Suche

Tisková informace #Elektrické nářadí
Sdílet tiskovou informaci

GlassVac – první akumulátorový čistič oken od firmy Bosch

Čistěte povrchy rychle, bez pruhů a nepříjemných zvuků

  • Klouže po povrchu s ověřenou technologií gumových stěračů Bosch
  • O 30 procent menší než podobné konkurenční modely
  • Čištění ve dvou krocích pomocí rozprašovače a čističe GlassVac
Pavel Roman

Pavel Roman >

X

Tento pocit všichni známe: Na našich pracně vyčištěných oknech se na slunci objevují pruhy nebo nečistoty v rozích a na okrajích. Zakopávání o kbelíky, špinavé utěrky, mokré noviny – čištění oken je nepříjemné. Potřebujete pomoc. Proto je zde první akumulátorový čistič oken GlassVac od firmy Bosch. Zvláštní výhodou je, že stírací lišta využívá stávající odborné zkušenosti firmy Bosch z automobilového průmyslu. Stírací lišta GlassVac má technologii „Power Protection Plus“. Jedná se o inovativní technologii stěračů s polymerovým povlakem, která se dosud používá pouze pro stěrače Bosch. Tato technologie nyní zaručuje výslednou čistotu také doma: Stírací lišta bez námahy klouže po povrchu, protože má velmi slabé tření, takže pruhy a nepříjemné skřípavé zvuky jsou věcí minulosti. Stírací lišta je také velmi robustní a trvanlivá, a vydrží déle než konvenční gumové břity.

Čistěte okna uvnitř i venku, skleněné plochy, dlaždice, zrcadla nebo sprchové kabiny, a nastříkanou kapalinu také vysajte – GlassVac to dokáže. Současně se tento akumulátorový čistič oken vyznačuje mimořádně kompaktním designem: Díky výšce pouhých 20 centimetrů je o 30 procent menší než podobné konkurenční modely, a dokáže vysávat také těsně u okenních hran.

Rozlučte se s kbelíky a novinami! Snadné čištění ve dvou krocích

GlassVac je kdykoli připraven k použití. Čistí okna a hladké povrchy ve dvou krocích. První krok: Smíchejte čisticí prostředek s vodou v rozprašovači a nastříkejte jej na povrch. Můžete použít jakýkoliv běžný čisticí prostředek. Stříkací tryska je nastavitelná, takže šířku postřiku můžete přizpůsobit ploše povrchu. Současně můžete odstranit odolné nečistoty pomocí integrované tkaniny z mikrovláken, kterou lze snadno odejmout a vyprat. Rozprašovač pohodlně padne do ruky, a můžete jej bezpečně položit na jeho širokou základnu. Druhý krok: Zapněte GlassVac, přiložte jej na okno a začněte vysávat. Nástroj nabízí dvě stěrky pro různé aplikace a povrchy: Šířka 133 a 266 milimetrů. Nádrž nashromážděnou znečištěnou vodu, lze rychle a snadno vyprázdnit otevřením gumové zátky na nádrži a vylitím vody.

K dalším funkcím akumulátorového čističe oken patří integrovaná LED kontrolka, která indikuje nabití baterie, a nabíječka micro-USB, která slouží ke snadnému nabíjení vysavače GlassVac. Tento baterií napájený vysavač má také řemínek na zápěstí pro bezpečné zajištění například při práci na žebříku.

GlassVac je k dispozici od jara roku 2018. Uvedené ceny jsou doporučené maloobchodní ceny včetně DPH.

Specifikace*GlassVac
Napětí / kapacita baterie3,6 V / 2,0 Ah
Doba provozu25 minut
Doba nabíjení180 minut
Šířky stírací lišty133 a 266 mm
Materiál stírací lištyPPC
Rozměry nástroje bez stírací lišty
(výška x délka x šířka)
203 x 163 x 96 mm
Objem špinavé vody100 ml
Hmotnost700 g
 Rozprašovač
Rozměry rozprašovače
(výška x délka x šířka)
242 x 112 x 100 mm
Velikost tkaniny z mikrovlákna
(délka x šířka)
- 276 x 55 mm
- 110 x 50 mm
Objem300 ml
Rozsah dodávky / doporučená maloobchodní cena včetně DPHOkenní vysavač s integrovanou baterií 2,0 Ah, dvě stěrky, nabíječka micro-USB, řemínek na zápěstí a rozprašovač se dvěma kusy tkaniny z mikrovlákna: 2 179 Kč

* Všechny údaje jsou prozatímní a jsou založeny na interních měřeních.

Kontakt pro novináře:

Petr Vajda

Tel.: +420 261 300 476

Robert Bosch Power Tools GmbH, divize skupiny Bosch, je světovou jedničkou na trhu elektrického nářadí, zahradního nářadí, příslušenství a měřící techniky. V roce 2022 dosáhla tato divize se svými 20 000 zaměstnanci obratu 5,9 miliard eur, z čehož 90 procent získala mimo území Německa. Se značkami jako jsou Bosch a Dremel se divize zaměřuje především na potřeby uživatelů a silný inženýrský vývoj. Jádrem úspěchu je síla a rychlost inovací: V roce 2024 se divize Elektrické nářadí chystá uvést na trh více než 100 inovací ve všech čtyřech segmentech: Elektrické nářadí, Zahradní technika, Příslušenství a Měřicí technika.

Bosch Group je mezinárodní společnost nabízející technologie a služby s přibližně 428.000 zaměstnanci po celém světě (stav: 31.12.2023). Obrat firmy za rok 2023 dosáhly podle předběžných čísel hodnoty více než 91,6 miliard eur. Aktivity Bosch Group se dělí do čtyř obchodních oblastí: Mobility, Průmyslová technika, Spotřební zboží a Energetika a technika budov. Jako přední společnost v oblasti Internetu věcí, Bosch nabízí inovativní řešení pro chytré domácnosti, chytrá města, propojenou mobilitu a propojený průmysl. Bosch zlepšuje kvalitu života na celém světě díky výrobkům a službám, které jsou inovativní a budí nadšení. Díky své kompetenci v oblasti senzoriky, softwaru a služeb a také vlastního IoT cloudu je firma schopna nabídnout svým zákazníkům propojená řešení nad rámec domény od jednoho dodavatele. Strategickým cílem Bosch Group je přinášet inovace pro propojený život. Ty buď disponují umělou inteligencí (AI) nebo jsou vyvíjeny nebo vyráběny s její pomocí. Bosch zlepšuje kvalitu života na celém světě díky výrobkům a službám, které jsou inovativní a budí nadšení. Stručně řečeno, Bosch vytváří technologie, které jsou „Stvořené pro život“. Skupina Bosch zahrnuje společnost Robert Bosch GmbH a přibližně 470 dceřiných a regionálních společností v cca 60 zemích. Po započtení prodejních a servisních partnerů pokrývá globální vývojářská, výrobní a obchodní síť společnosti Bosch téměř všechny země. Základem budoucího růstu společnosti je její inovační síla. Ve 136 pobočkách po celém světě zaměstnává Bosch přibližně 90 000 pracovníků ve výzkumu a vývoji, z toho zhruba 48 000 softwarových inženýrů.

Více informací na www.bosch.com, www.bosch.cz, www.iot.bosch.com, www.bosch-press.cz, twitter.com/BoschPress.

Stále hledáte něco?