Suche

Tisková informace #Internet věcí
Sdílet tiskovou informaci

Bosch představuje první plně otevřenou kamerovou platformu

INTEOX posune bezpečnostní branži o krok dále

  • INTEOX kombinuje integrovanou umělou inteligenci (inteligentní video analýzu) od společnosti Bosch s běžně používaným otevřeným operačním systémem (OS)
  • Umožňuje inovativní a přizpůsobená řešení zabezpečení přidáním aplikací, softwaru a služeb podle potřeby
  • Na základě zásad kvality Bosch
Pavel Roman

Pavel Roman >

X

Grasbrunn, Německo – Bosch představuje INTEOX, novou kamerovou platformu, která byla vyvinuta s cílem modernizace a rozvoje bezpečnostní branže. Jako první zcela otevřená platforma svého druhu otevírá INTEOX úplně nové příležitosti pro uživatele, systémové integrátory a vývojáře aplikací pro inovace a specifické zákaznické úpravy bezpečnostních řešení.

Utváření budoucnosti bezpečnostní branže

Ve stále více propojeném světě otevírá Internet věcí (IoT) nové příležitosti - jak pro soukromé osoby, tak pro společnosti. Toto platí i pro bezpečnostní branži. Díky platformě INTEOX Bosch využívá obrovský potenciál Internetu věcí: Jako zcela otevřená kamerová platforma INTEOX bezpečně kombinuje inteligentní analýzu videa (IVA) od společnosti Bosch se společným otevřeným operačním systémem (OS) a možností přidání softwarových aplikací (Apps) podle potřeby. Výkonná platforma podporuje nejnovější technologie, jako je analýza dat založená na neuronových sítích - další krok v aplikaci strojového učení a umělé inteligence. INTEOX umožňuje vývojářům aplikací a integračním partnerům vyvíjet nekomplikované a neomezené softwarové aplikace založené na společném programovacím jazyce a s pomocí vestavěné inteligence.

Systémoví integrátoři mohou zároveň přizpůsobit svá bezpečnostní řešení specifickým a měnícím se požadavkům zákazníků přidáním aplikací kamer INTEOX. „Jako výkonné senzory s inteligentní analýzou videa instalovanou jako standard poskytují kamery INTEOX hodnotná data, která by mohla být vyhodnocována mnoha novými způsoby. To má za následek mnoho inovativních aplikací v bezpečnostní branži, včetně těch, které si ještě vůbec neumíme představit. S ohledem na bezpečnost a ochranu dat podléhá platforma vysokým standardům společnosti Bosch. Zároveň nabízí již známou vysokou kvalitu a snadné ovládání“, říká Michael Seiter, Senior Vice President zodpovědný za divizi Video Systems & Solutions v obchodní oblasti Bosch Building Technologies.

Otevřené platformy se již osvědčily v počítačové branži a branži chytrých telefonů. Zde jsou aplikace a softwarové aplikace nevyhnutelné. Umožňují například okamžitý přístup k informacím, okamžitou a rychlou komunikaci a také zlepšenou produktivitu práce a zjednodušení každodenních úkolů. Tyto výhody lze také převést na bezpečnostní kamery. Díky přístupu na otevřenou platformu mohou vývojáři a integrátoři nyní spolupracovat a poskytovat svým zákazníkům řešení šitá na míru jejich potřebám.

Kamerová platforma INTEOX je základem pro zcela novou generaci trvale instalovaných a pohyblivých kamer ze série MIC, AUTODOME, FLEXIDOME a DINION, podporovaných otevřenou infrastrukturou IoT. Tato infrastruktura IoT, kterou vyvinula společnost Security and Safety Things GmbH, společnost Bosch, je založena na následujících čtyřech pilířích:

  • Otevřený operační systém (OS) založený na Android Open Source Project, posílený rozsáhlými bezpečnostními technologiemi
  • Obchod s aplikacemi s přístupem k relevantním informacím o aplikaci, přehledem všech volně dostupných aplikací a možností nákupu dalších aplikací, které již byly vyvinuty pro všechny kamery INTEOX
  • Online portál pro vývojáře a designéry aplikací s přístupem k datům a nástrojům pro vývoj a testování nových aplikací
  • Portál pro správu zařízení, který poskytuje aktuální data o stavu zařízení a umožňuje snadnou správu aplikací

Na základě této infrastruktury IoT kamery INTEOX podporují vývojáře aplikací, systémové integrátory, integrační partnery a další odborníky v oblasti bezpečnosti při vývoji vlastních aplikací specifických pro zákazníka a jejich integraci do kamer INTEOX. „INTEOX bude podporovat inovace na úrovni, které dnes nemůže dosáhnout žádná společnost. Zavedení této otevřené kamerové platformy urychlí budoucí růst celé bezpečnostní branže“ říká Michael Seiter.

První kamery založené na platformě INTEOX budou předběžně k dispozici od července 2020.

Kontakt pro novináře:

Carola Hehle
Tel.: +49 89 6290-2794
Email: Carola.Hehle@de.bosch.com

Obchodní oblast Building Technologies je předním mezinárodním poskytovatelem produktů a systémů pro zabezpečení a komunikaci. Ve vybraných zemích nabízí společnost Bosch také řešení a služby pro zabezpečení budov, energetickou účinnost a automatizaci budov. Ve fiskálním roce 2020 vygenerovalo přibližně 8 000 zaměstnanců obrat 1,9 miliardy eur. Výrobky a řešení Building Technologies chrání lidské životy, budovy a aktiva. Produktové portfolio zahrnuje systémy videozabezpečení, systémy pro signalizaci vloupání, protipožární zabezpečení, hlasové poplachové systémy a systémy kontroly přístupu a správy. Nabídku doplňují profesionální audio a konferenční systémy pro přenos hlasu, zvuku a hudby. Building Technologies vyvíjí a vyrábí ve svých vlastních továrnách v Evropě, Americe a Asii.

Další informace jsou k dispozici online na https://www.boschbuildingtechnologies.com.

Bosch Group je předním mezinárodním dodavatelem technologií a služeb. Společnost celosvětově zaměstnává zhruba 421 000 zaměstnanců (stav k 31. 12. 2022). Obrat firmy za rok 2022 dosáhl podle předběžných výsledků hodnoty 88,2 miliard eur. Činnost Bosch Group se dělí do čtyř obchodních oblastí: Mobility, Průmyslová technika, Spotřební zboží a Energetika a technika budov. Jako přední společnost v oblasti Internetu věcí, Bosch nabízí inovativní řešení pro chytré domácnosti, chytrá města, propojenou mobilitu a propojený průmysl. Využívá svých znalostí senzorových technologií, softwaru a služeb, také svůj vlastní IoT cloud k tomu, aby zákazníkům nabídnul propojená řešení napříč oblastmi – a to z jediného zdroje. Strategickým cílem skupiny Bosch je usnadnit propojený život pomocí produktů a řešení, které buď obsahují umělou inteligenci (AI), nebo byly vyvinuty či vyrobeny s její pomocí. Bosch zlepšuje kvalitu života na celém světě díky výrobkům a službám, které jsou inovativní a budí nadšení. Stručně řečeno, Bosch vytváří technologie, které jsou „Stvořené pro život“. Bosch Group zahrnuje společnost Robert Bosch GmbH a přibližně 470 dceřiných a regionálních firem ve více než 60 zemích světa. Po započtení prodejních a servisních partnerů pokrývá globální vývojářská, výrobní a obchodní síť společnosti Bosch téměř všechny země. Se svými více než 400 pobočkami po celém světě je skupina Bosch od prvního čtvrtletí roku 2020 CO2 neutrální. Inovační síla společnosti je základem budoucího růstu. Bosch zaměstnává 85 500 pracovníků v oblasti výzkumu a vývoje ve 136 lokalitách po celém světě a zhruba 44 000 softwarových inženýrů.

Více informací na www.bosch.com, www.iot.bosch.com, www.bosch- press.com, https://twitter.com/BoschPress.

Stále hledáte něco?