Suche

Tisková informace #Sensortec
Sdílet tiskovou informaci

Bosch představuje virtuální dotykovou obrazovku pro každý povrch v chytré domácnosti a IoT

Bosch Sensortec

Interaktivní projekční modul BML100PI umožňuje chytrá policová řešení

  • Vždy ostrá laserová projekce pro několikavrstvé dotykové obrazovky
  • Řešení připravené k okamžitému použití umožňující snadnou integraci
  • Kompaktní provedení: projekce i interakce v jediném malém balení
  • Intuitivní uživatelské rozhraní díky spolehlivému rozpoznání gest a dotyku
Pavel Roman

Pavel Roman >

X

Na CES® v Las Vegas, Nevada, predstavila spoločnosť Bosch Sensortec BML100PI – interaktívny projekčný modul, ktorý vyčarí z každého povrchu virtuálnu dotykovú obrazovku a z obyčajných políc osobných asistentov – je tak ideálnym riešením pre inteligentnú domácnosť a IoT.

Modul BML100PI nabízí komplexní řešení interaktivní projekce připravené k okamžitému použití, čímž je umožněno využití vysoce flexibilních virtuálních dotykových obrazovek. Generovaný laserový paprsek vytvoří na každém povrchu rovnoměrně ostrý obraz a následně jej skenuje řádek po řádku, čímž detekuje gesta nebo pohyby prstů. K přesnému rozpoznávání gest a dotyků není zapotřebí žádné kalibrace ani nastavení. Interaktivní projekční modul od společnosti Bosch Sensortec představuje flexibilní alternativu statické fyzické obrazovky a nabízí uživatelům virtuální dotykovou obrazovku s vysoce intuitivním uživatelským rozhraním pro všechny domácí spotřebiče chytré domácnosti.

Osobní asistenti v chytrých domácnostech

Výrobci domácích spotřebičů mohou použít BML100PI k vytvoření „chytrých polic“, které jsou tvořeny několika projekcemi na jednotlivých policích najednou, například v chladničkách, kuchyňských skříňkách, příbornících nebo šatnících. Jeden modul dokáže plnit funkci dotykové obrazovky až pro šest různých ploch. Může tak promítat například předpověď počasí, denní rozvrh uživatele a také v šatníku připomínat nadcházející události. Tyto informace jsou zpracovány a je doporučeno vhodné oblečení tak, aby odpovídalo předpovědi počasí a/nebo plánovaným osobním aktivitám. Výsledný look pak můžete sdílet s přáteli prostřednictvím sociálních médií – přímo na povrchu police. Pokud není některý z oděvů dostupný nebo je v koši na špinavé prádlo, inteligentní police může navrhnout online objednávku něčeho nového na sebe v online obchodě s oděvy, nebo může zarezervovat termín pro prádelnu, přímo sladěný s kalendářem uživatele.

„Díky tomuto interaktivnímu projekčnímu modulu se může z každé police snadno stát osobní asistent, čímž se výrazně zvyšuje úroveň pohodlí v každodenních životech lidí,“ uvedl Dr. Stefan Finkbeiner, výkonný ředitel společnosti Bosch Sensortec.

BML100PI je kompaktní plug-and-play řešení, které umožňuje výrobcům chytrých domácích spotřebičů a nábytku vytvářet zcela nová a zajímavá použití. To pro výrobce představuje obrovský potenciál pro diferenciaci produktů.

Všestranný pomocník pro každé prostředí

Jednou z klíčových funkcí je, že tento modul dokáže promítat ostrý obraz na jakýkoliv typ povrchu, bez ohledu na to, jestli je tmavý, barevný, vlhký, stupňovitý nebo zakřivený. Může tak zajistit interaktivní projekci tam, kde často není k dispozici žádný vhodný prostor – například v ložnicích, u domácích spotřebičů nebo u kuchyňských přístrojů.

Kompaktní modul – snadná integrace do všech domácích spotřebičů

BML100PI nabízí nízkou spotřebu energie typicky 2 W. Se svými rozměry pouhých 47 mm x 43 mm je menší než kreditní karta. Díky tomu ho mohou výrobci snadno integrovat do prakticky všech nových a stávajících inteligentních domácích spotřebičů – což je podstatně jednodušší než v případě projekčních a zobrazovacích zařízení, která jsou v současnosti dostupná na trhu.

Kromě modulu BML100PI nabízí společnost Bosch Sensortec variantu BML100P, která umožňuje stejné projekční prvky, ale bez dotykové funkce.

Dostupnost:

Moduly BML100PI a BML100P budou k dispozici ve druhém čtvrtletí roku 2020.

YouTube:

Sledujte inteligentní police v akci!

Kontakt pro novináře:

Silvia Mayer
Tel.: +49 7121 35-18453
E-mail: Silvia.Mayer@bosch-sensortec.com

Christian Hoenicke
Tel.: +49 7121 35-35924
E-mail: Christian.Hoenicke@bosch-sensortec.com
Twitter: @BoschMEMS

Bosch Sensortec GmbH, stoprocentně vlastněná dceřiná společnost Robert Bosch GmbH, vyvíjí a uvádí na trh široké spektrum mikro-elektromechanických senzorů (MEMS) a řešení pro smartphony, tablety, wearables, AR/VR, drony, roboty, chytré domácnosti a aplikace pro Internet věcí (IoT). Produktové portfolio zahrnuje 3-osové senzory zrychlení, senzory rychlosti otáčení a geomagnetické senzory, integrované 6-osové a 9-osové senzory, inteligentní senzory, senzory tlaku, vlhkosti a plynové senzory, optické mikrosystémy, jakož i příslušná softwarová řešení. Společnost Bosch Sensortec si od svého založení v roce 2005 vybudovala na příslušných trzích vedoucí postavení v oblasti technologií. Od roku 1995 je společnost Bosch průkopníkem a firmou s vedoucím postavením na trhu v oblasti senzorů MEMS a doposud prodala přes 10 miliard těchto senzorů. Více než každý druhý smartphone využívá senzor od Bosch Sensortec.

Více informací se dozvíte na www.bosch-sensortec.com nebo na twitter.com/boschMEMS.

Bosch Group je předním mezinárodním dodavatelem technologií a služeb. Společnost celosvětově zaměstnává zhruba 421 000 zaměstnanců (stav k 31. 12. 2022). Obrat firmy za rok 2022 dosáhl podle předběžných výsledků hodnoty 88,2 miliard eur. Činnost Bosch Group se dělí do čtyř obchodních oblastí: Mobility, Průmyslová technika, Spotřební zboží a Energetika a technika budov. Jako přední společnost v oblasti Internetu věcí, Bosch nabízí inovativní řešení pro chytré domácnosti, chytrá města, propojenou mobilitu a propojený průmysl. Využívá svých znalostí senzorových technologií, softwaru a služeb, také svůj vlastní IoT cloud k tomu, aby zákazníkům nabídnul propojená řešení napříč oblastmi – a to z jediného zdroje. Strategickým cílem skupiny Bosch je usnadnit propojený život pomocí produktů a řešení, které buď obsahují umělou inteligenci (AI), nebo byly vyvinuty či vyrobeny s její pomocí. Bosch zlepšuje kvalitu života na celém světě díky výrobkům a službám, které jsou inovativní a budí nadšení. Stručně řečeno, Bosch vytváří technologie, které jsou „Stvořené pro život“. Bosch Group zahrnuje společnost Robert Bosch GmbH a přibližně 470 dceřiných a regionálních firem ve více než 60 zemích světa. Po započtení prodejních a servisních partnerů pokrývá globální vývojářská, výrobní a obchodní síť společnosti Bosch téměř všechny země. Se svými více než 400 pobočkami po celém světě je skupina Bosch od prvního čtvrtletí roku 2020 CO2 neutrální. Inovační síla společnosti je základem budoucího růstu. Bosch zaměstnává 85 500 pracovníků v oblasti výzkumu a vývoje ve 136 lokalitách po celém světě a zhruba 44 000 softwarových inženýrů.

Více informací na www.bosch.com, www.bosch.cz, www.iot.bosch.com, www.bosch-press.cz, twitter.com/BoschPress.

Stále hledáte něco?