Suche

Tisková informace #Business/economy
Sdílet tiskovou informaci

Do práce na kole 2022: Firma BOSCH DIESEL s.r.o. opětovně oceněna jako „Cyklozaměstnavatel Jihlavy“

Soutěž ve znamení aktivní účasti zaměstnanců a rekordního počtu ujetých kilometrů

  • Do soutěže „Do práce na kole“ se v roce 2022 zapojilo celkem 253 zaměstnanců jihlavské firmy Bosch
  • Zaměstnanci sestavili 92 cyklotýmů a najeli v době konání soutěže rekordních 89 936 kilometrů
  • Bosch byl i letos opět vyhlášen cyklozaměstnavatelem Jihlavy
Pavel Roman

Pavel Roman >

X

Jihlava – Možnost sportovního vyžití spojená s podporou vlastního zdraví a ještě přitom mít možnost soutěžit o zajímavé ceny, to vše přinesla zaměstnancům jihlavské firmy Bosch celorepubliková soutěž „Do práce na kole 2022“.

Během soutěže od 1. května do 31. května 2022 bylo možné kombinovat cestu do práce na kole či pěšky s veřejnou hromadnou dopravou. Smyslem akce bylo přispět ke snížení emisí CO2, ochránit přírodu a ještě udělat něco pro své zdraví.

Letos se do soutěže zapojilo celkem 253 zaměstnanců, kteří vytvořili 92 cyklotýmů a v době soutěže celkově urazili na cestě do práce rekordních 89 936 kilometrů, což odpovídá 32násobku celkové délky Dunaje.

Firma Bosch podpořila účast svých zaměstnanců proplacením startovného, v rámci vnitropodnikové soutěže bylo možné vyhrát elektrokolo Bosch, dále pak i 25 cyklohelem a 50 deštníků Colormagic Bosch.

Letošním výhercem elektrokola Bosch se stal zaměstnanec Karel Pípa. V kategorii mužů najel nejvíce kilometrů Daniel Kuthan (2 341 km), mezi ženami byla nejúspěšnější Barbora Vlčková (1 017 km). V kategorii cyklotýmů byl tradičně nejlepší „Cobram team“ ve složení Josef Vítů, Daniel Kuthan a Petr Vesecký. Tento tým společně najel skvělých 4 787 kilometrů.

Jízdou na kole za čisté ovzduší a životní prostředí

Každý účastník soutěže si mohl pomocí online aplikace spočítat množství CO2, které ušetřil tím, že nepoužil na cestu do práce automobil. Letošní rekordní účast necelých 25 000 účastníků v České republice tak napomohla ušetřit 811 tun CO2.

Přejímání společenské odpovědnosti u firmy Bosch

„Kdo splnil podmínky pro účast, udělal něco pro vlastní zdraví a životní prostředí. Cílem akce bylo pomocí každodenního pohybu minimalizovat zdravotní rizika a pomáhat udržovat dobrý zdravotní stav. Rozsah opatření, kterými firma podporuje jízdu na kole, resp. volnočasové aktivity svých zaměstnanců, je různorodý – od poskytnutí převlékacích kabin až po zastřešené odstavné plochy pro kola. Získané ocenění „Cyklozaměstnavatel Jihlavy“ jasně dokazuje, že náš vlastní příspěvek ke zlepšení životního prostředí může prospět nejen našemu zdraví, ale zároveň i celému Kraji Vysočina a městu Jihlava,“ shrnul Ralph Klaus Carle, obchodní ředitel firmy Bosch Diesel s.r.o.

Závod Jihlava

Ve firmě BOSCH DIESEL s.r.o. pracuje na 4 500 zaměstnanců. K hlavním výrobkům patří vysokotlaká čerpadla pro dieselové motory, tlakové zásobníky, regulační ventily tlaku, vstřikovací injektory a zpětné vedení paliva pro systém common rail. Firma získala řadu národních a mezinárodních ocenění, jako například prestižní ocenění „Národní cena kvality ČR-Excelentní firma“ nebo ocenění za prorodinně orientovanou personální politiku firmy „Audit rodina & zaměstnání“, udělované Ministerstvem práce a sociálních věcí České republiky. Firma se již po řadu let tradičně umisťuje na čelní pozici v renomované soutěži nejlepších českých exportérů „Exportér roku“.

Kontakt pro novináře:
Mojmír Kolář
Tel: +420 56758-5601
Email: mojmir.kolar@cz.bosch.com

Bosch v České republice se skládá ze šesti legálních entit a v roce 2022 zaměstnával téměř 8 000 zaměstnanců (k 31. 12. 2022). Konsolidovaný obrat na trzích v České republice dosáhl v roce 2022 výše 19,2 miliard korun (0,8 miliard eur) a celkový obrat českých společností skupiny Bosch včetně obratu nekonsolidovaných společností a interních dodávek sesterským společnostem mimo ČR dosáhly částky 49,5 miliard korun (2,0 miliard eur). Bosch je v zemi zastoupen všemi svými čtyřmi obchodními oblastmi: Mobility Solutions, Průmyslová technika, Spotřební zboží a Energetika a technika budov. Společnost působí v České republice v osmi lokalitách, z nichž čtyři jsou výrobní závody, jedno servisní středisko, jeden distribuční sklad a jeden prodejní sklad.

Více informací na www.bosch.cz, www.bosch-press.cz.

Bosch Groupje předním mezinárodním dodavatelem technologií a služeb. Společnost celosvětově zaměstnává zhruba 428 000 zaměstnanců (stav k 31. 12. 2023). Podle předběžných údajů dosáhla společnost v roce 2023 obratu ve výši 91,6 miliardy eur. Činnost Bosch Group se dělí do čtyř obchodních oblastí: Mobility, Průmyslová technika, Spotřební zboží a Energetika a technika budov. Jako přední společnost v oblasti Internetu věcí, Bosch nabízí inovativní řešení pro chytré domácnosti, chytrá města, propojenou mobilitu a propojený průmysl. Využívá svých znalostí senzorových technologií, softwaru a služeb, také svůj vlastní IoT cloud k tomu, aby zákazníkům nabídnul propojená řešení napříč oblastmi – a to z jediného zdroje. Strategickým cílem skupiny Bosch je usnadnit propojený život pomocí produktů a řešení, které buď obsahují umělou inteligenci (AI), nebo byly vyvinuty či vyrobeny s její pomocí. Společnost Bosch zlepšuje kvalitu života na celém světě pomocí inovativních výrobků a služeb, které vzbuzují nadšení. Stručně řečeno, Bosch vytváří technologie, které jsou "Stvořeny pro život". Skupinu Bosch tvoří společnost Robert Bosch GmbH a zhruba 470 dceřiných a regionálních společností ve více než 60 zemích. Včetně prodejních a servisních partnerů pokrývá celosvětová výrobní, inženýrská a prodejní síť Bosch téměř všechny země světa. Základem budoucího růstu společnosti je její inovační síla. Ve 136 pobočkách po celém světě zaměstnává Bosch přibližně 90 000 pracovníků ve výzkumu a vývoji, z toho zhruba 48 000 softwarových inženýrů.

Více informací na www.bosch.com, www.iot.bosch.com, twitter.com/BoschPress.

Bosch Group je vedoucím mezinárodním dodavatelem technologií a služeb. Společnost celosvětově zaměstnává na 394 500 lidí (k 31. 12. 2020). Obrat firmy za rok 2020 dosáhl podle předběžných výsledků hodnoty 71,6 miliardy eur. Činnost Bosch Group se dělí do čtyř obchodních oblastí: Mobility Solutions, Průmyslová technika, Spotřební zboží a Energetika a technika budov. Jako přední společnost v oblasti Internetu věcí, Bosch nabízí inovativní řešení pro chytré domácnosti, chytrá města, propojenou mobilitu a propojený průmysl. Využívá svých znalostí senzorových technologií, softwaru a služeb, také svůj vlastní IoT cloud k tomu, aby zákazníkům nabídnul propojená řešení napříč oblastmi – a to z jediného zdroje. Strategickým cílem Bosch Group je přinášet inovace pro propojený život. Bosch zlepšuje kvalitu života na celém světě díky výrobkům a službám, které jsou inovativní a budí nadšení. Stručně řečeno, Bosch vytváří technologie, které jsou „Stvořené pro život“. Bosch Group zahrnuje společnost Robert Bosch GmbH a přibližně 440 dceřiných a regionálních firem ve více než 60 zemích světa. Po započtení prodejních a servisních partnerů pokrývá globální vývojářská, výrobní a obchodní síť společnosti Bosch téměř všechny země. Základem pro budoucí růst firmy je její inovační síla. Bosch zaměstnává 73 000 pracovníků v oblasti výzkumu a vývoje ve 126 lokalitách po celém světě a zhruba 30 000 softwarových inženýrů.

Více informací na www.bosch.com, www.bosch.cz, www.iot.bosch.com, press.bosch.cz, twitter.com/BoschPresse.

Stále hledáte něco?