Suche

Tisková informace #Bosch Česká republika
Sdílet tiskovou informaci

Novoročním koncertem pro dobrou věc: Bosch v Jihlavě uspořádal charitativní Novoroční koncert ve stylu Vídeňských filharmoniků

Výtěžek ve výši 185 tisíc korun byl věnován na podporu Nemocnice Jihlava

  • V pořadí již sedmý benefiční Novoroční koncert pro zaměstnance a důležité partnery firmy.
  • Výnos z koncertu ve výši 185 tisíc korun věnuje firma a její zaměstnanci na podporu Infekčního a Neurologického oddělení Nemocnice Jihlava.
Pavel Roman

Pavel Roman >

X

Jihlava – V rámci již sedmého benefičního Novoročního koncertu firmy Bosch v Jihlavě prezentovala 13. ledna 2019 populární Severočeská filharmonie Teplice pod taktovkou Marka Štilce nejznámější skladby Vídeňských filharmoniků ve stylu tradičních skladeb Johanna Strausse ml. nebo Franze Lehára. Na koncertě zazněla i řada světoznámých filmových melodií.

Osmdesátičlenný orchestr společně s vynikajícími výkony vídeňské sólistky Simony Eisinger, vystupující společně s Lubošem Skalou z Národního divadla v Praze, nadchnul více než 300 přítomných diváků a zvané hosty. Koncertem provázela populární moderátorka Veronika Paroulková. Výnos z prodeje vstupenek ve výši 185 000 korun bude věnován na podporu Infekčního a Neurologického oddělení Nemocnice Jihlava.

Mezi řadou významných hostů uvítal na zahájení koncertu technický ředitel jihlavského závodu Bosch Stefan Hamelmann například senátora Parlamentu České republiky Miloše Vystrčila, náměstka hejtmana Kraje Vysočina Martina Kuklu, radní Kraje Vysočina Janu Fialovou, jakož předsedu Okresní hospodářské komory Jaroslava Huňáčka.

Bosch v Jihlavě klade důraz na přejímání společenské zodpovědnosti

Dárcovský šek pro Infekční oddělení Nemocnice Jihlava ve výši 100 000 korun převzala lékařka oddělení Romana Kumštarová společně s vrchní sestrou Evou Trnkovou. Finanční dar poslouží k pořízení polohovacích pomůcek, antidekubitačních matrací pro imobilní pacienty, toaletního křesla a 10 pažních tonometrů.

Dárcovský šek pro Neurologické oddělení ve výši 85 000 korun převzal primář Ondřej Škoda. Finančním darem podpoří firma Bosch toto oddělení v záměru pořízení mobilních zástěn, zdravotnických vozíků a sklopných stolků.

A s těmito dojmy odcházel z Novoročního koncertu senátor Parlamentu České republiky Miloš Vystrčil: „Jsem rád, že Kraj Vysočina i město Jihlava našly ve firmě Bosch Diesel s.r.o. velmi spolehlivého partnera. Dlouhodobá podpora Nemocnice Jihlava firmou Bosch je příkladným počinem společensky zodpovědné firmy. Firmy, která je jedním z klíčových podniků nejen na Vysočině, ale i v rámci celého českého průmyslu.“

Závod Jihlava

Ve společnosti Bosch Diesel s.r.o. pracuje přes 5 100 zaměstnanců, vyrábějí se zde vysokotlaká čerpadla pro dieselové motory, tlakové zásobníky a regulační ventily tlaku pro systém common rail. V roce 2011 získala společnost prestižní ocenění „Národní cena kvality ČR – Excelentní firma“, v roce 2013 ocenění za prorodinně orientovanou personální politiku firmy „Audit rodina & zaměstnání“, udělované Ministerstvem práce a sociálních věcí České republiky. V prosinci 2018 se firmě opakovaně podařilo získat v renomované soutěži nejlepších českých exportérů „Exportér roku 2017“ první místo v kategorii „Exportér s největším objemem exportu 2017 – Kraj Vysočina“.

Kontakt pro novináře:

Mojmír Kolář
Tel.: +420 56758-5601
E-mail: Mojmir.Kolar@cz.bosch.com

Bosch v České republice se skládá ze šesti legálních entit a v roce 2022 zaměstnával téměř 8 000 zaměstnanců (k 31. 12. 2022). Konsolidovaný obrat na trzích v České republice dosáhl v roce 2022 výše 19,2 miliard korun (0,8 miliard eur) a celkový obrat českých společností skupiny Bosch včetně obratu nekonsolidovaných společností a interních dodávek sesterským společnostem mimo ČR dosáhly částky 49,5 miliard korun (2,0 miliard eur). Bosch je v zemi zastoupen všemi svými čtyřmi obchodními oblastmi: Mobility Solutions, Průmyslová technika, Spotřební zboží a Energetika a technika budov. Společnost působí v České republice v osmi lokalitách, z nichž čtyři jsou výrobní závody, jedno servisní středisko, jeden distribuční sklad a jeden prodejní sklad.

Více informací na www.bosch.cz, www.bosch-press.cz.

Bosch Groupje předním mezinárodním dodavatelem technologií a služeb. Společnost celosvětově zaměstnává zhruba 428 000 zaměstnanců (stav k 31. 12. 2023). Podle předběžných údajů dosáhla společnost v roce 2023 obratu ve výši 91,6 miliardy eur. Činnost Bosch Group se dělí do čtyř obchodních oblastí: Mobility, Průmyslová technika, Spotřební zboží a Energetika a technika budov. Jako přední společnost v oblasti Internetu věcí, Bosch nabízí inovativní řešení pro chytré domácnosti, chytrá města, propojenou mobilitu a propojený průmysl. Využívá svých znalostí senzorových technologií, softwaru a služeb, také svůj vlastní IoT cloud k tomu, aby zákazníkům nabídnul propojená řešení napříč oblastmi – a to z jediného zdroje. Strategickým cílem skupiny Bosch je usnadnit propojený život pomocí produktů a řešení, které buď obsahují umělou inteligenci (AI), nebo byly vyvinuty či vyrobeny s její pomocí. Společnost Bosch zlepšuje kvalitu života na celém světě pomocí inovativních výrobků a služeb, které vzbuzují nadšení. Stručně řečeno, Bosch vytváří technologie, které jsou "Stvořeny pro život". Skupinu Bosch tvoří společnost Robert Bosch GmbH a zhruba 470 dceřiných a regionálních společností ve více než 60 zemích. Včetně prodejních a servisních partnerů pokrývá celosvětová výrobní, inženýrská a prodejní síť Bosch téměř všechny země světa. Základem budoucího růstu společnosti je její inovační síla. Ve 136 pobočkách po celém světě zaměstnává Bosch přibližně 90 000 pracovníků ve výzkumu a vývoji, z toho zhruba 48 000 softwarových inženýrů.

Více informací na www.bosch.com, www.iot.bosch.com, twitter.com/BoschPress.

Bosch Group je vedoucím mezinárodním dodavatelem technologií a služeb. Společnost celosvětově zaměstnává na 394 500 lidí (k 31. 12. 2020). Obrat firmy za rok 2020 dosáhl podle předběžných výsledků hodnoty 71,6 miliardy eur. Činnost Bosch Group se dělí do čtyř obchodních oblastí: Mobility Solutions, Průmyslová technika, Spotřební zboží a Energetika a technika budov. Jako přední společnost v oblasti Internetu věcí, Bosch nabízí inovativní řešení pro chytré domácnosti, chytrá města, propojenou mobilitu a propojený průmysl. Využívá svých znalostí senzorových technologií, softwaru a služeb, také svůj vlastní IoT cloud k tomu, aby zákazníkům nabídnul propojená řešení napříč oblastmi – a to z jediného zdroje. Strategickým cílem Bosch Group je přinášet inovace pro propojený život. Bosch zlepšuje kvalitu života na celém světě díky výrobkům a službám, které jsou inovativní a budí nadšení. Stručně řečeno, Bosch vytváří technologie, které jsou „Stvořené pro život“. Bosch Group zahrnuje společnost Robert Bosch GmbH a přibližně 440 dceřiných a regionálních firem ve více než 60 zemích světa. Po započtení prodejních a servisních partnerů pokrývá globální vývojářská, výrobní a obchodní síť společnosti Bosch téměř všechny země. Základem pro budoucí růst firmy je její inovační síla. Bosch zaměstnává 73 000 pracovníků v oblasti výzkumu a vývoje ve 126 lokalitách po celém světě a zhruba 30 000 softwarových inženýrů.

Více informací na www.bosch.com, www.bosch.cz, www.iot.bosch.com, press.bosch.cz, twitter.com/BoschPresse.

Stále hledáte něco?