Suche

Tisková informace #Internet věcí
Sdílet tiskovou informaci

#LikeABosch: Bosch spouští image kampaň z oblasti IoT

Like a Bosch

PR krok za pozicí lídra v oblasti IoT

  • Bosch zdůrazňuje své přednosti v oblasti IoT pomocí hip-hopu a humoru.
  • Kampaň začala 7. ledna 2019 na veletrhu elektroniky CES v Las Vegas.
  • Vedoucí managementu značky Boris Dolkhani: „Pokud jde o Internet věcí, všechny cesty vedou ke společnosti Bosch.“
Pavel Roman

Pavel Roman >

X

Stuttgart, Německo / Las Vegas, Nevada, USA – „Like a Bosch“ je ústředním sloganem nové globální image kampaně, kterou dodavatel technologií a služeb spustil 7. ledna 2019 na CES – největším veletrhu spotřební elektroniky na světě v Las Vegas. Cílem této kampaně je dostat do širšího povědomí skutečnost, že společnost Bosch je předním poskytovatelem propojených produktů a řešení. Hlavním pilířem kampaně je hip-hopový videoklip, jehož protagonista je uživatel IoT a je vždycky nad věcí. Se svou kampaní „Like a Bosch“, která představuje pro společnost založenou v roce 1886 zcela nebývalé pojetí, vstupuje Bosch na nové území. Reklamní kampaň využívá stávající řadu videí a memů „like a boss“, které se na internetu staly virálními a mají desítky milionů kliknutí. Protagonisty těchto videí jsou běžní lidé, kteří předvádějí neobvyklé kousky, působivé atletické výkony nebo se s obratností dostávají ven z prekérních situací. Firemní kampaň „Like a Bosch“ pozměnila pár písmen s cílem vytvořit vlastní verzi tohoto internetového fenoménu. Mladík ve videu Bosch má za všech okolností situaci pod kontrolou díky propojeným řešením od společnosti Bosch. S chytrým telefonem v ruce ovládá uvolněně, chytře a sebejistě svoje auto, sekačku nebo kávovar - řídí věci „like a Bosch“.

Cílem je virálně rozhýbat IoT

„Vybrali jsme globální internetovou senzaci a interpretujeme ji s humorným nádechem,“ říká Boris Dolkhani, ředitel pro management značky společnosti Bosch. „Pokud jde o Internet věcí, všechny cesty vedou ke společnosti Bosch. To je jasné poselství kampaně.“ Cílem společnosti je virálně rozhýbat IoT a šířit toto poselství všemi možnými komunikačními kanály a dostat ho tak do širokého povědomí. Bosch spoléhá na svých více než 400 000 zaměstnanců, že budou tato videa sdílet a likovat. Později v průběhu roku budou následovat další klipy představující produkty z dvou oblastí působnosti IoT – propojené mobility a propojené domácnosti. Image kampaň je dílem německé reklamní agentury Jung von Matt z Hamburku a bude šířena přes digitální a sociální média.

Společnost v pohybu

Bosch i nadále rozšiřuje svou pozici předního poskytovatele v oblasti IoT a v roce 2017 prodala 38 milionů produktů s možností připojení k internetu. V současnosti se 20 procent z jejích zhruba 27 000 vývojářů software zaměřuje výhradně na IoT. Bosch očekává, že trh s IoT bude celosvětově růst o 35 procent ročně a do roku 2020 dosáhne ročního objemu 250 miliard dolarů. Tyto vyhlídky vedly společnost k vytvoření ambiciózních cílů a jejím cílem tak je, aby do této doby byla připojením k internetu vybavena všechna její elektronická zařízení. Kromě toho budou u každého zařízení nabízeny služby založené na datech, přičemž klíčovou roli by v tomto případě měla hrát umělá inteligence.

Bosch na CES 2019

  • TISKOVÁ KONFERENCE: Pondělí, 7. ledna 2019, 9:00–9:45 místního času v hotelu Mandalay Bay, South Convention Center, 2. poschodí; Mandalay Bay Ballrooms B, C & D
  • STÁNEK: Úterý až pátek, 8. až 11. ledna 2019 v Central Hall, stánek #14020
  • SLEDUJTE to nejdůležitější od společnosti Bosch na CES 2019 na Twittru: #BoschCES
  • EXPERTI BOSCH NA PANELOVÝCH DISKUSÍCH:
    • Středa, 9. ledna 2019, 9:00–10:00 místního času:
      Connected Home Innovations“ s Anne Rucker, globální vedoucí pro digitální strategie, Venetian, Level 4 Marcello 4405
    • Středa, 9. ledna 2019, 9:00–10:00 místního času:
      Technology, Jobs, and the Future of Work“ s Charlie Ackermanem, senior viceprezidentem pro lidské zdroje Severní Amerika, Las Vegas Convention Center, North Hall N258
    • Středa, 9. ledna 2019, 14:15–15:15 místního času:
      IoT to the Max, Thanks to 5G“ s Davie Sweisem, viceprezidentem pro web business, Las Vegas Convention Center, North Hall N256

Kontakt pro novináře:

Dirk Haushalter
Tel.: +49 711 811-38195
E-mail: Dirk.Haushalter@bosch.com
Twitter: @Dirk_Haushalter

Bosch Group je předním mezinárodním dodavatelem technologií a služeb. Společnost celosvětově zaměstnává zhruba 429 000 zaměstnanců (stav k 31. 12. 2023). Společnost dosáhla v roce 2023 obratu ve výši 91,6 miliardy eur. Činnost Bosch Group se dělí do čtyř obchodních oblastí: Mobility, Průmyslová technika, Spotřební zboží a Energetika a technika budov. Jako přední společnost v oblasti Internetu věcí, Bosch nabízí inovativní řešení pro chytré domácnosti, chytrá města, propojenou mobilitu a propojený průmysl. Využívá svých znalostí senzorových technologií, softwaru a služeb, také svůj vlastní IoT cloud k tomu, aby zákazníkům nabídnul propojená řešení napříč oblastmi – a to z jediného zdroje. Strategickým cílem skupiny Bosch je usnadnit propojený život pomocí produktů a řešení, které buď obsahují umělou inteligenci (AI), nebo byly vyvinuty či vyrobeny s její pomocí. Společnost Bosch zlepšuje kvalitu života na celém světě pomocí inovativních výrobků a služeb, které vzbuzují nadšení. Stručně řečeno, Bosch vytváří technologie, které jsou "Stvořeny pro život". Skupinu Bosch tvoří společnost Robert Bosch GmbH a zhruba 470 dceřiných a regionálních společností ve více než 60 zemích. Včetně prodejních a servisních partnerů pokrývá celosvětová výrobní, inženýrská a prodejní síť Bosch téměř všechny země světa. Základem budoucího růstu společnosti je její inovační síla. Ve 136 pobočkách po celém světě zaměstnává Bosch přibližně 90 000 pracovníků ve výzkumu a vývoji, z toho zhruba 48 000 softwarových inženýrů.

Společnost byla v roce 1886 založena Robertem Boschem (1861–1942) ve Stuttgartu jako „dílna pro jemnou mechaniku a elektrotechniku“. Obchodně-právní struktura společnosti Robert Bosch GmbH zajišťuje podnikatelskou samostatnost Bosch Group. To umožňuje společnosti dlouhodobě plánovat a investovat do důležitých podnikatelských záměrů pro zabezpečení budoucnosti. 94 procent majetkových podílů Robert Bosch GmbH patří veřejně prospěšné společnosti Robert Bosch Stiftung GmbH / Nadaci Roberta Bosche. Většinová hlasovací práva má však společnost Robert Bosch Industrietreuhand KG, která má zároveň také právo vykonávat funkci společníků. Ostatní podíly a hlasovací práva má rodina Boschových a Robert Bosch GmbH.

Více informací na www.bosch.com, www.bosch.cz, www.iot.bosch.com, www.bosch-press.cz, twitter.com/BoschPress.

Stále hledáte něco?