečních živého plotu. Jejich přední rukojeť umožňuje také různé polohy úchopu a práce.

Tímto způsobem lze bez plýtvání energií upravit velké a husté živé ploty, jako jsou bukové, tisové a vavřínové ploty nebo dokonce keře trnky a hlohu. Další výhodou je osvědčený protiblokovací brzdový systém Bosch. Zajišťuje rychlý a plynulý postup práce i u silnějších větví: Pokud nelze větev přeříznout okamžitě, mikroelektronika reguluje směr nožů prostřednictvím motoru. Pokračují na stejném místě, dokud není větev odříznuta. Tento systém nabízí pouze společnost Bosch.

AdvancedGrassCut 36V-33: Výkonné vyžínání zarostlých travnatých ploch

Akumulátorová strunová sekačka AdvancedGrassCut 36V-33 spolehlivě a rychle odstraňuje divoký porost a plevel pomocí strunové hlavy. Váží pouze 4,0 kg včetně 2,0 Ah akumulátoru, a je tak výrazně lehčí než běžné benzínové strunové sekačky ve stejném rozsahu použití. AdvancedGrassCut 36V-33 je vybavena bezuhlíkovým motorem, který je mimořádně kompaktní, odolný a bezúdržbový. Nabízí průměr řezného kruhu 33 cm a kombinuje výkonný řez s vysokou ergonomií a inovativním systémem hlav: Její konstantní elektronika automaticky přizpůsobuje výkon strunové sekačky danému úkolu a zároveň udržuje její pracovní rychlost. Struna o tloušťce 2,4 milimetru je při každém poklepání o zem povytažena systémem "Pro-Tap" přibližně o deset milimetrů. Pokud je třeba vyměnit strunu, nový systém "EasyWind" to umožňuje mnohem rychleji a snadněji než dříve: Jednoduše protáhněte strunu očky, natáhněte ji na obou stranách na stejnou délku a pak otáčejte knoflíkem proti směru hodinových ručiček, dokud není hlava plná. Lišta na ochranu rostlin udržuje cenné stromy a rostliny při vyžínání v dostatečné vzdálenosti a pomáhá tak dosahovat přesných pracovních výsledků. Díky regulaci otáček a indikátoru nabití akumulátoru mají uživatelé při vyžínání vždy plnou kontrolu nad nářadím.

Akumulátorová strunová sekačka AdvancedGrassCut 36V-33 bude k dispozici od května a akumulátorové nůžky na živý plot AdvancedHedgeCut 36V-65-28 od června. Ceny jsou nezávazná cenová doporučení včetně DPH.

Technické údajeAdvancedHedgeCut 36V-65-28
Napětí akumulátoru36 V
Střih živého plotu na jedno nabití akumulátoru (2,0 Ah)Až 260 m2
Doba provozu s 2,0 AhAž 50 min
Doba nabíjení akumulátoru při 2,0 Ah65 min
Motorbezuhlíkový
Počet zdvihů při volnoběhu3 200 min-1
Délka čepele/rozteč zubů/ průměr řezání65 cm/30 mm/28 mm
Antiblokovací systémAno
Hmotnost bez/s akumulátorem 2,0 Ah3,5/4,2 kg
Rozměry (délka x šířka x výška)1186 x 239 x 193 mm
Rozsah dodávky/doporučená maloobchodní cena včetně DPH
  • Holé nářadí: 5 239 Kč
  • Nářadí vč. akumulátoru 2.0 Ah a nabíječky AL 36V-20 CV: 8 649 Kč

Technické údajeAdvancedGrassCut 36V-33
Napětí akumulátoru36 V
Posekaná travnatá plocha na jedno nabití baterie (2,0 Ah)Až 50 m2
Doba nabíjení akumulátoru při 2,0 Ah65 min
Motorbezuhlíkový
Rychlost střihu4.500 – 6.400 min-1
Řezací systémPro-Tap + EasyWind
Síla struny/průměr střihu2,4 mm/33 cm
Hmotnost bez/s akumulátorem 2,0 Ah3,3 kg/4,0 kg
Rozměry (délka x šířka x výška)1620 x 426 x 260 mm
Rozsah dodávky/doporučená maloobchodní cena včetně DPH
  • Přístroj v krabici: 5 239 Kč
  • Přístroj v krabici včetně baterie 2.0 Ah a nabíječky AL 36V-20 CV: 8 649 Kč

Změny jsou vyhrazeny.

Kontakt pro novináře:
Adéla Lišková
Tel.: +420 728 360 250
Email: Adela.Liskova@cz.bosch.com

Robert Bosch Power Tools GmbH, divize skupiny Bosch, je světovou jedničkou na trhu elektrického nářadí, zahradního nářadí, příslušenství a měřící techniky. V roce 2022 dosáhla tato divize se svými 20 000 zaměstnanci obratu 5,9 miliard eur, z čehož 90 procent získala mimo území Německa. Se značkami jako jsou Bosch a Dremel se divize zaměřuje především na potřeby uživatelů a silný inženýrský vývoj. Jádrem úspěchu je síla a rychlost inovací: V roce 2024 se divize Elektrické nářadí chystá uvést na trh více než 100 inovací ve všech čtyřech segmentech: Elektrické nářadí, Zahradní technika, Příslušenství a Měřicí technika.

Bosch Group je mezinárodní společnost nabízející technologie a služby s přibližně 428.000 zaměstnanci po celém světě (stav: 31.12.2023). Obrat firmy za rok 2023 dosáhly podle předběžných čísel hodnoty více než 91,6 miliard eur. Aktivity Bosch Group se dělí do čtyř obchodních oblastí: Mobility, Průmyslová technika, Spotřební zboží a Energetika a technika budov. Jako přední společnost v oblasti Internetu věcí, Bosch nabízí inovativní řešení pro chytré domácnosti, chytrá města, propojenou mobilitu a propojený průmysl. Bosch zlepšuje kvalitu života na celém světě díky výrobkům a službám, které jsou inovativní a budí nadšení. Díky své kompetenci v oblasti senzoriky, softwaru a služeb a také vlastního IoT cloudu je firma schopna nabídnout svým zákazníkům propojená řešení nad rámec domény od jednoho dodavatele. Strategickým cílem Bosch Group je přinášet inovace pro propojený život. Ty buď disponují umělou inteligencí (AI) nebo jsou vyvíjeny nebo vyráběny s její pomocí. Bosch zlepšuje kvalitu života na celém světě díky výrobkům a službám, které jsou inovativní a budí nadšení. Stručně řečeno, Bosch vytváří technologie, které jsou „Stvořené pro život“. Skupina Bosch zahrnuje společnost Robert Bosch GmbH a přibližně 470 dceřiných a regionálních společností v cca 60 zemích. Po započtení prodejních a servisních partnerů pokrývá globální vývojářská, výrobní a obchodní síť společnosti Bosch téměř všechny země. Základem budoucího růstu společnosti je její inovační síla. Ve 136 pobočkách po celém světě zaměstnává Bosch přibližně 90 000 pracovníků ve výzkumu a vývoji, z toho zhruba 48 000 softwarových inženýrů.

Více informací na www.bosch.com, www.bosch.cz, www.iot.bosch.com, www.bosch-press.cz, twitter.com/BoschPress.

Stále hledáte něco?