Suche

Tisková informace #Elektrické nářadí
Sdílet tiskovou informaci

Rozšíření 18voltového systému „Power for All“: Bosch GardenPump 18 a AdvancedGrind 18

Akumulátorová technika pro celý domov i zahradu

  • Jeden akumulátor pro více než 30 kutilských, zahradních a domácích přístrojů
  • Úspora místa, úspora peněz, ochrana životního prostředí
  • GardenPump 18: Komfortní a udržitelné zavlažování zahrady
  • AdvancedGrind 18: Flexibilita s maximální kontrolou a vysokou ochranou
Pavel Roman

Pavel Roman >

X

Bosch nabízí kutilům a hobby zahradníkům s 18voltovým akumulátorovým systémem „Power for All“ největší škálu aplikací na trhu - je to jediný systém, který kombinuje spotřebiče pro domácí kutily, zahradu a domácnost. S jedním a tím samým 18voltovým akumulátorem můžete provozovat více než 30 přístrojů, jako jsou šroubováky, brusky, přímočaré pily, plotostřihy, sekačky na trávu, nízkotlaké mobilní čističe a vysavače - nyní poprvé také čerpadlo na dešťovou vodu. Domácí kutilové a hobby zahrádkáři proto nepotřebují žádné další akumulátory a nabíječky, a současně tak ušetří místo a peníze při každém dalším nákupu.

První akumulátorové čerpadlo na dešťovou vodu od společnosti Bosch: GardenPump 18

Dobré pro životní prostředí a rostliny: Díky prvnímu akumulátorovému čerpadlu na dešťovou vodu od společnosti Bosch se nyní milovníci zahrad mohou rozloučit s namáhavým a časově náročným zavlažování pomocí konví - a vše počínaje růžemi až po mrkev je možné zalévat udržitelnou vodou ze sudu. GardenPump 18 je vhodná pro všechny běžné modely zásobníků vody s objemem až 1 000 litrů, má kohout pro standardní zásuvné spojky zahradní hadice a má dosah 25 metrů. Díky velkému množství dopravované vody a vysokému rozstřikovacímu výkonu lze zavlažovat i zavěšené koše až do výšky dvou metrů nebo čistit zahradní nábytek a cesty. Pokud má ze vzácné vody profitovat i trávník, může být čerpadlo připojeno k postřikovači nebo zavlažovacímu systému. GardenPump 18 má také integrovanou antisifonovou zástrčku: Ta při zastavení čerpadla automaticky přivádí vzduch do připojovací hadice, takže voda nemůže nechtěně vytéct. Vaše řídicí jednotka akumulátoru odolná proti stříkající vodě může být připevněna na vhodnou zeď nebo přímo na nádrž. Přihrádka na akumulátor je uzavřena vodotěsným krytem. V závislosti na aplikaci a požadované době provozu lze GardenPump 18 provozovat s akumulátory od 2,0 do 6,0 Ah. Akumulátor 2,5 Ah umožňuje provoz po dobu 30 minut. S výkonem čerpadla jedenáct litrů za minutu akumulátor zvládne 330 litrů - což je více než průměrný objem nádrže 250 litrů. Ovládá se pomocí LED displeje řídicí jednotky: zapínání a vypínání, nastavení požadovaného času nebo odečítání stavu akumulátoru - vše jde snadno a pohodlně.

Práce s vysokou ochranou uživatele: AdvancedGrind 18

Díky nové konstrukci s výkonným motorem je úhlová bruska AdvancedGrind 18 ideální pro broušení, řezání, kartáčování a leštění kovů, kamene, betonu a dlažby. Od srovnatelných konkurenčních modelů se vyznačuje funkcí softstartu a předvolbou plynulé rychlosti. Funkce softstartu postupně zvyšuje výkon úhlové brusky - nespustí se okamžitě plnou rychlostí. To poskytuje větší pohodlí a kontrolu při práci. Rychlost se upravuje elektronicky v závislosti na aplikaci a materiálu. Po vypnutí přístroje se kotouč zastaví během dvou sekund díky integrované funkci brzdění. Ochrana proti restartu zabraňuje nekontrolovanému spuštění po výpadku napájení. Další výhoda, která domácím kutilům usnadňuje použití: Rychlá a snadná výměna kotouče bez nářadí za méně než 12 sekund. Rychloupínací šroub lze zafixovat stisknutím tlačítka a příslušenství tak lze rychle a snadno uvolnit a znovu upevnit.

Oba přístroje jsou již v prodeji. Uvedené ceny jsou nezávazná cenová doporučení včetně DPH.

Technické údajeGardenPump 18
Napětí akumulátoru18 V
Maximální tlakový výkon2,0 bar
Maximální průtok2 000 l/h
Maximální hloubka ponoru1,8 m
Hmotnost čerpadla0,8 kg
Hmotnost řídící jednotky baterie bez akumulátoru0,6 kg
Ochrana proti stříkající voděIPX4
Rozsah dodávky/doporučená maloobchodní cena včetně DPH
  • Čerpadlo včetně vodního filtru, řídicí jednotky akumulátoru, připevnění na zeď a do nádrže, připojovacího kabelu a hadice, vedení hadice s antisifonovou zástrčkou (bez akumulátoru a nabíječky): 2 569 Kč

  • Čerpadlo včetně vodního filtru, řídicí jednotky akumulátoru, připevnění na zeď a do nádrže, připojovacího kabelu a hadice, vedení hadice s antisifonovou zástrčkou, akumulátoru 2,5 Ah a nabíječky AL 1810 CV: 3 859 Kč

Technické údajeAdvancedGrind 18
Napětí akumulátoru18 V
Volnoběžné otáčky2.800 ‒ 11.500 min-1
Průměr brusného kotouče125 mm
VřetenoM14
Rozměry bez na akumulátoru (délka x šířka x výška)315 x 228 x 103 mm
Hmotnost bez akumulátoru1,7 kg
Rozsah dodávky/doporučená maloobchodní cena včetně DPH

Změny jsou vyhrazeny
Úhlová bruska bez akumulátoru a nabíječky:
3 339 Kč

Kontakt pro novináře:

Adéla Lišková
Tel.: +420 728 360 250
Email: Adela.Liskova@cz.bosch.com

Robert Bosch Power Tools GmbH, divize skupiny Bosch, je světovou jedničkou na trhu elektrického nářadí, zahradního nářadí, příslušenství a měřící techniky. V roce 2022 dosáhla tato divize se svými 20 000 zaměstnanci obratu 5,9 miliard eur, z čehož 90 procent získala mimo území Německa. Se značkami jako jsou Bosch a Dremel se divize zaměřuje především na potřeby uživatelů a silný inženýrský vývoj. Jádrem úspěchu je síla a rychlost inovací: V roce 2024 se divize Elektrické nářadí chystá uvést na trh více než 100 inovací ve všech čtyřech segmentech: Elektrické nářadí, Zahradní technika, Příslušenství a Měřicí technika.

Bosch Group je mezinárodní společnost nabízející technologie a služby s přibližně 428.000 zaměstnanci po celém světě (stav: 31.12.2023). Obrat firmy za rok 2023 dosáhly podle předběžných čísel hodnoty více než 91,6 miliard eur. Aktivity Bosch Group se dělí do čtyř obchodních oblastí: Mobility, Průmyslová technika, Spotřební zboží a Energetika a technika budov. Jako přední společnost v oblasti Internetu věcí, Bosch nabízí inovativní řešení pro chytré domácnosti, chytrá města, propojenou mobilitu a propojený průmysl. Bosch zlepšuje kvalitu života na celém světě díky výrobkům a službám, které jsou inovativní a budí nadšení. Díky své kompetenci v oblasti senzoriky, softwaru a služeb a také vlastního IoT cloudu je firma schopna nabídnout svým zákazníkům propojená řešení nad rámec domény od jednoho dodavatele. Strategickým cílem Bosch Group je přinášet inovace pro propojený život. Ty buď disponují umělou inteligencí (AI) nebo jsou vyvíjeny nebo vyráběny s její pomocí. Bosch zlepšuje kvalitu života na celém světě díky výrobkům a službám, které jsou inovativní a budí nadšení. Stručně řečeno, Bosch vytváří technologie, které jsou „Stvořené pro život“. Skupina Bosch zahrnuje společnost Robert Bosch GmbH a přibližně 470 dceřiných a regionálních společností v cca 60 zemích. Po započtení prodejních a servisních partnerů pokrývá globální vývojářská, výrobní a obchodní síť společnosti Bosch téměř všechny země. Základem budoucího růstu společnosti je její inovační síla. Ve 136 pobočkách po celém světě zaměstnává Bosch přibližně 90 000 pracovníků ve výzkumu a vývoji, z toho zhruba 48 000 softwarových inženýrů.

Více informací na www.bosch.com, www.bosch.cz, www.iot.bosch.com, www.bosch-press.cz, twitter.com/BoschPress.

Stále hledáte něco?