Suche

Tisková informace #Chytrá domácnost
Sdílet tiskovou informaci

IFA 2020: Vzhůru do propojeného světa zítřka

Produkty Bosch pro šetrný životní styl

  • Cíl společnosti Bosch: Podpora domácností pomocí nejmodernějších technologií s mottem „Stvořeno pro život“.
  • Hlavní body Bosch IFA: propojené produkty pro lepší kvalitu života a ochranu životního prostředí.
  • Live #LikeABosch: mezinárodní kampaň domácích spotřebičů Bosch zahájena.
Pavel Roman

Pavel Roman >

X

Stuttgart, Německo – Pandemie koronaviru znamenala pro mnoho lidí návrat do jejich domovů, k jejich rodinám a k zájmu o jejich zdraví. U příležitosti IFA 2020 ve dnech 3. až 5. září představila společnost Bosch produkty, které pomáhají utvářet každodenní život více vědomě, uvolněně, bezpečně, zdravě a udržitelně. Společnost Bosch podporuje lidi v jejich domovech prostřednictvím svých technologií s mottem „Stvořeno pro život“. Společnost tak chce přinést úlevu, kterou by si mnozí v této době pandemie koronaviru přáli. Na IFA 2020 představili Robert Bosch Hausgeräte a Bosch Smart Home svá nová řešení pro inteligentní domácnost. Inteligentní propojení může zajistit bezpečnější a pohodlnější život.

Cookit – vaření s komunitou

Čerstvé a domácí – takové jídlo si přeje většina lidí. S Bosch Cookit lze oblíbená jídla připravovat velmi snadno a za minimální dobu. Pomocí tří různých způsobů vaření může každý vařit podle vlastního vkusu a schopností. Díky aplikaci Home Connect a komunitě Cookit jsou amatérští kuchaři dobře propojeni, mají vždy aktuální informace a dostávají další nápady a recepty na vaření. Od září bude platforma www.simply-yummy.de poskytovat širokou škálu receptů. Kromě toho je Kitchen Stories prvním partnerem Cookit, který nabídku receptů rozšířil. Cookit otevírá svět rozmanité a chutné kuchyně.

SmartGrow – Jíme i očima

SmartGrow Life je inovativní All-in-one Indoor Gardening System, který lze použít k domácímu pěstování bylinek, salátu či rajčat. Díky patentované technologii osvětlení a zavlažování získá uživatel zdravé rostliny, které obsahují čtyřikrát více vitamínů než bylinky a další zelenina ze supermarketu – a to po celý rok. SmartGrow Life však poskytuje nejen svěží zeleň, ale je také skutečným designovým prvkem na kuchyňské pracovní desce, kuchyňském stole nebo na zdi. Všechny použité materiály mohou být znovu použity, zrenovovány nebo zrecyklovány na základě principu udržitelnosti, od samotného přístroje přes příslušenství až po obal.

PerfectDry – aplikace jako myčka talířů

S pomocí Home Connect lze nyní myčky PerfectDry kontrolovat a ovládat pomocí aplikace, kdykoli budete na cestách. Často používané programy a nastavení lze uložit a aktivovat klepnutím prstu prostřednictvím aplikace, či přímo na myčce. Pomocí funkce „Silence on Demand“ lze úroveň hluku již tak tichých přístrojů snížit na 30 minut na minimum. Nemáte volné ruce? Žádný problém! Díky rozpoznávání hlasu lze nové myčky PerfectDry ovládat také hlasem, například v kombinaci s Home Connect, Alexa nebo Google Home.

Účinné a energeticky efektivní – to jsou nové myčky nádobí. Díky třetímu koši poskytují o 25 procent více prostoru pro špinavé nádobí. Společnost Bosch také vyvinula „Extra Clean Zone“ na přední straně horního koše: Tři rotující trysky nepřetržitě kropí nádobí vodou a bez problémů odstraní i zaschlé zbytky. Po umytí přichází sušení: Název PerfectDry mluví za vše. Mnoholeté zkušenosti společnosti Bosch v sušení zeolitem, který váže vlhkost a vydává teplo, se vyplácejí. Tento proces je nejen extrémně efektivní, ale také šetří energii.

Nápadně nenápadná: Digestoř jako vizuální prvek v kuchyni

Společnost Bosch představuje novou skleněnou digestoř z řady accent line carbon black, kterou lze využít jako moderní vizuální prvek nebo ji také úplně zneviditelnit. Jak to funguje? Pokud digestoř není potřeba, lze jí stisknutím tlačítka zapustit do pracovní desky. Může však být také záměrně použita jako vizuální prvek a to díky osvětlení spodní skleněné desky pomocí LED modulu. Barvu světla lze nastavit na přání uživatele a ovládat pomocí aplikace Home Connect. Další výhodou je senzor kvality vzduchu PerfectAir. Sám rozpozná, kdy a kolik výparů z vaření je třeba odsávat a automaticky se přizpůsobí. Kdokoli, kdo má hlasového asistenta, může pomocí moderního síťového připojení ovládat digestoř svým vlastním hlasem.

Dům bez úniku vody s vodním alarmem

Škody způsobené únikem vody jsou nepříjemné – a stejně tak i následné škody na majetku. Detektor vody Bosch Smart Home poskytuje spolehlivé upozornění v případě úniku vody a pomáhá tak předcházet škodám na majetku. Lze jej flexibilně umístit poblíž potenciálních zdrojů nebezpečí. Zvláště když nejste doma, nežádoucí úniky vody často zůstávají bez povšimnutí: Uživatel je v aplikaci varován prostřednictvím zprávy a živého obrazu z integrovaných kamer Bosch Smart Home. Tímto způsobem je možné v případě nouze rychle reagovat – elektronická zařízení lze také automaticky deaktivovat, aby nedošlo k rozsáhlejším škodám na majetku.

Díky Ledvance tápe ve tmě pouze zloděj

Se společností Ledvance získává Bosch nového partnera pro řešení inteligentního osvětlení. Svítidla lze snadno a pohodlně integrovat do systému prostřednictvím stávajícího řízení Bosch Smart Home Controller – uživatelé si ušetří nákup samostatného bridge a zásuvky. Od podzimu společnost Bosch společně s Ledvance usnadní vstup do řešení inteligentního osvětlení a nabídne základní balíčky, které pokrývají aplikační scénáře všeho, co se týká vloupání a požární ochrany. Díky tomu bude váš domov nejen krásnější, ale zároveň bezpečnější.

Hey Siri, Bosch Smart Home je nyní kompatibilní i s Apple HomeKit

Uživatelsky přívětivý design a ovládání napříč technologiemi síťových zařízení od různých výrobců – to očekávají uživatelé Smart Home. Bosch Smart Home a Apple HomeKit nyní spojují své síly pro individuální uživatelský zážitek. Ať už s iPhonem, iPadem nebo Apple Watch: Díky integraci Bosch Smart Home do Apple HomeKit poskytuje Bosch Smart Home uživatelům Apple ještě více možností ovládání a funkcí pro inteligentní domácnost.

Live #LikeABosch – každodenní život se společností Bosch

Robert Bosch Hausgeräte se letos v Německu představuje s novou kampaní: Live #LikeABosch. Současně také realizuje mezinárodně etablovanou kampaň v oblasti domácích spotřebičů. Cílem kampaně je ukázat, jak se společnost Bosch soustavně zaměřuje na potřeby spotřebitelů a vytváří pro své domácí spotřebiče novou přidanou hodnotu pro každý den. Videa se zaměřují na „zdravý životní styl a hygienu“ a „udržitelnost“. Co to znamená žít #LikeABosch? Znamená to více uvolněný, zdravý a udržitelný každodenní život. Robert Bosch Hausgeräte představuje kampaň Live #LikeABosch nejen na globální tiskové konferenci IFA a na své domovské stránce www.bosch-home.com, ale také ve formě platformy digitálních produktů pro maloobchodníky, ve videoklipech YouTuberky Sally k tématu „Cook #LikeABosch“, „Do the dishes #LikeABosch“ a „Do the laundry #LikeABosch”.

Tiskovou informaci upravenou pro český a slovenský trh najdete na Tiskovém fóru společnosti BSH.

Kontakt pro novináře:

Dörthe Warnk
Tel.: +49 711 811 55508
Twitter: d_warnk

Bosch Group je předním mezinárodním dodavatelem technologií a služeb. Společnost celosvětově zaměstnává zhruba 429 000 zaměstnanců (stav k 31. 12. 2023). Společnost dosáhla v roce 2023 obratu ve výši 91,6 miliardy eur. Činnost Bosch Group se dělí do čtyř obchodních oblastí: Mobility, Průmyslová technika, Spotřební zboží a Energetika a technika budov. Jako přední společnost v oblasti Internetu věcí, Bosch nabízí inovativní řešení pro chytré domácnosti, chytrá města, propojenou mobilitu a propojený průmysl. Využívá svých znalostí senzorových technologií, softwaru a služeb, také svůj vlastní IoT cloud k tomu, aby zákazníkům nabídnul propojená řešení napříč oblastmi – a to z jediného zdroje. Strategickým cílem skupiny Bosch je usnadnit propojený život pomocí produktů a řešení, které buď obsahují umělou inteligenci (AI), nebo byly vyvinuty či vyrobeny s její pomocí. Společnost Bosch zlepšuje kvalitu života na celém světě pomocí inovativních výrobků a služeb, které vzbuzují nadšení. Stručně řečeno, Bosch vytváří technologie, které jsou "Stvořeny pro život". Skupinu Bosch tvoří společnost Robert Bosch GmbH a zhruba 470 dceřiných a regionálních společností ve více než 60 zemích. Včetně prodejních a servisních partnerů pokrývá celosvětová výrobní, inženýrská a prodejní síť Bosch téměř všechny země světa. Základem budoucího růstu společnosti je její inovační síla. Ve 136 pobočkách po celém světě zaměstnává Bosch přibližně 90 000 pracovníků ve výzkumu a vývoji, z toho zhruba 48 000 softwarových inženýrů.

Společnost byla v roce 1886 založena Robertem Boschem (1861–1942) ve Stuttgartu jako „dílna pro jemnou mechaniku a elektrotechniku“. Obchodně-právní struktura společnosti Robert Bosch GmbH zajišťuje podnikatelskou samostatnost Bosch Group. To umožňuje společnosti dlouhodobě plánovat a investovat do důležitých podnikatelských záměrů pro zabezpečení budoucnosti. 94 procent majetkových podílů Robert Bosch GmbH patří veřejně prospěšné společnosti Robert Bosch Stiftung GmbH / Nadaci Roberta Bosche. Většinová hlasovací práva má však společnost Robert Bosch Industrietreuhand KG, která má zároveň také právo vykonávat funkci společníků. Ostatní podíly a hlasovací práva má rodina Boschových a Robert Bosch GmbH.

Více informací na www.bosch.com, www.bosch.cz, www.iot.bosch.com, www.bosch-press.cz, twitter.com/BoschPress.

Stále hledáte něco?