Suche

Tisková informace #Elektrické nářadí
Sdílet tiskovou informaci

Tradiční barvy a o 30 % kratší doba nabíjení: Akumulátorový šroubovák IXO Classic je zpět Přesné šroubování i do křehkých materiálů

  • Opět v tradiční zelené barvě Bosch s červenými ovládacími prvky
  • Plná kontrola díky variabilní regulaci rychlosti – již žádné roztřepené dřevo či poškozené šrouby
  • O 30 % kratší doba nabíjení, díky které je zařízení připraveno k použití rychleji než kdy dříve
  • Od designu k IXO kolekci ‒ více než jen elektrické nářadí
Pavel Roman

Pavel Roman >

X

Důvod k radosti pro fanoušky IXO: IXO Classic je zpět. Kombinuje ty nejlepší vlastnosti z dvou různých designových linií: Výraznou siluetu s jemnými křivkami současné generace a tradiční zbarvení s klasickou zelenou barvou Bosch a červenými ovládacími prvky – přesně takové, jaké chtějí domácí kutilové své nářadí mít. Jejich přání odhalil náš rozsáhlý uživatelský průzkum. S prodejem více než 19 milionů kusů je tento kultovní šroubovák nejpopulárnějším elektrickým nářadím na světě a více než jakékoliv jiné kutilské nářadí představuje tradici a kvalitu elektrického nářadí Bosch. Za úspěchem stojí dlouhodobý vývoj a unikátní funkce. Díky regulaci otáček se IXO liší od běžných šroubováků stejné třídy na trhu: Čím silněji je spínač stisknutý, tím rychleji IXO šroubuje. Tajemství je v digitálním kontrolním systému. Poškrábané povrchy nábytku, roztřepené dřevo, poškozené nebo příliš hluboko zavrtané šrouby – uživatelé IXO se díky přesnému ovládání mohou všem těmto problémům vyhnout.

Připraveno k rychlejšímu použití: o 30 % kratší doba nabíjení díky aktualizaci elektroniky

Společnost Bosch optimalizovala celý šroubovák IXO a vytvořila tak přidanou hodnotu: Nabíjecí doba je o 30 % kratší než u jeho předchůdce. IXO Classic je tak připraven k opětovnému použití za méně než dvě hodiny. Třístupňový LED indikátor nabíjení umožňuje uživatelům neustále sledovat, jak dlouho mohou ještě šroubovat, vrtat či za pomoci různých nástavců z kolekce IXO otevírat lahve vína, kořenit jídlo, rozdmýchávat oheň nebo řezat různé materiály

IXO ‒ více než jen elektrické nářadí

IXO vděčí za svůj kultovní status mimo jiné své jedinečnosti. Pro milovníky dobrého vína nabízí Bosch nástavec na otevírání lahví. Své oblíbené víno si tak můžete začít užívat za několik sekund. Šroubování na nejnáročnějších a nejméně dosažitelných místech, která si dovedete představit – to je možné pomocí úhlového a excentrického nástavce. Ty jsou také k dispozici v sadě s 10 bity a nabíječkou s mikro USB. Kromě toho je možné jednotlivě dokoupit i další nástavce z kolekce IXO, jako je vrtací nástavec, nástavec pro rozdmýchávání ohně nebo univerzální řezací nástavec.

IXO je mnohem více než jen elektrické nářadí a jeho mimořádný design z něj dělá hit. Oblíbené IXO Colour Edition zůstává i nadále v nabídce.

IXO Classic set s úhlovým a excentrickým nástavcem jejiž nyní k dispozici. Všechny uvedené ceny jsou doporučené maloobchodní ceny včetně DPH.

Technické údaje IXO 6 Classic
Napětí akumulátoru/kapacita akumulátoru3.6 V lithium-ion / 1.5 Ah
Volnoběžné otáčky0 ‒ 215 ot/min
Max. krouticí moment 4.5 Nm
Max. průměr šroubování 5/5 mm
Doba nabíjení 2 h
Hmotnost340 g
Rozsah dodávky/doporučené maloobchodní ceny včetně DPH • IXO Classic s mikro USB nabíječkou a 10 bity: 1 619 Kč

• IXO Set: IXO Classic s úhlovým a excentrickým nástavcem, mikro USB nabíječkou a  10 bity: 2 159 Kč
Změny vyhrazeny

Pokud máte otázky nebo komentáře týkající se této tiskové zprávy, kontaktujte nás.

Kontakt pro novináře
Adéla Lišková
Telefon: +420 728 360 250
E-mail: Adela.Liskova@cz.bosch.com

Robert Bosch Power Tools GmbH, divize skupiny Bosch, je světovou jedničkou na trhu elektrického nářadí, zahradního nářadí, příslušenství a měřící techniky. V roce 2022 dosáhla tato divize se svými 20 000 zaměstnanci obratu 5,9 miliard eur, z čehož 90 procent získala mimo území Německa. Se značkami jako jsou Bosch a Dremel se divize zaměřuje především na potřeby uživatelů a silný inženýrský vývoj. Jádrem úspěchu je síla a rychlost inovací: V roce 2024 se divize Elektrické nářadí chystá uvést na trh více než 100 inovací ve všech čtyřech segmentech: Elektrické nářadí, Zahradní technika, Příslušenství a Měřicí technika.

Bosch Group je mezinárodní společnost nabízející technologie a služby s přibližně 428.000 zaměstnanci po celém světě (stav: 31.12.2023). Obrat firmy za rok 2023 dosáhly podle předběžných čísel hodnoty více než 91,6 miliard eur. Aktivity Bosch Group se dělí do čtyř obchodních oblastí: Mobility, Průmyslová technika, Spotřební zboží a Energetika a technika budov. Jako přední společnost v oblasti Internetu věcí, Bosch nabízí inovativní řešení pro chytré domácnosti, chytrá města, propojenou mobilitu a propojený průmysl. Bosch zlepšuje kvalitu života na celém světě díky výrobkům a službám, které jsou inovativní a budí nadšení. Díky své kompetenci v oblasti senzoriky, softwaru a služeb a také vlastního IoT cloudu je firma schopna nabídnout svým zákazníkům propojená řešení nad rámec domény od jednoho dodavatele. Strategickým cílem Bosch Group je přinášet inovace pro propojený život. Ty buď disponují umělou inteligencí (AI) nebo jsou vyvíjeny nebo vyráběny s její pomocí. Bosch zlepšuje kvalitu života na celém světě díky výrobkům a službám, které jsou inovativní a budí nadšení. Stručně řečeno, Bosch vytváří technologie, které jsou „Stvořené pro život“. Skupina Bosch zahrnuje společnost Robert Bosch GmbH a přibližně 470 dceřiných a regionálních společností v cca 60 zemích. Po započtení prodejních a servisních partnerů pokrývá globální vývojářská, výrobní a obchodní síť společnosti Bosch téměř všechny země. Základem budoucího růstu společnosti je její inovační síla. Ve 136 pobočkách po celém světě zaměstnává Bosch přibližně 90 000 pracovníků ve výzkumu a vývoji, z toho zhruba 48 000 softwarových inženýrů.

Více informací na www.bosch.com, www.bosch.cz, www.iot.bosch.com, www.bosch-press.cz, twitter.com/BoschPress.

Stále hledáte něco?