Suche

Tisková informace #Elektrické nářadí
Sdílet tiskovou informaci

Autonomní péče o trávník pro střední a velké zahrady: Robotické sekačky Bosch Indego M 700 a Indego M+ 700

Unikátní díky autonomnímu měření plochy trávníku

  • Efektivní: Až o 40 procent rychlejší díky systematickému sečení v paralelních pruzích
  • Robustní: Delší životnost díky bezuhlíkovému motoru a vyměnitelnému akumulátoru
  • Inteligentní: Funkce „SmartMowing“ určuje optimální dobu sečení
  • Komfortní: Flexibilní péče o trávník pomocí hlasového asistenta Amazon Alexa
Pavel Roman

Pavel Roman >

X

Komfortní, autonomní péče o trávník pro střední a velké zahrady - Bosch nyní nabízí robotickou sekačku Indego M 700 a propojenou verzi Indego M+ 700 pro travnaté plochy do 700 metrů čtverečních. Jako jedna z prvních robotických sekaček na trhu používá Indego senzory a software pro mapování zahrady a přesné měření plochy trávníku. Inteligentní navigační systém „LogiCut“ umožňuje systematické sečení v paralelních pruzích na základě shromážděných údajů. Indego M 700 a Indego M+ 700 sekají až o 40 procent rychleji než robotické sekačky pracující na náhodném principu. Díky programu „LogiCut“ sekačky ví, které oblasti již sekaly a které ještě musí být posečeny. To šetří energii a je šetrné k trávníku, protože opakované přejíždění stejné oblasti náhodně může vést k trvalému poškození. Bezuhlíkové motory zvyšují efektivitu a životnost sekačky. Vytvářejí méně tepla, což také šetří energii. Další novinkou je, že robotické sekačky jsou napájeny vyměnitelným 18 V akumulátorem z bateriového systému „Power for All“. V případě potřeby může uživatel akumulátor sám snadno vyjmout a vyměnit. Návštěva servisního střediska není nutná.

Vysoká přidaná hodnota pro uživatele díky přesnému měření plochy trávníku

Robotické sekačky Indego M 700 a Indego M+ 700 sekají zcela nezávisle v definované oblasti, která je vymezena ohraničujícím kabelem. Přesným měřením velikosti a tvaru trávníku nabízí Bosch uživateli další přidanou hodnotu. Indego určuje ideální cyklus sečení na základě skutečné velikosti trávníku. Počet, dny, čas a doba sečení jsou automaticky stanoveny s ohledem na skutečnou velikost trávníku, sekanou plochu na dobu využití baterie, potřebné doby nabíjení a přestávky, které je třeba dodržovat, například polední klid nebo víkendy. Tato inteligentní funkce kalendáře zbavuje uživatele nutnosti provádět ruční programování. Pomocí funkce „SmartMowing“ zohledňuje Indego M+ 700 také faktory, jako je růst trávy, teplota a srážky. Díky tomu je trávník vždy optimálně udržován. Do obou robotických sekaček je také integrována funkce „MultiArea“: Indego M 700 a Indego M+ 700 systematicky v pruzích sekají oddělené zahradní plochy pomocí druhé dokovací stanice, například před a za domem.

Obě sekačky disponují také funkcí sečení okrajů, kterou lze nyní přizpůsobit potřebám uživatele. Před sekáním trávníku sekají Indego M 700 a Indego M+ 700 podél vnějšího ohraničujícího kabelu a následují jej do zadní části základní stanice. Novinkou je, že si uživatel může zvolit, zda bude sekat hranu jednou za celý proces sečení, při každém druhém procesu nebo vůbec. To poskytuje možnost úspory energie a času. U sekaček Indego M 700 a Indego M+ 700 Bosch také sází na umělou inteligenci (AI): Bosch u robotických sekaček používá strojové učení ke zlepšení detekce překážek na trávníku.

Ještě větší flexibilita pomocí hlasového asistenta Amazon Alexa a propojené platformy IFTTT

Spustit, pozastavit nebo vrátit sekačku do nabíjecí stanice - to vše je u modelu Indego M+ 700 možné pomocí hlasového ovládání Amazon Alexa. Další možnosti pro řízení robotické sekačky a přizpůsobení péče o trávník Vašim vlastním potřebám nabízí propojená platforma IFTTT na www.ifttt.com: Milovníci zahrady zde mohou propojit svůj model Indego M+ 700 s více než 700 produkty a službami. Kromě toho jsou oba modely Indego prezentovány v novém designu.

Indego M 700 a Indego M+ 700 budou v prodeji od dubna 2020. Všechny ceny jsou nezávazné doporučené ceny včetně DPH.

Funkce „Remote SpotMow“ Indego M+ 700 bude k dispozici od léta 2020 a bude uživateli poskytnuta bezdrátově. Díky této funkci může robotická sekačka sekat určité oblasti o rozměrech 2 x 2, 3 x 3 a nyní také 4 x 4 metry, které jsou jinak pokryty například zahradním nábytkem nebo hracím zařízením, jako jsou trampolíny. Uživatelé mohou poslat robotickou sekačku na plochu, která má být sekána, kliknutím na polohu na mapě trávníku svého smartphonu. Indego M+ 700 pak začíná vlevo dole a začne systematicky sekat trávník paralelními pruhy.

Technické parametryIndego M 700Indego M+ 700
Napětí/kapacita akumulátoru18 V lithium-iontový "Power for All"/2,5 Ah18 V lithium-iontový "Power for All"/2,5 Ah
Doporučená velikost trávníku≤ 700 m²≤ 700 m²
Motorbezuhlíkovýbezuhlíkový
Volnoběžné otáčky3.200 min-13.200 min-1
Max. stoupání15° (27%)15° (27%)
Šířka střihu19 cm19 cm
Výška střihu30, 40 nebo 50 mm30, 40 nebo 50 mm
Doba chodu/doba nabíjení75/60 min75/60 min
Rozměry
délka x šířka x výška
44,5 x 36,4 x 20,2 cm44,5 x 36,4 x 20,2 cm
Garantovaná hladina akustického hluku63 dB (odpovídá hlasitosti normální konverzace)63 dB (odpovídá hlasitosti normální konverzace)
Softwarové funkce- MultiArea
- SpotMow
- Auto kalendář
- Manuální aktualizace softwaru
- MultiArea
- SpotMow
Funkce
Aplikace „Smart Gardening“
žádná- SmartMowing
- Remote SpotMow
- Hlasový asistent Amazon Alexa
- Propojení s IFTTT
- Spuštění sekačky
- Pauza
- Návrat na základní stanici
- Nastavení časů sečení v kalendáři
- Hlášení poruch
- Deaktivace sekačky
- Zobrazení provozní doby
- Zobrazení celkové provozní doby
- Zobrazení nejčastějších dotazů
- Zobrazení telefonního čísla a emailu podpory
- Zobrazení příslušenství s přístupem do online obchodu
- Nahrávání aktualizací softwaru
Hmotnost včetně akumulátoru7,1 kg7,2 kg
Rozsah dodávkyDokovací stanice, šrouby na nabíjecí stanici s klíčem na vnitřní šestihrany, 2× kabelová spojka, Vymezovací obvodový kabel 175 m, 240× upevňovací kolíkDokovací stanice, šrouby na nabíjecí stanici s klíčem na vnitřní šestihrany, 2× kabelová spojka, Vymezovací obvodový kabel 175 m, 240× upevňovací kolík
Doporučená maloobchodní cena včetně DPH

Změny jsou vyhrazeny.
• 28 279,00 Kč
• Druhá dokovací stanice: 7 719,00 Kč
• 33 429,00 Kč
• Druhá dokovací stanice: 7 719,00 Kč

Kontakt pro novináře:

Adéla Lišková
Tel.: +420 728 360 250
Email: Adela.Liskova@cz.bosch.com
Web: www.bosch-garden.com

Robert Bosch Power Tools GmbH, divize skupiny Bosch, je světovou jedničkou na trhu elektrického nářadí, zahradního nářadí, příslušenství a měřící techniky. V roce 2022 dosáhla tato divize se svými 20 000 zaměstnanci obratu 5,9 miliard eur, z čehož 90 procent získala mimo území Německa. Se značkami jako jsou Bosch a Dremel se divize zaměřuje především na potřeby uživatelů a silný inženýrský vývoj. Jádrem úspěchu je síla a rychlost inovací: V roce 2024 se divize Elektrické nářadí chystá uvést na trh více než 100 inovací ve všech čtyřech segmentech: Elektrické nářadí, Zahradní technika, Příslušenství a Měřicí technika.

Bosch Group je mezinárodní společnost nabízející technologie a služby s přibližně 428.000 zaměstnanci po celém světě (stav: 31.12.2023). Obrat firmy za rok 2023 dosáhly podle předběžných čísel hodnoty více než 91,6 miliard eur. Aktivity Bosch Group se dělí do čtyř obchodních oblastí: Mobility, Průmyslová technika, Spotřební zboží a Energetika a technika budov. Jako přední společnost v oblasti Internetu věcí, Bosch nabízí inovativní řešení pro chytré domácnosti, chytrá města, propojenou mobilitu a propojený průmysl. Bosch zlepšuje kvalitu života na celém světě díky výrobkům a službám, které jsou inovativní a budí nadšení. Díky své kompetenci v oblasti senzoriky, softwaru a služeb a také vlastního IoT cloudu je firma schopna nabídnout svým zákazníkům propojená řešení nad rámec domény od jednoho dodavatele. Strategickým cílem Bosch Group je přinášet inovace pro propojený život. Ty buď disponují umělou inteligencí (AI) nebo jsou vyvíjeny nebo vyráběny s její pomocí. Bosch zlepšuje kvalitu života na celém světě díky výrobkům a službám, které jsou inovativní a budí nadšení. Stručně řečeno, Bosch vytváří technologie, které jsou „Stvořené pro život“. Skupina Bosch zahrnuje společnost Robert Bosch GmbH a přibližně 470 dceřiných a regionálních společností v cca 60 zemích. Po započtení prodejních a servisních partnerů pokrývá globální vývojářská, výrobní a obchodní síť společnosti Bosch téměř všechny země. Základem budoucího růstu společnosti je její inovační síla. Ve 136 pobočkách po celém světě zaměstnává Bosch přibližně 90 000 pracovníků ve výzkumu a vývoji, z toho zhruba 48 000 softwarových inženýrů.

Více informací na www.bosch.com, www.bosch.cz, www.iot.bosch.com, www.bosch-press.cz, twitter.com/BoschPress.

Stále hledáte něco?