Suche

Tisková informace #Artificial Intelligence
Sdílet tiskovou informaci

Společnost Bosch představuje první kamery založené na otevřené kamerové platformě Inteox

Kamery MIC inteox 7100i podporují prediktivní řešení pomocí strojového učení, videoanalýzy založené na hluboké neuronové síti a softwarové aplikace třetích stran pro přizpůsobené aplikace

  • Otevřená platforma Inteox umožňuje uživatelům využívat vestavěnou umělou inteligenci (AI) k vytváření aplikací, nebo instalaci aplikací z obchodu s aplikacemi Security & Safety Things (S&ST)
  • Modely MIC inteox 7100i s klasifikací objektů (OC) obsahují funkci detekce objektů na základě hlubokých neuronových sítí, která je přizpůsobena na míru dopravním aplikacím
  • Kamery MIC inteox zahrnují modely od 4K s optickou stabilizací obrazu až po model 1080p. Díky robustnímu krytu jsou ideální pro kritické aplikace
  • V pilotních instalacích jsou kamery MIC inteox doplněny vývojovými sadami Inteox obsahujícími válcovou nebo vypouklou minikameru pro podporu dalšího vývoje aplikací
Pavel Roman

Pavel Roman >

X

Gransbrunn, Německo – Bosch představuje první kamery založené na otevřené kamerové platformě Inteox a jako první nabízí model MIC inteox 7100i. Nové kamery MIC inteox mají stejné charakteristické vlastnosti jako zbytek rodiny kamer MIC. Mezi tyto vlastnosti patří robustní tělo a vysoce kvalitní zobrazování. Kamery podporují prediktivní řešení pomocí strojového učení, videoanalýz založených na neuronových sítích a softwarových aplikací třetích stran pro přizpůsobené aplikace. Kamery Inteox lze zařadit do třídy „řízené OSSA“. Toto označení znamená, že kamery dodržují Open Security & Safety Alliance (OSSA) Technology Stack pro bezpečnostní videozařízení a zajišťují bezproblémové připojení k obchodu s aplikacemi Security & Safety Things (S&ST). Kamery také umožňují snadné vytváření přizpůsobených softwarových aplikací, které lze následně nainstalovat do kamer Inteox. Hráči na trhu tak mohou kombinovat aplikace z obchodu S&ST nebo softwarové aplikace vyvíjet, a vytvořit zcela nové řešení. Společnost Bosch navíc představuje dvě vývojové sady Inteox obsahující válcovou nebo vypouklou minikameru, které v pilotních instalacích doplňují kamery MIC inteox pro podporu dalšího vývoje aplikací.

Podpora prediktivních řešení

Kamery MIC inteox 7100i podporují prediktivní řešení pomocí zabudované umělé inteligence (Artificial Intelligence, AI). Ta zahrnuje funkci inteligentní videoanalýzy Intelligent Video Analytics, funkci učení kamery Camera Trainer založenou na strojovém učení, a videoanalýzu na základě hlubokých neuronových sítí (deep neural network, DNN).
Díky těmto funkcím integrované umělé inteligence kamery Inteox dokážou porozumět tomu, co vidí, a přidávat smysl a strukturu zachyceným videodatům s metadaty. Tento proces je důležitým prvním krokem při převodu videodat na praktické informace a při vytváření prediktivních řešení, což pomáhá uživatelům předvídat nenadálé události a zabránit, aby k nim došlo. Při použití v městském kamerovém systému mohou kamery MIC inteox 7100i například detekovat neobvyklé chování, přinášet údaje o hustotě populace a poskytovat operátorům dopravního provozu informace, kteří pak na jejich základě mohou zabránit nežádoucím situacím. Integrátoři také mohou do kamer Inteox přidat softwarové aplikace jiných výrobců, a tak snadno bezpečnostní systémy přizpůsobit a překročit rámec jejich základních funkcí. Vývojáři aplikací zase mohou využít metadata kamery, videoanalýzu založenou na neuronových sítích a strojové učení k uvedení inovativního softwaru na trh.

Modely MIC inteox 7100i OC šité na míru pro dopravní aplikace

Modely MIC inteox 7100i s klasifikací objektů (OC) jsou vyrobeny speciálně pro aplikace inteligentních dopravních systémů (Intelligent Transportation System, ITS). První modely OC, řízené nástroji edge computingu platformy Inteox, představují novinku v oblasti umělé inteligence. Nabízejí detektor provozu, další funkci videoanalýzy založenou na DNN, která pomáhá rozlišovat a klasifikovat automobily v zácpách s přesnými detaily. Možná rušení způsobená světlomety nebo stíny vozidel jsou ignorována a jsou tak odhalovány nové způsoby, jak zlepšit mobilitu, bezpečnost a efektivní využívání komunikací. Praktické informace poskytnuté kamerovým detektorem provozu pomáhají detekovat přítomnost a množství vozidel, což při monitorování křižovatek umožňuje inteligentní řízení semaforů a zachování plynulosti provozu. Tyto informace mohou také vylepšit řešení automatické detekce mimořádných událostí (Automatic Incident Detection, AID) za účelem zvýšení bezpečnosti osob a vozidel v tunelech a na dálnicích. Budoucí modely OC, s plánovaným uvedením v červnu 2021, budou rozšířeny o tyto funkce založené na DNN a nabídnou vyšší přesnost dat při generování praktických informací pro různé dopravní aplikace.

Vynikající výkon a robustní provedení

Kamery MIC inteox zahrnují modely počínaje 4K s vylepšenou optickou stabilizací obrazu a konče modelem 1080p v základní verzi anebo ve vylepšené verzi s technologií Starlight od společnosti Bosch, která standardně dokáže zachytit barevné snímky až od úrovně 0,0069 lux. Optická stabilizace obrazu u modelu 4K přináší ostré snímky, i když je kamera vystavena silným vibracím, například na mostech. S volitelným osvětlovačem pokrývá model 4K vzdálenost 300 m (984 stop). Modely 1080p mají 30násobný zoom a snímkovou frekvenci 60 snímků za sekundu. Když úrovně světla klesnou na nulu, volitelný osvětlovač zajistí nejvyšší úroveň detailů na vzdálenost až 550 m (1 804 stop). Vylepšené verze modelů 4K i 1080p také obsahují odmrazovač okna, který zlepšuje viditelnost, a možnosti integrovaného uložení. V kombinaci s robustním krytem poskytují kamery vysoce kvalitní detaily, jež vyžaduje například městský kamerový systém, monitorování dopravního provozu a zabezpečení perimetru.

Stejně jako všechny kamery MIC je i model MIC inteox 7100i vybaven robustním tělems vynikajícím metalurgickým zpracováním a povrchovou úpravou chránící proti korozi, včetně působení slané vody, a splňuje tak také požadavky pro použití v námořních aplikacích. Kamery MIC, navržené tak, aby vydržely téměř jakékoli povětrnostní podmínky, od silného větru, deště, mlhy až po prach, odolají 100% vlhkosti, teplotám od -40 °C do +65 °C (-40 °F do +149 °F), extrémním vibracím i silným nárazům (IK10). Nové hnací ústrojí jim navíc umožňuje co nejplynulejší sledování pomalu se pohybujících cílů. Je zaručeno, že kamery nikdy neztratí svou domovskoupozici a po celou dobu své životnosti se vždy vrátí do přednastavené pozice, i když jsou vystaveny extrémním vibracím nebo hrubé síle.

Podpora pilotní instalace s vývojovými sadami Inteox

První uživatelé mohou využít vývojové sady Inteox společnosti Bosch a v pilotních instalacích jimi kamery MIC inteox 7100i doplnit. Tyto sady obsahují válcovou venkovní kameru Bosch (Dinion) nebo vypouklou minikameru (Flexidome) a běží na operačním systému S&ST. Obě sady podporují testování a vývoj celkového systémového řešení založeného na aplikacích, které jsou v obchodě s aplikacemi již k dispozici i na vlastních vyvinutých aplikacích.

Kontakt pro novináře:

Florian Lauw
Tel.: +49 89 6290-1647
Email: Florian.Lauw@de.bosch.com

Obchodní oblast Building Technologies je předním mezinárodním poskytovatelem produktů a systémů pro zabezpečení a komunikaci. Ve vybraných zemích nabízí společnost Bosch také řešení a služby pro zabezpečení budov, energetickou účinnost a automatizaci budov. Ve fiskálním roce 2020 vygenerovalo přibližně 8 000 zaměstnanců obrat 1,9 miliardy eur. Výrobky a řešení Building Technologies chrání lidské životy, budovy a aktiva. Produktové portfolio zahrnuje systémy videozabezpečení, systémy pro signalizaci vloupání, protipožární zabezpečení, hlasové poplachové systémy a systémy kontroly přístupu a správy. Nabídku doplňují profesionální audio a konferenční systémy pro přenos hlasu, zvuku a hudby. Building Technologies vyvíjí a vyrábí ve svých vlastních továrnách v Evropě, Americe a Asii.

Další informace jsou k dispozici online na https://www.boschbuildingtechnologies.com.

Bosch Group je předním mezinárodním dodavatelem technologií a služeb. Společnost celosvětově zaměstnává zhruba 421 000 zaměstnanců (stav k 31. 12. 2022). Obrat firmy za rok 2022 dosáhl podle předběžných výsledků hodnoty 88,2 miliard eur. Činnost Bosch Group se dělí do čtyř obchodních oblastí: Mobility, Průmyslová technika, Spotřební zboží a Energetika a technika budov. Jako přední společnost v oblasti Internetu věcí, Bosch nabízí inovativní řešení pro chytré domácnosti, chytrá města, propojenou mobilitu a propojený průmysl. Využívá svých znalostí senzorových technologií, softwaru a služeb, také svůj vlastní IoT cloud k tomu, aby zákazníkům nabídnul propojená řešení napříč oblastmi – a to z jediného zdroje. Strategickým cílem skupiny Bosch je usnadnit propojený život pomocí produktů a řešení, které buď obsahují umělou inteligenci (AI), nebo byly vyvinuty či vyrobeny s její pomocí. Bosch zlepšuje kvalitu života na celém světě díky výrobkům a službám, které jsou inovativní a budí nadšení. Stručně řečeno, Bosch vytváří technologie, které jsou „Stvořené pro život“. Bosch Group zahrnuje společnost Robert Bosch GmbH a přibližně 470 dceřiných a regionálních firem ve více než 60 zemích světa. Po započtení prodejních a servisních partnerů pokrývá globální vývojářská, výrobní a obchodní síť společnosti Bosch téměř všechny země. Se svými více než 400 pobočkami po celém světě je skupina Bosch od prvního čtvrtletí roku 2020 CO2 neutrální. Inovační síla společnosti je základem budoucího růstu. Bosch zaměstnává 85 500 pracovníků v oblasti výzkumu a vývoje ve 136 lokalitách po celém světě a zhruba 44 000 softwarových inženýrů.

Více informací na www.bosch.com, www.iot.bosch.com, www.bosch- press.com, https://twitter.com/BoschPress.

Stále hledáte něco?