Suche

Tisková informace #Elektrické nářadí
Sdílet tiskovou informaci

Ještě přesnější záznam povrchových teplot: Termokamera Bosch GTC 600 C Professional

Rozšířená škála použití v interiéru i exteriéru

  • Vyšší rozlišení: Více detailů a ostřejší obraz.
  • Rozšířený rozsah měření: Teploty od -20 do +600 stupňů Celsia.
  • Více funkcí: Přesnější a pohodlnější záznam a dokumentace.
  • Rychlá výměna: Přenos dat do aplikace Bosch Thermal.
Pavel Roman

Pavel Roman >

X

Efektivní a časově úsporné: Bosch rozšiřuje segment měření teploty o přesnou a všestrannou termokameru GTC 600 C Professional. V uložených termosnímcích s rozlišením 256 x 192 pixelů odpovídá každý z 49 152 pixelů přesně jednomu měřicímu bodu. Výsledkem je detailní a přesný termosnímek. Rozsah měření je navíc v rozmezí -20 až +600 stupňů Celsia, a nabízí tak ještě více možností použití než osvědčený přístroj GTC 400 C Professional v tomto rozsahu – zejména ve venkovním prostředí a dokonce i mimo použití ve stavebnictví. Přístroj spolehlivě identifikuje slabá místa, jako jsou vadné radiátory a podlahové vytápění, stejně jako tepelné mosty nebo přehřívání konstrukčních prvků, například v rozvodných skříních nebo v oblasti motorových vozidel. GTC 600 C Professional lze použít všude tam, kde je třeba rychle a spolehlivě zjistit teplotní rozdíly – například také ve veterinární medicíně k lokalizaci zánětů a v zemědělství. Zde podporuje uživatele například při údržbě strojů a systémů. Bez ohledu na oblast použití: GTC 600 C Professional je velmi robustní a vydrží i pád z výšky dvou metrů na beton. Kromě toho je odolný proti prachu a stříkající vodě s krytím IP 54.

Ještě efektivnější díky novým funkcím, jako jsou hlasové poznámky

Rychlý záznam situace, stanovení požadavků na přípravu cenové nabídky, kontrola a dokumentace výsledků práce – to vše a ještě více usnadňuje GTC 600 C Professional díky svým novým funkcím. Profesionálové nyní mohou například k pořízeným snímkům přidat hlasovou poznámku v délce až 30 sekund – tuto funkci dříve nabízela pouze zařízení mnohem vyšší třídy. Hlasovou poznámku lze snadno a pohodlně zaznamenat pomocí integrovaného mikrofonu a uložit ji do galerie spolu s reálným a termálním snímkem. Tím se vyhnete chybám při přiřazování – dokumentace je tak ještě jednodušší. Termosnímek a hlasovou poznámku lze kdykoli vyvolat – přímo na přístroji. Ovládání je intuitivní. Stisknutím tlačítka lze kromě obrazu v obraze zobrazit a nastavit i další funkce, například barevnou škálu. Lze jej například zafixovat pomocí režimu uzamčení, aby bylo možné vizualizovat měření různých místností stejným způsobem a lépe je tak porovnávat.

GTC 600 C Professional má nyní také rozšířený seznam emisních hodnot: Je zde uloženo více než 30 různých materiálů. Pokud uživatel zvolil například dlaždice, přístroj při infračerveném měření zohlední emisivitu tohoto povrchu, tj. jeho tepelné vyzařování – teplota povrchu je tak určena přesněji. Profesionálové si navíc mohou jednotlivě uložit pět nejdůležitějších materiálů a mít tak rychlý přístup – tím se GTC 600 C Professional odlišuje od konkurenčních zařízení. Uživatelé, kteří se zabývají například konstrukcí oken, si mohou uložit hodnoty emisí pro plast, hliník, sklo, dřevo a omítku, a tak rychleji přepínat mezi jednotlivými měřeními a pracovat bez přerušení.

Rychlá výměna dat a jejich další zpracování prostřednictvím chytrého telefonu nebo počítače

GTC 600 C Professional je vybaven modulem WLAN, pomocí kterého si přístroj zřídí vlastní hotspot WiFi. Uživatelé mohou k přístroji připojit svůj chytrý telefon nebo tablet a importovat termální snímky včetně naměřených dat prostřednictvím aplikace Bosch Thermal. Takto lze informace okamžitě zpracovat a předat zákazníkům, kolegům nebo jiným řemeslníkům. Všechna data lze také přenést do počítače přes kabel USB-C® a zpracovat je tam pomocí bezplatného softwaru GTC Transfer.

Termokamera GTC 600 C Professional je již v prodeji. Je napájena vyměnitelným akumulátorem ze systému Bosch Professional 12V. Všechny ceny jsou nezávazná cenová doporučení bez DPH.

Parametry přístrojeGTC 600 C Professional
Infračervený senzor s rozlišením256 x 192, 49 152 pixelů
Rozsah měření povrchové teploty-20°C až +600°C
Přesnost měření povrchové teploty± 2°C1
Zorné pole45° x 35°
Obnovovací frekvence9 Hz
Tepelná citlivost (NETD)≤ 50 mK
Ochrana proti prachu a stříkající voděIP 542
Síťová schopnostano
Ukládání obrázkůaž 600 obrázků3
Rozměry (výška x šířka x délka)231 x 102 x 115 mm
Napájení12 voltová lithium-iontová baterie
Doba provozu na jedno nabití akumulátoru (2,0 Ah)až 6 h
Hmotnost (včetně aku 2,0 Ah)0,64 kg
Rozsah dodávky/doporučená maloobchodní cena bez DPH• Zařízení "Click&Go" v L-Boxxu včetně kabelu USB-C®: 40534,00 Kč
• Zařízení v L-Boxxu včetně akumulátoru
GBA 12V 2,0 Ah Professional, nabíječka GAL 12V-40 Professional a kabel USB-C®: 41574,00 Kč

1plus odchylka závislá na aplikaci, například v důsledku odrazu, vzdálenosti nebo okolní teploty
2kromě lithium-iontové baterie
3v závislosti na délce uložené hlasové poznámky

Změny jsou vyhrazeny.

Kontakt pro novináře:
Karin Froehlichova
Tel.: +420 2 61300-111
Email: Karin.Froehlichova@cz.bosch.com

Bosch Group je předním mezinárodním dodavatelem technologií a služeb. Společnost celosvětově zaměstnává zhruba 429 000 zaměstnanců (stav k 31. 12. 2023). Společnost dosáhla v roce 2023 obratu ve výši 91,6 miliardy eur. Činnost Bosch Group se dělí do čtyř obchodních oblastí: Mobility, Průmyslová technika, Spotřební zboží a Energetika a technika budov. Jako přední společnost v oblasti Internetu věcí, Bosch nabízí inovativní řešení pro chytré domácnosti, chytrá města, propojenou mobilitu a propojený průmysl. Využívá svých znalostí senzorových technologií, softwaru a služeb, také svůj vlastní IoT cloud k tomu, aby zákazníkům nabídnul propojená řešení napříč oblastmi – a to z jediného zdroje. Strategickým cílem skupiny Bosch je usnadnit propojený život pomocí produktů a řešení, které buď obsahují umělou inteligenci (AI), nebo byly vyvinuty či vyrobeny s její pomocí. Společnost Bosch zlepšuje kvalitu života na celém světě pomocí inovativních výrobků a služeb, které vzbuzují nadšení. Stručně řečeno, Bosch vytváří technologie, které jsou "Stvořeny pro život". Skupinu Bosch tvoří společnost Robert Bosch GmbH a zhruba 470 dceřiných a regionálních společností ve více než 60 zemích. Včetně prodejních a servisních partnerů pokrývá celosvětová výrobní, inženýrská a prodejní síť Bosch téměř všechny země světa. Základem budoucího růstu společnosti je její inovační síla. Ve 136 pobočkách po celém světě zaměstnává Bosch přibližně 90 000 pracovníků ve výzkumu a vývoji, z toho zhruba 48 000 softwarových inženýrů.

Společnost byla v roce 1886 založena Robertem Boschem (1861–1942) ve Stuttgartu jako „dílna pro jemnou mechaniku a elektrotechniku“. Obchodně-právní struktura společnosti Robert Bosch GmbH zajišťuje podnikatelskou samostatnost Bosch Group. To umožňuje společnosti dlouhodobě plánovat a investovat do důležitých podnikatelských záměrů pro zabezpečení budoucnosti. 94 procent majetkových podílů Robert Bosch GmbH patří veřejně prospěšné společnosti Robert Bosch Stiftung GmbH / Nadaci Roberta Bosche. Většinová hlasovací práva má však společnost Robert Bosch Industrietreuhand KG, která má zároveň také právo vykonávat funkci společníků. Ostatní podíly a hlasovací práva má rodina Boschových a Robert Bosch GmbH.

Více informací na www.bosch.com, www.bosch.cz, www.iot.bosch.com, www.bosch-press.cz, twitter.com/BoschPress.

Stále hledáte něco?