Suche

Tisková informace #Elektrické nářadí
Sdílet tiskovou informaci

Robustní konstrukce ve spojení se zeleným laserem: Nový stavební rotační laser od společnosti Bosch pro profesionály

Více funkcí pro ještě širší škálu aplikací

  • Velmi dobře viditelný: Zelený laser pro lepší viditelnost v interiéru.
  • Velmi robustní: Prachotěsný, vodotěsný a odolný proti převrhnutí až z výšky dvou metrů.
  • Velmi snadné: Obsluha a ovládání prostřednictvím displeje a aplikace.
  • Velmi univerzální: Ještě širší spektrum použití díky novým funkcím.
Pavel Roman

Pavel Roman >

X

Mimořádně robustní a snadno použitelný rotační laser se zeleným laserem a velkým dosahem – to je nový GRL 650 CHVG Professional od společnosti Bosch. Profesionálům v oblasti pozemního stavitelství, výstavby silnic, fasád, hal nebo terénních úprav nabízí pracovní dosah 650 metrů (průměr) a je mimořádně odolný: GRL 650 CHVG Professional je prachotěsný i vodotěsný s krytím IP 68 - díky uzamykatelnému prostoru to platí i pro akumulátor. Boční úchopy a celoplošný tlumicí materiál spolehlivě chrání rotující laser před nárazy, takže například při použití se stativem přežije i pád z výšky až dvou metrů. Další výhodou je snadná manipulace: Rotační laser lze propojit s chytrým telefonem přes Bluetooth a poté pohodlně ovládat a personalizovat pomocí aplikace Levelling Remote. Kromě toho mají profesionálové u GRL 650 CHVG Professional vždy přehled o jeho stavu prostřednictvím integrovaného displeje. Například poslední čtyři hodnoty náklonu integrované funkce dvojitého náklonu jsou nyní uloženy a lze je přímo vyvolat. To umožňuje profesionálům po přerušení práce rychle a snadno pokračovat v určité aplikaci – například v zarovnávání odvodnění směrem k centrálnímu odtoku. Díky nové funkci CenterLock nabízí rotační laser ještě širší možnosti použití. Pomáhá například přesně zarovnat fasády.

Pomocí displeje a aplikace: Více kontroly pro jednoduché, přesné výsledky

Profesionálové mohou snadno provádět nastavení nebo odečítat výsledky na intuitivním displeji. Aplikace Levelling Remote nabízí další přidanou hodnotu: Používá se například k vizualizaci funkce dvojitého náklonu.

Sklony se sklonem os X a Y ± 8,5 procent lze snadno zobrazit a nastavit. Větší náklony umožňuje manuální režim – díky tomu je rozsah použití velmi široký. Mezi další funkce, které lze nastavit pomocí displeje a aplikace, patří například úhel oscilace, rychlost rotace a Anti-Drift systém (ADS). GRL 650 CHVG Professional má nyní další úroveň citlivosti, takže se nespustí například při vibracích způsobených vozidly na staveništi. "uCal", jedinečný asistent kalibrace aplikace, šetří čas a peníze: Poskytuje návod krok za krokem pro snadnou kalibraci. Přístroj již nemusí být odesílán na kalibraci. Chyby měření jsou minimalizovány a profesionálové se mohou spolehnout na přesnost ± 1,5 milimetru na 30 metrů.

Funkční vybavení od přijímače až po akumulátor

GRL 650 CHVG Professional pracuje s přijímačem LR 65 G Professional. Ten je vybaven mimořádně velkým přijímacím polem 125 milimetrů, a tak spolehlivě lokalizuje laserový paprsek. Při aktivaci funkce "CenterFind" je rotačním laserem automaticky nalezen střed přijímače, laser na něj zacílí a sklon se zobrazí v procentech. Pokud chcete rotační laser trvale a po delší dobu vyrovnat do středu přijímače, můžete využít novou funkci „CenterLock“. Zajišťuje, že rotující laser udržuje svou polohu přesně po celý den, například i při kolísání teploty. Například fasády mohou být přesně zarovnány po celé délce a výšce budovy. Dva osvětlené displeje – jeden na přední a jeden na zadní straně přijímače – usnadňují čtení laserového paprsku. Díky měkkému úchytu přijímač pohodlně sedí v ruce a lze jej snadno zavěsit pomocí háčků a integrovaných magnetů nebo připevnit na kovové povrchy, například při kalibraci laseru.

Díky duálnímu napájení je GRL 650 CHVG Professional vždy připraven k použití: Je kompatibilní se všemi akumulátory systému Bosch Professional 18V až do 8,0 Ah. Obzvláště efektivní je použití s vysoce výkonným akumulátorem ProCORE 18V s 4,0 Ah – doba provozu je až 50 hodin. Alternativně lze zařízení provozovat také se čtyřmi bateriemi typu D-cell – součástí dodávky je i vhodný adaptér.

GRL 650 CHVG Professional je k dispozici od ledna 2022. Příslušenství jako stativy a měřicí tyče jsou k dispozici v sekci příslušenství Bosch.

Parametry přístrojeGRL 650 CHVG Professional
Pracovní oblast650 m (průměr)
Rychlost rotace150/300/600 min-1
Přesnost nivelace± 1,5 mm na 30 m
Samonivelační rozsah± 5°
Digitální sklon v jednoosém / dvouosém provozu± 8,5 %
Divergence oscilace0°/10°/25°/50°
Připojení stativu5/8“
Zelená laserová dioda/třída500-540 nm, <1 mW, třída 2
Třída ochranyIP 68 (GRL 650 CHVG Professional), prachotěsný a voděodolný
Napájení18 V akumulátory, alternativně 4 x baterie D-cell
Doba provozu s ProCore18V 4,0 Ahaž 50 h*
Hmotnost včetně ProCore18V 4,0 Ah4,2 kg
Rozsah dodávky/doporučená maloobchodní cena bez DPHPřístroj v kufříku, včetně přijímače LR 65 G Professional s 2 bateriemi AA a držákem RB 60 Professional, dálkového ovladače RC 6 Professional s 2 bateriemi AA, nástěnného držáku WM 6 Professional, 1 akumulátor ProCORE 18V s kapacitou 4,0 Ah, nabíječky GAL 18V-40 Professional, adaptéru baterií včetně 4 baterií D, zelených laserových brýlí a terčové destičky, jakož i popruhu na přenášení stativu: od 57174,00 Kč

*v závislosti na příslušném nastavení

Tags: Power Tools

Kontakt pro novináře:
Adéla Lišková
Tel.: +420 728 360 250
Email: Adela.Liskova@cz.bosch.com

Robert Bosch Power Tools GmbH, divize skupiny Bosch, je světovou jedničkou na trhu elektrického nářadí, zahradního nářadí, příslušenství a měřící techniky. V roce 2022 dosáhla tato divize se svými 20 000 zaměstnanci obratu 5,9 miliard eur, z čehož 90 procent získala mimo území Německa. Se značkami jako jsou Bosch a Dremel se divize zaměřuje především na potřeby uživatelů a silný inženýrský vývoj. Jádrem úspěchu je síla a rychlost inovací: V roce 2024 se divize Elektrické nářadí chystá uvést na trh více než 100 inovací ve všech čtyřech segmentech: Elektrické nářadí, Zahradní technika, Příslušenství a Měřicí technika.

Bosch Group je mezinárodní společnost nabízející technologie a služby s přibližně 428.000 zaměstnanci po celém světě (stav: 31.12.2023). Obrat firmy za rok 2023 dosáhly podle předběžných čísel hodnoty více než 91,6 miliard eur. Aktivity Bosch Group se dělí do čtyř obchodních oblastí: Mobility, Průmyslová technika, Spotřební zboží a Energetika a technika budov. Jako přední společnost v oblasti Internetu věcí, Bosch nabízí inovativní řešení pro chytré domácnosti, chytrá města, propojenou mobilitu a propojený průmysl. Bosch zlepšuje kvalitu života na celém světě díky výrobkům a službám, které jsou inovativní a budí nadšení. Díky své kompetenci v oblasti senzoriky, softwaru a služeb a také vlastního IoT cloudu je firma schopna nabídnout svým zákazníkům propojená řešení nad rámec domény od jednoho dodavatele. Strategickým cílem Bosch Group je přinášet inovace pro propojený život. Ty buď disponují umělou inteligencí (AI) nebo jsou vyvíjeny nebo vyráběny s její pomocí. Bosch zlepšuje kvalitu života na celém světě díky výrobkům a službám, které jsou inovativní a budí nadšení. Stručně řečeno, Bosch vytváří technologie, které jsou „Stvořené pro život“. Skupina Bosch zahrnuje společnost Robert Bosch GmbH a přibližně 470 dceřiných a regionálních společností v cca 60 zemích. Po započtení prodejních a servisních partnerů pokrývá globální vývojářská, výrobní a obchodní síť společnosti Bosch téměř všechny země. Základem budoucího růstu společnosti je její inovační síla. Ve 136 pobočkách po celém světě zaměstnává Bosch přibližně 90 000 pracovníků ve výzkumu a vývoji, z toho zhruba 48 000 softwarových inženýrů.

Více informací na www.bosch.com, www.bosch.cz, www.iot.bosch.com, www.bosch-press.cz, twitter.com/BoschPress.

Bosch Group je vedoucím mezinárodním dodavatelem technologií a služeb. Společnost celosvětově zaměstnává na 394 500 lidí (k 31. 12. 2020). Obrat firmy za rok 2020 dosáhl podle předběžných výsledků hodnoty 71,6 miliardy eur. Činnost Bosch Group se dělí do čtyř obchodních oblastí: Mobility Solutions, Průmyslová technika, Spotřební zboží a Energetika a technika budov. Jako přední společnost v oblasti Internetu věcí, Bosch nabízí inovativní řešení pro chytré domácnosti, chytrá města, propojenou mobilitu a propojený průmysl. Využívá svých znalostí senzorových technologií, softwaru a služeb, také svůj vlastní IoT cloud k tomu, aby zákazníkům nabídnul propojená řešení napříč oblastmi – a to z jediného zdroje. Strategickým cílem Bosch Group je přinášet inovace pro propojený život. Bosch zlepšuje kvalitu života na celém světě díky výrobkům a službám, které jsou inovativní a budí nadšení. Stručně řečeno, Bosch vytváří technologie, které jsou „Stvořené pro život“. Bosch Group zahrnuje společnost Robert Bosch GmbH a přibližně 440 dceřiných a regionálních firem ve více než 60 zemích světa. Po započtení prodejních a servisních partnerů pokrývá globální vývojářská, výrobní a obchodní síť společnosti Bosch téměř všechny země. Základem pro budoucí růst firmy je její inovační síla. Bosch zaměstnává 73 000 pracovníků v oblasti výzkumu a vývoje ve 126 lokalitách po celém světě a zhruba 30 000 softwarových inženýrů.

Více informací na www.bosch.com, www.bosch.cz, www.iot.bosch.com, press.bosch.cz, twitter.com/BoschPresse.

Stále hledáte něco?