Suche

Tisková informace #Elektrické nářadí
Sdílet tiskovou informaci

Poprvé s Connectivity: Nový rotační laser od společnosti Bosch pro profesionály

Odolný s vysokým IP krytím a robustním designem

  • Velmi snadné: Ovládání a kontrola pomocí aplikace a uživatelského rozhraní
  • Velmi robustní: Prachotěsný, vodotěsný a odolný proti převrhnutí až do výšky dvou metrů
  • Velmi univerzální: Poprvé s funkcí dvojitého náklonu
Pavel Roman

Pavel Roman >

X

Intuitivní ovládání, robustní design – to je GRL 600 CHV Professional, první rotační laser s konektivitou od společnosti Bosch. Profesionálům ve stavebnictví, silničním stavitelstvím, výstavbě fasád, hal nebo utváření krajiny poskytuje vysokou úroveň uživatelského komfortu s horizontální a vertikální nivelací s pracovním rozsahem 600 metrů (průměr): Rotační laser lze snadno propojit s chytrým telefonem přes Bluetooth a poté pohodlně ovládat a personalizovat pomocí aplikace Levelling Remote. Kromě toho mají profesionálové u GRL 600 CHV Professional vždy přehled o jeho stavu prostřednictvím uživatelského rozhraní. Rotační laser je navíc velmi robustní pro různá použití na staveništi, ve vnitřních i venkovních prostorách: Je prachotěsný i vodotěsný s krytím IP 68 – díky uzamykatelnému prostoru to platí i pro akumulátor. Boční úchyty chrání rotující laser před nárazy a při použití se stativem do výšky dvou metrů činí zařízení odolným při převrhnutí. Navíc je jeho rozsah rozšířen o nově integrovanou funkci dvojitého naklápění. Používá se například tehdy, když má být odvodnění nasměrováno k centrálnímu odtoku – a zajišťuje přesné výsledky díky možnosti zadání obou sklonů přímo na přístroji nebo prostřednictvím aplikace.

Pomocí displeje a aplikace: Více kontroly pro jednoduché, přesné výsledky

Profesionálové mohou snadno provádět nastavení nebo číst výsledky prostřednictvím uživatelského rozhraní, přehledného displeje s intuitivní obsluhou. Aplikace Levelling Remote nabízí další přidanou hodnotu: Používá se například k vizualizaci funkce dvojitého náklonu. Sklony se sklonem os X a Y ± 8,5 procent lze snadno zobrazit a nastavit. Větší sklony lze nastavit ručně podle potřeby – díky tomu je rozsah použití velmi široký. Mezi další funkce, které lze nastavit pomocí displeje a aplikace, patří například úhel oscilace, rychlost rotace a Anti-Drift systém (ADS). Ten se aktivuje, jakmile se poloha zařízení změní nárazem nebo vibracemi, například silným větrem. Tím se minimalizují chyby měření. Lze také zabránit rušení s jinými rotačními lasery: Laserový paprsek může být deaktivován pro jednotlivé nebo související kvadranty pomocí „Mask Mode“ v aplikaci Levelling Remote. Výsledkem je, že řemeslníci se navzájem při práci neruší. "uCal", asistent kalibrace aplikace, šetří čas a peníze: Poskytuje návod krok za krokem pro snadnou kalibraci. Přístroj již nemusí být odesílán na kalibraci. Chyby měření jsou minimalizovány a profesionálové se mohou spolehnout na přesnost ± 0,05 milimetru na metr.

Funkční vybavení od přijímače až po akumulátor

GRL 600 CHV Professional pracuje s přijímačem LR 60 Professional. Ten je vybaven mimořádně velkým přijímacím polem 125 milimetrů, a tak spolehlivě lokalizuje laserový paprsek. Když je aktivována funkce „Centre Line“, rotující laser automaticky najde střed přijímače a laser se podle něj vyrovná. Dva osvětlené displeje – jeden na přední a jeden na zadní straně přijímače – usnadňují čtení laserového paprsku. Díky měkkému úchytu (softgrip) přijímač pohodlně sedí v ruce a lze jej snadno zavěsit pomocí háčků a integrovaných magnetů nebo připevnit na kovové povrchy, například při kalibraci laseru.

Díky duálnímu napájení je GRL 600 CHV Professional vždy připraven k použití: Je kompatibilní se všemi akumulátory systému Bosch Professional 18 V až do 8,0 Ah. Obzvláště efektivní je použití s vysoce výkonným akumulátorem ProCore18V s 4,0 Ah – doba provozu je až 60 hodin. Alternativně lze zařízení provozovat také se čtyřmi bateriemi typu D-cell – součástí dodávky je i vhodný adaptér.

GRL 600 CHV Professional je v prodeji od března 2020. Mezi funkce, které profesionálům usnadňují použití, patří dálkový ovladač RC 6 Professional a nástěnný držák WM 6 Professional. Příslušenství jako stativy a měřicí tyče jsou k dispozici v programu příslušenství Bosch.

Parametry přístrojeGRL 600 CHV Professional
(nahrazuje GRL 500 H Professional a GRL 500 HV Professional)
Pracovní oblast600 m (průměr)
Rychlost rotace150/300/600 min-1
Přesnost nivelace± 0,05 mm/m
Samonivelační rozsah± 5°
Digitální sklon v jednoosém / dvouosém provozu± 8,5 %
Divergence oscilace0°/10°/25°/50°
Připojení stativu5/8“
Třída laseru2
Třída ochranyIP 68 (GRL 600 CHV Professional), odolný proti prachu a vodě
Napájení18 V baterie, alternativně 4 x baterie D-cell
Doba provozu s ProCore18V 4,0 Ahaž 60 h*
Hmotnost včetně ProCore18V 4,0 Ah4,2 kg
Rozsah dodávky setu, objednací číslo 0601061F00/doporučená maloobchodní cena bez DPHPřístroj v přenosném pouzdře včetně přijímače LR 60 Professional s 2 x AA bateriemi a držáku RB 60 Professional, dálkové ovládání RC 6 Professional s 2 x AA bateriemi, připevnění na zeď WM 6 Professional, 1 x ProCore18V s akumulátorem 4.0 Ah, nabíječka GAL 18V-40 Professional, adaptér na baterie včetně 4 x baterie D-cell, červené brýle pro práci s laserem a cílová deska, ramenní popruh na stativ: 44 170,00 Kč
Rozsah dodávky setu, objednací číslo 06159940P5/doporučená maloobchodní cena bez DPH




* v závislosti příslušného nastavení
Změny jsou vyhrazeny.
Přístroj v přenosném pouzdře včetně přijímače LR 60 Professional s 2 x AA bateriemi a držáku RB 60 Professional, dálkové ovládání RC 6 Professional s 2 x AA bateriemi, připevnění na zeď WM 6 Professional, 1 x ProCore18V s akumulátorem 4.0 Ah, nabíječka GAL 18V-40 Professional, adaptér na baterie včetně 4 x baterie D-cell, červené brýle pro práci s laserem a cílová deska, ramenní popruh na stativ, stavební stativ BT 170 HD, měřicí lať GR 240: 47 500,00 Kč

Kontakt pro novináře:

Petr Vajda
Tel.: +420 261 300 476
Email: Petr.Vajda@cz.bosch.com

Robert Bosch Power Tools GmbH, divize skupiny Bosch, je světovou jedničkou na trhu elektrického nářadí, zahradního nářadí, příslušenství a měřící techniky. V roce 2022 dosáhla tato divize se svými 20 000 zaměstnanci obratu 5,9 miliard eur, z čehož 90 procent získala mimo území Německa. Se značkami jako jsou Bosch a Dremel se divize zaměřuje především na potřeby uživatelů a silný inženýrský vývoj. Jádrem úspěchu je síla a rychlost inovací: V roce 2024 se divize Elektrické nářadí chystá uvést na trh více než 100 inovací ve všech čtyřech segmentech: Elektrické nářadí, Zahradní technika, Příslušenství a Měřicí technika.

Bosch Group je mezinárodní společnost nabízející technologie a služby s přibližně 428.000 zaměstnanci po celém světě (stav: 31.12.2023). Obrat firmy za rok 2023 dosáhly podle předběžných čísel hodnoty více než 91,6 miliard eur. Aktivity Bosch Group se dělí do čtyř obchodních oblastí: Mobility, Průmyslová technika, Spotřební zboží a Energetika a technika budov. Jako přední společnost v oblasti Internetu věcí, Bosch nabízí inovativní řešení pro chytré domácnosti, chytrá města, propojenou mobilitu a propojený průmysl. Bosch zlepšuje kvalitu života na celém světě díky výrobkům a službám, které jsou inovativní a budí nadšení. Díky své kompetenci v oblasti senzoriky, softwaru a služeb a také vlastního IoT cloudu je firma schopna nabídnout svým zákazníkům propojená řešení nad rámec domény od jednoho dodavatele. Strategickým cílem Bosch Group je přinášet inovace pro propojený život. Ty buď disponují umělou inteligencí (AI) nebo jsou vyvíjeny nebo vyráběny s její pomocí. Bosch zlepšuje kvalitu života na celém světě díky výrobkům a službám, které jsou inovativní a budí nadšení. Stručně řečeno, Bosch vytváří technologie, které jsou „Stvořené pro život“. Skupina Bosch zahrnuje společnost Robert Bosch GmbH a přibližně 470 dceřiných a regionálních společností v cca 60 zemích. Po započtení prodejních a servisních partnerů pokrývá globální vývojářská, výrobní a obchodní síť společnosti Bosch téměř všechny země. Základem budoucího růstu společnosti je její inovační síla. Ve 136 pobočkách po celém světě zaměstnává Bosch přibližně 90 000 pracovníků ve výzkumu a vývoji, z toho zhruba 48 000 softwarových inženýrů.

Více informací na www.bosch.com, www.bosch.cz, www.iot.bosch.com, www.bosch-press.cz, twitter.com/BoschPress.

Stále hledáte něco?