Suche

Tisková informace #Byznys a ekonomika
Sdílet tiskovou informaci

Nová zařízení pro servis klimatizací ACS 563 a ACS 553 od společnosti Bosch

Nová řada přístrojů doplňuje nabídku servisu klimatizací Bosch

  • Klimatizační zařízení pro všechny standardní servisní úkony klimatizačních systémů osobních a užitkových vozidel se spalovacími motory nebo hybridními a elektrickými pohonnými jednotkami
  • Plně automatické procesy pro rychlý a efektivní servis klimatizace
  • Široká škála profesionálních servisních přístrojů na údržbu klimatizací pro každý požadavek autoservisu
Pavel Roman

Pavel Roman >

X

Karlsruhe/Plochingen, Německo – S příchodem jara začíná v autoservisech sezóna údržby klimatizací. Většina výrobců doporučuje jednou ročně provést kontrolu a servis klimatizačního systému, aby bylo zajištěno, že klimatizace bude vždy fungovat efektivně a spolehlivě, a zároveň zajistí zdravé a vyvážené prostředí v kabině.

Právě včas pro letošní sezónu servisu klimatizací uvedla společnost Bosch na trh dvě nové řady servisních jednotek: ACS 563 pro klimatizační systémy používající chladivo R1234yf a ACS 553 pro chladivo R134a. Nová zařízení doplňují servisní portfolio klimatizací Bosch a podporují servisy při každodenních servisních úkonech, jako je odsátí chladiva, plnění a recyklace chladiva. Díky tomu může autoservis provádět všechny standardní servisní úkony na klimatizačních systémech osobních a užitkových vozidel se spalovacími motory i na systémech hybridních a elektrických vozidel. Nová zařízení tak umožňují i menším dílnám začít provádět profesionální a ekonomický servis klimatizací a vytvářet další příležitosti k zisku. V autoservisech s vysokým objemem servisu klimatizací lze použít zařízení ACS 563 a ACS 553 také jako doplňkové přístroje, například v případě vysokého pracovního zatížení během sezóny servisu klimatizací.

Plně automatický proces nových servisních zařízení pro údržbu klimatizace nevyžaduje žádný manuální zásah. To zajišťuje krátké servisní časy a tím i efektivní servis klimatizace vozidla. Jednotlivé servisní funkce lze nicméně volit i ručně. Intuitivní grafické uživatelské rozhraní barevného displeje a manometry o průměru 100 mm umožňují efektivní a snadnou obsluhu. Další podpůrnou funkcí usnadňující práci obsluhy je integrovaná databáze obsahující specifikace klimatizačních systémů většiny vozidel na trhu.

Zařízení během krátké doby odsaje až 95 % chladiva. To šetří čas a peníze, a zároveň zajišťuje udržitelné využívání zdrojů. Odvzdušnění vnitřního zásobníku je řízeno elektronicky. Tím se snižuje riziko přetlaku a zvyšuje se bezpečnost servisního technika. Přístroje pro servis klimatizací ACS 563 a ACS 553 jsou vybaveny uživatelsky přívětivým programem pro volbu správného typu oleje s integrovanou funkcí proplachování hadic. Lze je proto velmi flexibilně použít jak pro vozidla se spalovacími motory, tak pro elektrická a hybridní vozidla. Přesné elektronické řízení systému odstranění nekondenzovatelných plynů a vnitřní vysoce účinný vysoušecí filtr zajišťují, že zregenerované chladivo neobsahuje vzduch ani vlhkost.

Konstrukce přístrojů usnadňující údržbu umožňuje snadný přístup k jejich vnitřním součástem. Kromě toho chrání vnitřní zásobník a všechny komponenty před nárazy robustní kovový rám. Předchází se tak chybám měření, které se týkají odsátého nebo naplněného chladiva, jakož i problémům s funkčností a přesností pracovních výsledků. Rozsáhlý sortiment dostupného příslušenství umožňuje přizpůsobit jednotky specifickým požadavkům autoservisu.

Výkonná zařízení pro profesionální servis klimatizací

Kromě nových zařízení pro servis klimatizací ACS 563 a ACS 553 nabízí Bosch další klimatizační přístroje pro servisní dílny s velkým objemem opravárenských prací a údržby. Patří mezi ně vysoce kvalitní modely ACS 663 a ACS 653 a prémiové jednotky ACS 763, ACS 753 a ACS 863. Vyznačují se jednoduchou obsluhou a plně automatickými procesy, stejně jako mimořádně vysokým výkonem. Díky jedinečnému systému "Deep Recovery System" získávají zpět až 99 % chladiva, a to i za ztížených okolních podmínek. Dvoustupňové vakuové čerpadlo má čerpací kapacitu 170 litrů za minutu. Proto lze rychle a efektivně provádět servis i větších klimatizačních systémů v užitkových vozidlech. Pro přesné zjišťování netěsnosti systému je možné dodatečně použít tlakovou zkoušku formovacím plynem.

U nejvyššího modelu ACS 863 se automaticky testuje i úroveň čistoty chladiva R1234yf. Kromě toho jsou jednotky ACS 763, ACS 753 a ACS 863 vybaveny integrovaným tlakovým testem za pomoci směni dusíku a vodíku (formovací plyn) pro přesné zjištění případné netěsnosti systému. Standardně také poskytují možnost vzdáleného sledování pracovních procesů na smartphonu. Toho lze dosáhnout instalací aplikace „ACS Connect“ do příslušného smartphonu. Pomocí integrovaného rozhraní WLAN lze tato servisní klimatizační zařízení připojit k dílenskému softwaru Bosch Connected Repair nebo k síti ASA. Integrovanou tiskárnu lze použít k tisku výsledků údržby přímo na zařízení.

Modely ACS 663 a ACS 653 také dosahují až 99procentní míry odsátí chladiva a provádějí servis klimatizace zcela automaticky bez manuálního zásahu. Pomocí několika volitelných sad pro dodatečnou montáž lze tato zařízení přizpůsobit potřebám jakékoli dílny.

Rozsáhlý sortiment příslušenství pro servis klimatizací

Široký sortiment příslušenství doplňuje nabídku společnosti Bosch pro profesionální servis klimatizací a opravy automobilových klimatizačních systémů. Kromě speciálních proplachovacích souprav a adaptérů pro doplňování chladiva specifických pro výrobce je k dispozici také široký výběr zařízení pro testování kvality, případně úniků chladiva. Nabídku doplňují rychlospojky, servisní adaptéry, olejové láhve, vysoušecí filtry a vysoce kvalitní oleje pro vakuová čerpadla.

O portfoliu klimatizací Bosch

Servisní přístroje a příslušenství klimatizací jsou pouze součástí komplexní nabídky společnosti Bosch pro servis a údržbu klimatizací. Portfolio klimatizací zahrnuje také školení zaměřená na diagnostiku a opravy klimatizačních systémů pomocí diagnostických řešení Bosch, jako je ESI[tronic] 2.0 Online s testery řady KTS. Profesionální servis klimatizace vždy zahrnuje výměnu kabinového filtru. Společnost Bosch nabízí rozsáhlou řadu kabinových filtrů, jako je například vysoce výkonný filtr FILTER+. Tento filtr poskytuje nejen zdravotní výhody pro uživatele mobility, ale také zvyšuje bezpečnost silničního provozu snížením zamlžování čelního skla. Kromě toho také pomáhá chránit samotný klimatizační systém. Někdy mají i ti nejzkušenější technici potíže s diagnostikou složitých závad. Technická podpora Bosch pomáhá najít řešení pro nejrůznější problémy s opravami vozidel. Odborníci společnosti Bosch mají rozsáhlé praktické zkušenosti s celou řadou technologií vozidel. To umožňuje řešit složité problémy rychle a kvalifikovaně.

Kontakt pro novináře:

Nico Krespach
Tel.: +49 721 942-2209
Email: Nico.Krespach@de.bosch.com

Mobility je největší obchodní oblastí Bosch Group. V roce 2022 vygenerovala 60 % provozního obratu ve výši 52,6 miliard eur. Díky tomu je Bosch Group jedním z největších dodavatelů automobilového průmyslu. Mobility sleduje vizi mobility, která je bez nehod, bez emisí a bez stresu, a spojuje odborné znalosti skupiny v oblastech automatizace, elektrifikace a konektivity. Pro zákazníky jsou tak výsledkem integrovaná řešení mobility. Mezi hlavní obchodní oblasti patří: Vstřikovací technika a vedlejší agregáty pro spalovací motory, rozmanitá řešení pro elektrifikaci pohonu, bezpečnostní systémy pro automobily, asistenční systémy a funkce pro automatizované řízení, technika pro uživatelsky přívětivé informační a zábavní systémy a komunikaci přesahující rámec vozidla, servisní koncepty, jakož i technika a služby pro obchod s motorovými vozidly. Bosch přinesl důležité inovace v automobilové technice, například elektronické řízení motoru, stabilizační systém ESP nebo systém přímého vstřikování nafty common rail.

Bosch Group je předním mezinárodním dodavatelem technologií a služeb. Společnost celosvětově zaměstnává zhruba 421 000 zaměstnanců (stav k 31. 12. 2022). Obrat firmy za rok 2022 dosáhl podle předběžných výsledků hodnoty 88,2 miliard eur. Činnost Bosch Group se dělí do čtyř obchodních oblastí: Mobility, Průmyslová technika, Spotřební zboží a Energetika a technika budov. Jako přední společnost v oblasti Internetu věcí, Bosch nabízí inovativní řešení pro chytré domácnosti, chytrá města, propojenou mobilitu a propojený průmysl. Využívá svých znalostí senzorových technologií, softwaru a služeb, také svůj vlastní IoT cloud k tomu, aby zákazníkům nabídnul propojená řešení napříč oblastmi – a to z jediného zdroje. Strategickým cílem skupiny Bosch je usnadnit propojený život pomocí produktů a řešení, které buď obsahují umělou inteligenci (AI), nebo byly vyvinuty či vyrobeny s její pomocí. Bosch zlepšuje kvalitu života na celém světě díky výrobkům a službám, které jsou inovativní a budí nadšení. Stručně řečeno, Bosch vytváří technologie, které jsou „Stvořené pro život“. Bosch Group zahrnuje společnost Robert Bosch GmbH a přibližně 470 dceřiných a regionálních firem ve více než 60 zemích světa. Po započtení prodejních a servisních partnerů pokrývá globální vývojářská, výrobní a obchodní síť společnosti Bosch téměř všechny země. Bosch Group se svými více než 400 pobočkami po celém světě je od roku 2020 uhlíkově neutrální (Scope 1 a 2). V rámci toho byly v roce 2022 kompenzovány zbytkové emise ve výši 0,7 milionu tun CO₂ pomocí uhlíkových kreditů. Scope 1, 2, 3 je vykazováno podle GHG protokolu. Bosch zaměstnává 85 500 pracovníků v oblasti výzkumu a vývoje ve 136 lokalitách po celém světě a zhruba 44 000 softwarových inženýrů.

Více informací na www.bosch.com, www.bosch.cz, www.iot.bosch.com, www.bosch-press.cz, twitter.com/BoschPress.

Stále hledáte něco?