Suche

Tisková informace #Jednostopá vozidla
Sdílet tiskovou informaci

Řešení Connected Biking přesvědčilo odbornou porotu v Las Vegas

CES® 2021 Innovation Award pro Bosch eBike Systems: Ocenění pro palubní počítač Nyon

  • Úspěch v kategorii „Vehicle Intelligence & Transportation“
  • Chytré, intuitivní a propojené řešení pro eBikes
  • Bosch eBike Systems pohání vpřed téma budoucnosti Connected Biking
Pavel Roman

Pavel Roman >

X

Stuttgart/Reutlingen – Bosch eBike Systems získal ocenění „CES® 2021 Innovation Awards Honoree“ v kategorii „Vehicle Intelligence & Transportation“ za nejnovější řešení Connected Biking. Cenu obdržela společnost za palubní počítač Nyon. Consumer Technology Association (CTA) každoročně uděluje CES Innovation Awards za průkopnické inovace v oblasti technologií a designu spotřebních výrobků. Kromě odborníků z oboru jsou v porotě zastoupeni také vývojáři a zástupci médií. Hodnocena je mimo jiné atraktivita pro spotřebitele, estetika, kvalita, design a funkce.

Pohled do budoucna: Zažijte inteligentní mobilitu s eBike

„Digitální řešení, jako je palubní počítač Nyon, rozšiřují potěšení z jízdy na eBike a nově definují mobilitu, protože transportují lidi na místo určení flexibilně, bez stresu a bezpečně,“ říká Claus Fleischer, ředitel společnosti Bosch eBike Systems. „CES® 2021 Innovation Award potvrzuje, že s našimi řešeními Connected Biking dále posouváme tuto vizi mobility.“

Palubní počítač Nyon nabízí palubní navigaci, sledování kondice, funkci digitálního zámku, informace o dojezdu založené na topografii a připojuje eBikera k digitálnímu světu prostřednictvím Bluetooth a WiFi. Uživatel palubního počítače Nyon se připojuje k aplikaci eBike Connect prostřednictvím smartphonu a vyměňuje si data o trasách a aktivitách. Palubní počítač přitom obsluhuje intuitivně a snadno pomocí dotykového displeje nebo při jízdě přes ovládací jednotku. Palubní počítač Nyon je v prodeji od října 2020.

Palubní počítač Nyon bude také vystaven na veletrhu „All-Digital CES® 2021“, který se bude konat online ve dnech 11. – 14. ledna 2021.

Prodej elektrokol na českém trhu dynamicky roste a každý rok přidává 30-40%, což v roce 2020 znamená více než 100 000 prodaných elektrokol. Kola se systémem Bosch mají na tomto počtu nemalý podíl a i z tohoto důvodu jsme v rámci divize Automotive Aftermarket přivítali v září 2020 nového kolegu, který tuto oblast zaštítí:

Benjamin Bartholome
Email: Benjamin.Bartholome@cz.bosch.com

Tags: eBike, #CES2021

Bosch na virtuálním veletrhu CES 2021:

TISKOVÁ KONFERENCE: Pondělí 11. ledna 2021 od 14:00 do 14:30 SEČ (8:00 - 8:30 EST) Dr. Michael Bolle, člen představenstva společnosti Robert Bosch GmbH, Mike Mansuetti, prezident společnosti Bosch pro Severní Ameriku, na Bosch Media Service.

VIRTUÁLNÍ VELETRŽNÍ STÁNEK: 12. ledna - 15. února 2021 na www.ces.tech.

SLEDUJTE to nejlepší od společnosti Bosch na CES 2021 také na Twitteru: #BoschCES.

DO HLOUBKY S EXPERTY SPOLEČNOSTI BOSCH: 12. ledna - 15. února 2021 na www.ces.tech.

„Sustainable #LikeABosch: How a key global industry player drives carbon neutrality“ s Torstenem Kallweitem, vedoucím centrálního oddělení pro bezpečnost práce, požární ochranu, ochranu životního prostředí a udržitelnost a výkonným ředitelem CTO Bosch Climate Solutions GmbH, a Annettou Wagner, vedoucí centrálního oddělení pro udržitelnost a think tank.

„Move #LikeABosch: Technology for sustainable future mobility“ s Mikem Mansuettim prezidentem společnosti Bosch pro Severní Ameriku a Timem Frasierem, prezidentem divize Automotive Electronics Severní Amerika.

„AI in action: Application examples from the fields of fitness tracking and well-being to smart cameras“ s Kaustubh Gandhi, Senior Product Manager, a Sina Isabell Springer, Business Development Manager.

„Perfectly keyless advanced“ s Timem Frasierem, prezidentem divize Automotive Electronics Severní Amerika, Danielem Kornekem, Head of Product Area Vehicle Access (Perfectly Keyless) a Jia Hou, Business Development Manager.

Kontakt pro novináře:

Tamara Winograd
Vedoucí marketingu a komunikace Bosch eBike Systems
Tel.: +49 (0)7121 35-394 64
Email: Tamara.Winograd@de.bosch.com

Bosch eBike Systems utváří budoucnost mobility využívající eBiky inovativními produkty a digitálními službami, které sahají od vysoce účinných pohonných systémů až po první sériově vyráběné ABS pro eBiky až po řešení Connected Bikingu. Na každodenních trasách městem, při příjemných výletech krajinou nebo při sportovních dobrodružstvích v horách: Bosch eBike Systems nabízí elektrocyklistům vhodný pohonný systém (pohonnou jednotku, akumulátor, displej a aplikaci) pro jakékoli potřeby a jakoukoli oblast použití, což zaručuje jedinečný dojem z jízdy. V současné době důvěřuje dokonale sladěnému modulárnímu portfoliu produktů více než 100 předních světových značek jízdních kol. Jako nezávislá divize skupiny Bosch využívá Bosch eBike Systems také koncernové technologie a výrobní know-how. Pro zdravou, bezpečnou a udržitelnou mobilitu, která dělá radost.

Pro více informací prosím navštivte www.bosch-ebike.com.

Bosch Group je přední mezinárodní technologická a servisní společnost s přibližně 402 600 zaměstnanci po celém světě (k 31. 12. 2021). V obchodním roce 2021 dosáhla obratu 78,7 miliardy eur. Činnosti jsou rozděleny do čtyř divizí: Mobility Solutions, Průmyslová technika, Spotřební zboží a Energetika a technika budov. Jako přední dodavatel v oblasti internetu věcí (IoT) nabízí společnost Bosch inovativní řešení pro chytrou domácnost, průmysl 4.0 a propojenou mobilitu. Společnost Bosch sleduje vizi udržitelné, bezpečné a inspirující mobility. Díky svým odborným znalostem v oblasti senzoriky, softwaru a služeb, jakož i vlastnímu cloudu IoT je společnost schopna nabídnout svým zákazníkům síťová a mezidoménová řešení z jednoho zdroje. Strategickým cílem skupiny Bosch je poskytovat řešení a produkty pro propojený život, které buď disponují umělou inteligencí (AI), nebo byly vyvinuty či vyrobeny s její pomocí. Společnost Bosch pomocí inovativních a inspirativních produktů a služeb zlepšuje kvalitu života lidí na celém světě. Bosch nabízí „techniku pro život“. Skupina Bosch zahrnuje společnost Robert Bosch GmbH a přibližně 440 dceřiných a regionálních společností v přibližně 70 zemích. Včetně obchodních a servisních partnerů sahá celosvětová výrobní, vývojová a prodejní síť společnosti Bosch téměř do všech zemí světa. Skupina Bosch se svými více než 400 pobočkami po celém světě je od jara 2020 neutrální z hlediska emisí CO₂.

Základem budoucího růstu je inovativní síla společnosti. Společnost Bosch zaměstnává ve výzkumu a vývoji na 128 místech po celém světě přibližně 76 100 pracovníků, z toho přibližně 38 000 vývojářů softwaru.

Více informací na www.bosch.com, www.bosch.cz, www.iot.bosch.com, www.bosch-press.cz, www.twitter.com/BoschPress.

Stále hledáte něco?