Suche

Tisková informace #Bosch Group
Sdílet tiskovou informaci

Doklad přínosu firmy Bosch pro Českou republiku

Exportér roku 2018

Firma Bosch Diesel s.r.o. v Jihlavě získala ocenění „Exportér roku 2018“

  • První místo v kategorii „Exportér s největším objemem exportu 2017 – Kraj Vysočina“
  • Páté místo v kategorii „Objem exportu 2017“ a sedmé místo v kategorii „Objem exportu 1993–2017“
  • Ocenění přínosu společnosti Bosch pro český průmysl
Pavel Roman

Pavel Roman >

X

Jihlava – Dne 17. prosince 2018 byli v Kaiserštejnském paláci v Praze oceněni nejlepší čeští exportéři. 24. vyhlášení výsledků soutěže „Exportér roku“ se konalo pod záštitou Hospodářské komory ČR. Společnost Bosch Diesel s.r.o. v Jihlavě získala v této renomované soutěži první místo v kategorii „Exportér s největším objemem exportu 2017 – Kraj Vysočina“, zároveň i páté místo v kategorii „Objem exportu 2017“ (velcí exportéři nad 500 mil. Kč) a sedmé místo v kategorii „Objem exportu 1993–2017“ (exportéři nad 500 mil. Kč).

Pořadatelem soutěže je sdružení Střední podnikatelský stav a Asociace na podporu podnikání České republiky.

Oceněn přínos společnosti Bosch pro český průmysl

V soutěži „Exportér roku 2018“ byla skupina Bosch zastoupena vedle společnosti Bosch Diesel s.r.o. i společností Robert Bosch, spol. s.r.o. z Českých Budějovic. Ta získala první místo v kategorii „Exportér s největším objemem exportu 2017 – Jihočeský kraj“. Tímto úspěchem opětovně potvrdil Bosch svůj přínos a význam jak v daných krajích, tak i pro celý český průmysl.

„Získané ceny nás samozřejmě naplňují pocitem hrdosti. 25 let historie naší firmy v Jihlavě je příkladem úspěchu bezprostředně spojeného s moderní a pokrokovou automobilovou technologií. Během této doby se firma Bosch Diesel s.r.o. rozrostla do jednoho z celosvětově největších výrobních závodů skupiny Bosch na výrobu vysokotlakých dieselových čerpadel a tlakových zásobníků s více než pěti tisíci zaměstnanci. Dokázali jsme tak plně prosadit do života naší vizi ‚Závod Jihlava: Excelence z Vysočiny‘,“ zhodnotil obchodní ředitel Bosch Diesel s.r.o. Ralph Carle.

Závod Jihlava

Ve společnosti Bosch Diesel s.r.o. pracuje přes 5 100 zaměstnanců, vyrábějí se zde vysokotlaká čerpadla pro dieselové motory, tlakové zásobníky a regulační ventily tlaku pro systém common rail. V roce 2011 získala společnost prestižní ocenění „Národní cena kvality ČR – Excelentní firma“, v roce 2013 ocenění za prorodinně orientovanou personální politiku firmy „Audit rodina & zaměstnání“, udělované Ministerstvem práce a sociálních věcí České republiky. V prosinci 2017 se společnosti opakovaně podařilo získat v renomované soutěži nejlepších českých exportérů „Exportér roku 2017“ první místo v kategorii „Exportér s největším objemem exportu 2016 – Kraj Vysočina“. V roce 2018 slaví společnost Bosch Diesel s.r.o. Jihlava 25 let od svého založení.

Fotografie: 11-JhP-1-2-2018

Kontakt pro novináře:

Mojmír Kolář
Tel.: +420 56758-5601
E-mail: Mojmir.Kolar@cz.bosch.com

Bosch Groupje předním mezinárodním dodavatelem technologií a služeb. Společnost celosvětově zaměstnává zhruba 428 000 zaměstnanců (stav k 31. 12. 2023). Podle předběžných údajů dosáhla společnost v roce 2023 obratu ve výši 91,6 miliardy eur. Činnost Bosch Group se dělí do čtyř obchodních oblastí: Mobility, Průmyslová technika, Spotřební zboží a Energetika a technika budov. Jako přední společnost v oblasti Internetu věcí, Bosch nabízí inovativní řešení pro chytré domácnosti, chytrá města, propojenou mobilitu a propojený průmysl. Využívá svých znalostí senzorových technologií, softwaru a služeb, také svůj vlastní IoT cloud k tomu, aby zákazníkům nabídnul propojená řešení napříč oblastmi – a to z jediného zdroje. Strategickým cílem skupiny Bosch je usnadnit propojený život pomocí produktů a řešení, které buď obsahují umělou inteligenci (AI), nebo byly vyvinuty či vyrobeny s její pomocí. Společnost Bosch zlepšuje kvalitu života na celém světě pomocí inovativních výrobků a služeb, které vzbuzují nadšení. Stručně řečeno, Bosch vytváří technologie, které jsou "Stvořeny pro život". Skupinu Bosch tvoří společnost Robert Bosch GmbH a zhruba 470 dceřiných a regionálních společností ve více než 60 zemích. Včetně prodejních a servisních partnerů pokrývá celosvětová výrobní, inženýrská a prodejní síť Bosch téměř všechny země světa. Základem budoucího růstu společnosti je její inovační síla. Ve 136 pobočkách po celém světě zaměstnává Bosch přibližně 90 000 pracovníků ve výzkumu a vývoji, z toho zhruba 48 000 softwarových inženýrů.

Společnost byla v roce 1886 založena Robertem Boschem (1861–1942) ve Stuttgartu jako „dílna pro jemnou mechaniku a elektrotechniku“. Obchodně-právní struktura společnosti Robert Bosch GmbH zajišťuje podnikatelskou samostatnost Bosch Group. To umožňuje společnosti dlouhodobě plánovat a investovat do důležitých podnikatelských záměrů pro zabezpečení budoucnosti. 94 procent majetkových podílů Robert Bosch GmbH patří veřejně prospěšné společnosti Robert Bosch Stiftung GmbH / Nadaci Roberta Bosche. Většinová hlasovací práva má však společnost Robert Bosch Industrietreuhand KG, která má zároveň také právo vykonávat funkci společníků. Ostatní podíly a hlasovací práva má rodina Boschových a Robert Bosch GmbH.

Více informací na www.bosch.com, www.bosch.cz, www.iot.bosch.com, www.bosch-press.cz, twitter.com/BoschPress.

Stále hledáte něco?