Suche

Tisková informace #Byznys a ekonomika
Sdílet tiskovou informaci

Českobudějovický závod slaví 30 let

Výročí založení společnosti Robert Bosch, spol. s r.o.

  • Závod byl založen 1. 5. 1992 jako joint venture společností Robert Bosch Gmbh a Motor Jikov
  • V roce 1995 se společnost Bosch stala jediným vlastníkem společnosti.
  • V současnosti je závod moderním komplexem se špičkovým výrobním i vývojovým know-how.
Pavel Roman

Pavel Roman >

X

České Budějovice – v roce 2022 slaví společnost Robert Bosch, spol. s r.o. v Českých Budějovicích 30 let od svého založení. Společnost se zabývá výrobou a vývojem dílů a sytémů pro osobní a nákladní automobily. Během uplynulých 30 let se posunula od ryze strojírensky zaměřené výroby k modernímu komplexu. „V roce 2022 se u nás propojuje excelentní výrobní know-how se špičkovými znalostmi v oblasti vývoje, digitalizace a IT. A kde jsou na prvním místě zaměstnanci. A zejména jim patří náš velký dík za všechny úspěchy, kterých jsme dosáhli,“ říká Ing. Milan Šlachta, obchodní ředitel a jednatel společnosti.

Hlavní výrobní program závodu s více než 3 500 zaměstnanci v současnosti tvoří zejména moduly DNOX (zařízení pro redukci emisí oxidu dusíku ve výfukových plynech) a nádržové palivové moduly, dále pak plynové pedály, sací moduly, víceúčelové aktuátory, škrtící klapky a v letošním roce nově také diagnostické moduly netěsnosti nádrže. Jejich odběrateli jsou téměř všechny významné evropské, některé japonské, asijské a jihoamerické automobilky. Přes 700 zaměstnanců oddělení vývoje se podílí na těch nejmodernějších projektech, přičemž do budoucna společnost sází zejména na projekty zaměřené na vodíkové technologie. Závod nabízí rovněž špičkové služby v oblasti testování a disponuje cennými technologickými kompetencemi, například v oblasti stříkání plastů. Rovněž zaujímá pevnou pozici v rámci divize Powertrain Solutions skupiny Bosch, v loňském roce převzal zodpovědnost za digitalizaci interních výrobních a logistických procesů a bude tak řídit digitální transformaci ve všech závodech divize po celém světě.

V loňském roce společnost dosáhla obratu 17,7 miliardy Kč a do staveb a zařízení investovala přes 850 milionů Kč.

Společnost se stabilně umísťuje na předních příčkách v anketě Zaměstnavatel regionu a svým zaměstnancům nabízí řadu benefitů.

Oslavy výročí

Své jubileum oslaví v sobotu 18. 6. 2022, a to dopoledne dnem otevřených dveří, kdy se otevřou brány jinak veřejnosti uzavřeného areálu firmy v ulici Roberta Bosche (9:00 – 12:00 hod.) a následně odpoledne open air festivalem na českobudějovickém náměstí Přemysla Otakara II. (15:00 – 22:00 hod.). Obě akce nabídnou zajímavý program pro děti i dospělé a jsou zdarma. Srdečně zváni jsou jak zaměstnanci společnosti, tak i široká veřejnost.

Kontakt pro novináře:
Hana Schwambergerová
Tel.: +420 380 403 764
Email: hana.schwambergerova@cz.bosch.com

Bosch v České republice se skládá ze šesti legálních entit a v roce 2022 zaměstnával téměř 8 000 zaměstnanců (k 31. 12. 2022). Konsolidovaný obrat na trzích v České republice dosáhl v roce 2022 výše 19,2 miliard korun (0,8 miliard eur) a celkový obrat českých společností skupiny Bosch včetně obratu nekonsolidovaných společností a interních dodávek sesterským společnostem mimo ČR dosáhly částky 49,5 miliard korun (2,0 miliard eur). Bosch je v zemi zastoupen všemi svými čtyřmi obchodními oblastmi: Mobility Solutions, Průmyslová technika, Spotřební zboží a Energetika a technika budov. Společnost působí v České republice v osmi lokalitách, z nichž čtyři jsou výrobní závody, jedno servisní středisko, jeden distribuční sklad a jeden prodejní sklad.

Více informací na www.bosch.cz, www.bosch-press.cz.

Bosch Groupje předním mezinárodním dodavatelem technologií a služeb. Společnost celosvětově zaměstnává zhruba 428 000 zaměstnanců (stav k 31. 12. 2023). Podle předběžných údajů dosáhla společnost v roce 2023 obratu ve výši 91,6 miliardy eur. Činnost Bosch Group se dělí do čtyř obchodních oblastí: Mobility, Průmyslová technika, Spotřební zboží a Energetika a technika budov. Jako přední společnost v oblasti Internetu věcí, Bosch nabízí inovativní řešení pro chytré domácnosti, chytrá města, propojenou mobilitu a propojený průmysl. Využívá svých znalostí senzorových technologií, softwaru a služeb, také svůj vlastní IoT cloud k tomu, aby zákazníkům nabídnul propojená řešení napříč oblastmi – a to z jediného zdroje. Strategickým cílem skupiny Bosch je usnadnit propojený život pomocí produktů a řešení, které buď obsahují umělou inteligenci (AI), nebo byly vyvinuty či vyrobeny s její pomocí. Společnost Bosch zlepšuje kvalitu života na celém světě pomocí inovativních výrobků a služeb, které vzbuzují nadšení. Stručně řečeno, Bosch vytváří technologie, které jsou "Stvořeny pro život". Skupinu Bosch tvoří společnost Robert Bosch GmbH a zhruba 470 dceřiných a regionálních společností ve více než 60 zemích. Včetně prodejních a servisních partnerů pokrývá celosvětová výrobní, inženýrská a prodejní síť Bosch téměř všechny země světa. Základem budoucího růstu společnosti je její inovační síla. Ve 136 pobočkách po celém světě zaměstnává Bosch přibližně 90 000 pracovníků ve výzkumu a vývoji, z toho zhruba 48 000 softwarových inženýrů.

Více informací na www.bosch.com, www.iot.bosch.com, twitter.com/BoschPress.

Bosch Group je vedoucím mezinárodním dodavatelem technologií a služeb. Společnost celosvětově zaměstnává na 394 500 lidí (k 31. 12. 2020). Obrat firmy za rok 2020 dosáhl podle předběžných výsledků hodnoty 71,6 miliardy eur. Činnost Bosch Group se dělí do čtyř obchodních oblastí: Mobility Solutions, Průmyslová technika, Spotřební zboží a Energetika a technika budov. Jako přední společnost v oblasti Internetu věcí, Bosch nabízí inovativní řešení pro chytré domácnosti, chytrá města, propojenou mobilitu a propojený průmysl. Využívá svých znalostí senzorových technologií, softwaru a služeb, také svůj vlastní IoT cloud k tomu, aby zákazníkům nabídnul propojená řešení napříč oblastmi – a to z jediného zdroje. Strategickým cílem Bosch Group je přinášet inovace pro propojený život. Bosch zlepšuje kvalitu života na celém světě díky výrobkům a službám, které jsou inovativní a budí nadšení. Stručně řečeno, Bosch vytváří technologie, které jsou „Stvořené pro život“. Bosch Group zahrnuje společnost Robert Bosch GmbH a přibližně 440 dceřiných a regionálních firem ve více než 60 zemích světa. Po započtení prodejních a servisních partnerů pokrývá globální vývojářská, výrobní a obchodní síť společnosti Bosch téměř všechny země. Základem pro budoucí růst firmy je její inovační síla. Bosch zaměstnává 73 000 pracovníků v oblasti výzkumu a vývoje ve 126 lokalitách po celém světě a zhruba 30 000 softwarových inženýrů.

Více informací na www.bosch.com, www.bosch.cz, www.iot.bosch.com, press.bosch.cz, twitter.com/BoschPresse.

Stále hledáte něco?