Suche

Tisková informace #Bosch Česká republika
Sdílet tiskovou informaci

Jihlavský závod firmy Bosch má nového technického ředitele

Pavel Roman

Pavel Roman >

X

Jihlava – Od 1. října 2019 převzal B Rajendra funkci technického ředitele jihlavské strojírenské firmy Bosch Diesel s.r.o. V této funkci tak nahradil Dr. Stefana Hamelmanna, který od 1. října 2019 působí jako technický ředitel závodu 1 firmy Bosch v Homburku (Německo). Jako technický ředitel působil
Dr. Stefan Hamelmann v Jihlavě celkem čtyři a půl roku.

B Rajendra doposud pracoval jako technický ředitel v indickém závodě Bidadi. Dříve působil čtyři a půl roku na pozici technického ředitele v závodě Jaipur v Indii. B Rajendra nastoupil do firmy Bosch v roce 1989. Ve firmě vykonával různé pracovní a manažerské pozice. Několik let strávil pracovním pobytem v zahraničí, mimo jiné například v Německu. B Rajendra je ženatý a má dvě děti.
Záliby: cestování, sledování starých filmů, kriket a fotbal. Rád pracuje v jiné kultuře a náročném prostředí.

CV

54 let

ženatý, dvě děti

bakalářský titul v oboru strojírenství získal na Univerzitě Bangalore (Indie)

Výkon důležitých pracovních pozic u firmy Bosch:

1989 začínal jako inženýr a technolog

1995 - 2003 procesní plánování - inženýr pro konvenční výrobky

1995 - 2003 vedoucí projektu pro Transferovou linku a linku Grob, závod Bangalore (Indie)

2003 - 2007 vedoucí výroby pro inline čerpadla, komponenty VE a čerpadla typu Common Rail, závod Bangalore (Indie)

2009 - 2011 vedení a hodnotový tok v Homburku (Německo)

2011 - 2015 technický ředitel, závod Jaipur (Indie)

2015 - 2019 technický ředitel, závod Bangalore / Bidadi (Indie)

2019 technický ředitel, závod Jihlava (Česká republika)

Závod Jihlava

Ve firmě BOSCH DIESEL s.r.o. pracuje na 4 300 zaměstnanců, vyrábějí se zde vysokotlaká čerpadla pro dieselové motory, tlakové zásobníky a regulační ventily tlaku pro systém common rail. V roce 2011 získala firma prestižní ocenění „Národní cena kvality ČR-Excelentní firma“, v roce 2013 ocenění za prorodinně orientovanou personální politiku firmy „Audit rodina & zaměstnání“, udělované Ministerstvem práce a sociálních věcí České republiky. V prosinci 2018 se firmě opakovaně podařilo získat v renomované soutěži nejlepších českých exportérů „Exportér roku 2017“ první místo v kategorii „Exportér roku Kraje Vysočina s největším objemem exportu za rok 2017“.

Kontakt pro novináře:
Mojmír Kolář
Tel: +420 56758-5601
Email: mojmir.kolar@cz.bosch.com

Bosch Group je předním mezinárodním dodavatelem technologií a služeb. Společnost celosvětově zaměstnává zhruba 429 000 zaměstnanců (stav k 31. 12. 2023). Společnost dosáhla v roce 2023 obratu ve výši 91,6 miliardy eur. Činnost Bosch Group se dělí do čtyř obchodních oblastí: Mobility, Průmyslová technika, Spotřební zboží a Energetika a technika budov. Jako přední společnost v oblasti Internetu věcí, Bosch nabízí inovativní řešení pro chytré domácnosti, chytrá města, propojenou mobilitu a propojený průmysl. Využívá svých znalostí senzorových technologií, softwaru a služeb, také svůj vlastní IoT cloud k tomu, aby zákazníkům nabídnul propojená řešení napříč oblastmi – a to z jediného zdroje. Strategickým cílem skupiny Bosch je usnadnit propojený život pomocí produktů a řešení, které buď obsahují umělou inteligenci (AI), nebo byly vyvinuty či vyrobeny s její pomocí. Společnost Bosch zlepšuje kvalitu života na celém světě pomocí inovativních výrobků a služeb, které vzbuzují nadšení. Stručně řečeno, Bosch vytváří technologie, které jsou "Stvořeny pro život". Skupinu Bosch tvoří společnost Robert Bosch GmbH a zhruba 470 dceřiných a regionálních společností ve více než 60 zemích. Včetně prodejních a servisních partnerů pokrývá celosvětová výrobní, inženýrská a prodejní síť Bosch téměř všechny země světa. Základem budoucího růstu společnosti je její inovační síla. Ve 136 pobočkách po celém světě zaměstnává Bosch přibližně 90 000 pracovníků ve výzkumu a vývoji, z toho zhruba 48 000 softwarových inženýrů.

Společnost byla v roce 1886 založena Robertem Boschem (1861–1942) ve Stuttgartu jako „dílna pro jemnou mechaniku a elektrotechniku“. Obchodně-právní struktura společnosti Robert Bosch GmbH zajišťuje podnikatelskou samostatnost Bosch Group. To umožňuje společnosti dlouhodobě plánovat a investovat do důležitých podnikatelských záměrů pro zabezpečení budoucnosti. 94 procent majetkových podílů Robert Bosch GmbH patří veřejně prospěšné společnosti Robert Bosch Stiftung GmbH / Nadaci Roberta Bosche. Většinová hlasovací práva má však společnost Robert Bosch Industrietreuhand KG, která má zároveň také právo vykonávat funkci společníků. Ostatní podíly a hlasovací práva má rodina Boschových a Robert Bosch GmbH.

Více informací na www.bosch.com, www.bosch.cz, www.iot.bosch.com, www.bosch-press.cz, twitter.com/BoschPress.

Stále hledáte něco?