Suche

Tisková informace #Bosch Česká republika
Sdílet tiskovou informaci

Bosch Diesel s.r.o. podporuje Nemocnici Jihlava

Finanční dar z výtěžku reprezentačního plesu ve výši 250 tisíc korun přispěje k pořízení diagnostického vybavení Očního oddělení Nemocnice Jihlava pro dětské pacienty

  • Patnáctý reprezentační ples firmy Bosch Diesel s.r.o. ve stylu cirkusu se těšil mimořádnému zájmu návštěvníků.
  • Výtěžek z prodeje vstupenek a tomboly na plese dosáhnul výše 250 000 korun, ten firma a její zaměstnanci věnují Očnímu oddělení Nemocnice Jihlava.
  • Firma podporuje aktivní zapojení zaměstnanců v interním systému zlepšovacích návrhů formou atraktivní hlavní ceny Škoda Octavia.
Pavel Roman

Pavel Roman >

X

Jihlava – Patnáctý reprezentační ples firmy Bosch Diesel s.r.o. ve stylu cirkusu přilákal dne 8. března 2019 více než čtyři stovky návštěvníků a řadu významných hostů. Na návštěvníky plesu čekal skvělý program, hvězdou večera byla známá česká zpěvačka Hana Zagorová. O pestrý a bohatý kulturní program večera se dále postarala úspěšná popová hvězda Dasha společně s Markem Ztraceným.

Jako čestné hosty na plese uvítali obchodní ředitel Ralph Klaus Carle a technický ředitel Stefan Hamelmann například náměstka hejtmana Kraje Vysočina Martina Kuklu, radní Kraje Vysočina Janu Fialovou a předsedu představenstva Okresní hospodářské komory Jihlava Jaroslava Huňáčka. Jako host zavítal na ples i reprezentant Bosch pro Českou a Slovenskou republiku Milan Šlachta.

Celková výše výtěžku z prodeje vstupenek a tomboly dosáhla 250 000 korun. Výtěžkem podpoří jihlavský Bosch a jeho zaměstnanci Oční oddělení Nemocnice Jihlava při nákupu diagnostického přístroje PlusOptix. Přístroj sloužící k vyšetření refrakce zraku umožňuje především včasnou diagnostiku zrakových vad u dětí, a to již od šestého měsíce věku. Symbolický dárcovský šek převzal za Oční oddělení primář Pavel Pernica společně s vrchní sestrou Leou Zábranskou.

K finančnímu daru se vyjádřil ředitel Nemocnice Jihlava Lukáš Velev: „Jsem velmi rád, že Nemocnici Jihlava podporují významné firmy z regionu. Zde bych chtěl výslovně jmenovat firmu Bosch, která je díky kulturnímu nastavení v zemi jejího založení naším nejvýznamnějším dárcem a podporovatelem. Děkuji velmi.“

Nemocnice Jihlava předmětem společné podpory firmy Bosch a jejích zaměstnanců

„Děkujeme všem našim zaměstnancům za jejich velkolepou podporu ve prospěch Nemocnice Jihlava. Jsme rádi, že můžeme finančně podpořit tak významnou instituci Kraje Vysočina, jakou je právě Nemocnice Jihlava. Podpora regionálních zdravotnických zařízení je příkladným počinem každé společensky zodpovědné firmy,“ sdělil obchodní ředitel firmy Bosch Diesel Ralph Klaus Carle.

Zapojení zaměstnanců do interního systému IdeaM

Firma Bosch v Jihlavě podporuje ve svém závodě systém IdeaM pro podávání zlepšovacích návrhů. Ze všech zlepšovacích návrhů zaměstnanců jihlavského Bosche, které v roce 2018 pomohly firmě ušetřit více než 500 000 korun, byl na plese vylosován vítězný zlepšovací návrh. Autor vítězného návrhu se stal výhercem hlavní ceny, a získal tak osobní automobil Škoda Octavia. Letos se stal šťastným výhercem Škody Octavia Miroslav Sochor z výroby čerpadel CP3 na závodě III v Jihlavě-Pávově.

Závod Jihlava

Ve firmě Bosch Diesel s.r.o. pracuje na 5 000 zaměstnanců, vyrábějí se zde vysokotlaká čerpadla pro dieselové motory, tlakové zásobníky a regulační ventily tlaku pro systém common rail. V roce 2011 získala firma prestižní ocenění „Národní cena kvality ČR-Excelentní firma“, v roce 2013 ocenění za prorodinně orientovanou personální politiku firmy „Audit rodina & zaměstnání“, udělované Ministerstvem práce a sociálních věcí České republiky. V prosinci 2018 se firmě opakovaně podařilo získat v renomované soutěži nejlepších českých exportérů „Exportér roku 2018“ první místo v kategorii „Exportér roku Kraje Vysočina s největším objemem exportu za rok 2017“.

Kontakt pro novináře:

Mojmír Kolář
Tel.: +420 56758-5601
E-mail: Mojmir.Kolar@cz.bosch.com

Bosch v České republice se skládá ze šesti legálních entit a v roce 2022 zaměstnával téměř 8 000 zaměstnanců (k 31. 12. 2022). Konsolidovaný obrat na trzích v České republice dosáhl v roce 2022 výše 19,2 miliard korun (0,8 miliard eur) a celkový obrat českých společností skupiny Bosch včetně obratu nekonsolidovaných společností a interních dodávek sesterským společnostem mimo ČR dosáhly částky 49,5 miliard korun (2,0 miliard eur). Bosch je v zemi zastoupen všemi svými čtyřmi obchodními oblastmi: Mobility Solutions, Průmyslová technika, Spotřební zboží a Energetika a technika budov. Společnost působí v České republice v osmi lokalitách, z nichž čtyři jsou výrobní závody, jedno servisní středisko, jeden distribuční sklad a jeden prodejní sklad.

Více informací na www.bosch.cz, www.bosch-press.cz.

Bosch Groupje předním mezinárodním dodavatelem technologií a služeb. Společnost celosvětově zaměstnává zhruba 428 000 zaměstnanců (stav k 31. 12. 2023). Podle předběžných údajů dosáhla společnost v roce 2023 obratu ve výši 91,6 miliardy eur. Činnost Bosch Group se dělí do čtyř obchodních oblastí: Mobility, Průmyslová technika, Spotřební zboží a Energetika a technika budov. Jako přední společnost v oblasti Internetu věcí, Bosch nabízí inovativní řešení pro chytré domácnosti, chytrá města, propojenou mobilitu a propojený průmysl. Využívá svých znalostí senzorových technologií, softwaru a služeb, také svůj vlastní IoT cloud k tomu, aby zákazníkům nabídnul propojená řešení napříč oblastmi – a to z jediného zdroje. Strategickým cílem skupiny Bosch je usnadnit propojený život pomocí produktů a řešení, které buď obsahují umělou inteligenci (AI), nebo byly vyvinuty či vyrobeny s její pomocí. Společnost Bosch zlepšuje kvalitu života na celém světě pomocí inovativních výrobků a služeb, které vzbuzují nadšení. Stručně řečeno, Bosch vytváří technologie, které jsou "Stvořeny pro život". Skupinu Bosch tvoří společnost Robert Bosch GmbH a zhruba 470 dceřiných a regionálních společností ve více než 60 zemích. Včetně prodejních a servisních partnerů pokrývá celosvětová výrobní, inženýrská a prodejní síť Bosch téměř všechny země světa. Základem budoucího růstu společnosti je její inovační síla. Ve 136 pobočkách po celém světě zaměstnává Bosch přibližně 90 000 pracovníků ve výzkumu a vývoji, z toho zhruba 48 000 softwarových inženýrů.

Více informací na www.bosch.com, www.iot.bosch.com, twitter.com/BoschPress.

Stále hledáte něco?