Suche

Tisková informace #Byznys a ekonomika
Sdílet tiskovou informaci

Firma Bosch Diesel s.r.o. Jihlava a její zaměstnanci podpořili výtěžkem z vánoční charitativní akce „Bosch svařák“ oddělení Nemocnice Jihlava

Vánoční a charitativní akce firmy Bosch přilákala letos na jihlavské náměstí na šest tisíc návštěvníků

  • Tradiční firemní akce na jihlavském náměstí s charitativním a kulturním programem přilákala šest tisíc návštěvníků
  • Výnos z charitativní akce bude věnován na podporu třech oddělení Nemocnice Jihlava. Celková výše podpory firmou Bosch dosáhla výše 180 000 korun.
  • Zaměstnanci jihlavského závodu firmy Bosch opět prokázali svoji připravenost převzít společenskou odpovědnost, která se se jménem největšího zaměstnavatele na Vysočině přirozeně snoubí
Pavel Roman

Pavel Roman >

X

Jihlava – Mimořádně vysoký zájem veřejnosti provázel 8. prosince 2017 tradiční vánoční akci „Bosch svařák“. Akci pořádala jihlavská firma Bosch Diesel s.r.o. V tento den se její zaměstnanci opět sešli pro dobrou věc a uspořádali pro širokou veřejnost na jihlavském Masarykově náměstí 14. ročník charitativní a vánoční akce „Bosch svařák“. Akce s bohatým doprovodným kulturním programem, prodejními stánky svařeného vína a závěrečným ohňostrojem přilákala na šest tisíc návštěvníků. Letošní „Bosch Svařák“ byl zaměřen na vánoční tradice. Na akci tak bylo možné najít ukázky tradičních řemesel, výrobu adventních věnců, jakož i ochutnávky různých vánočních specialit. Akci doplnil vánočně vyzdobený Bosch kamion s programem pro děti. Rodinná atmosféra akce přinesla zážitek plný pohody, klidu a radosti.

Jako host se charitativní akce zúčastnil primátor statutárního města Jihlavy Rudolf Chloupek.

Bosch Diesel s.r.o. podporuje každým rokem výtěžkem z prodeje svařeného vína veřejně prospěšné organizace a projekty. Letošními příjemci výtěžku budou tři oddělení Nemocnice Jihlava: Dětské oddělení, stanice novorozenecké JIP a Infekční oddělení. Celková výše podpory firmou Bosch dosáhla výše 180 000 korun.

Z finančního daru pro Dětské oddělení ve výši 50 000 korun budou pořízena dvě pooperační lůžka. Darem 100 000 korun bude v rámci projektu „Vánoční pokoj“ umožněno pořídit na novorozeneckou JIP nové vybavení jednotky intenzivní péče. 30 000 Kč určených pro Infekční oddělení poslouží k nákupu pojízdného křesla pro pacienty s nadváhou.

Přejímání společenské odpovědnosti

„V rámci našeho aktivního partnerství s městem Jihlavou a Krajem Vysočina rádi prokazujeme, že jsme schopni převzít svůj díl společenské odpovědnosti. Charitativní akce typu, jakým je například vánoční prodej svařeného vína, by měly být pro město Jihlavu a celý region Vysočiny jasným signálem, že Bosch v Jihlavě a na Vysočině pevně zakořenil a bere svoji společenskou odpovědnost vážně,“ sdělil na závěr vánoční akce obchodní ředitel firmy, Ralph Klaus Carle.

Závod Jihlava

Ve firmě Bosch Diesel s.r.o. pracuje přes 5 000 zaměstnanců, vyrábějí se zde vysokotlaká čerpadla pro dieselové motory, tlakové zásobníky a regulační ventily tlaku pro systém Common Rail. V roce 2011 získala firma prestižní ocenění „Národní cena kvality ČR – Excelentní firma“, v roce 2013 ocenění za prorodinně orientovanou personální politiku firmy „Audit rodina & zaměstnání“, udělované Ministerstvem práce a sociálních věcí České republiky. V prosinci 2016 se firmě opakovaně podařilo získat v renomované soutěži nejlepších českých exportérů „Exportér roku 2016“ první místo v kategorii „Exportér roku Kraje Vysočina s největším objemem exportu za rok 2015“.

Kontakt pro novináře:

Mojmír Kolář

Tel: +420 56758-5601

Email: mojmir.kolar@cz.bosch.com

Bosch Group je předním mezinárodním dodavatelem technologií a služeb. Společnost celosvětově zaměstnává zhruba 429 000 zaměstnanců (stav k 31. 12. 2023). Společnost dosáhla v roce 2023 obratu ve výši 91,6 miliardy eur. Činnost Bosch Group se dělí do čtyř obchodních oblastí: Mobility, Průmyslová technika, Spotřební zboží a Energetika a technika budov. Jako přední společnost v oblasti Internetu věcí, Bosch nabízí inovativní řešení pro chytré domácnosti, chytrá města, propojenou mobilitu a propojený průmysl. Využívá svých znalostí senzorových technologií, softwaru a služeb, také svůj vlastní IoT cloud k tomu, aby zákazníkům nabídnul propojená řešení napříč oblastmi – a to z jediného zdroje. Strategickým cílem skupiny Bosch je usnadnit propojený život pomocí produktů a řešení, které buď obsahují umělou inteligenci (AI), nebo byly vyvinuty či vyrobeny s její pomocí. Společnost Bosch zlepšuje kvalitu života na celém světě pomocí inovativních výrobků a služeb, které vzbuzují nadšení. Stručně řečeno, Bosch vytváří technologie, které jsou "Stvořeny pro život". Skupinu Bosch tvoří společnost Robert Bosch GmbH a zhruba 470 dceřiných a regionálních společností ve více než 60 zemích. Včetně prodejních a servisních partnerů pokrývá celosvětová výrobní, inženýrská a prodejní síť Bosch téměř všechny země světa. Základem budoucího růstu společnosti je její inovační síla. Ve 136 pobočkách po celém světě zaměstnává Bosch přibližně 90 000 pracovníků ve výzkumu a vývoji, z toho zhruba 48 000 softwarových inženýrů.

Společnost byla v roce 1886 založena Robertem Boschem (1861–1942) ve Stuttgartu jako „dílna pro jemnou mechaniku a elektrotechniku“. Obchodně-právní struktura společnosti Robert Bosch GmbH zajišťuje podnikatelskou samostatnost Bosch Group. To umožňuje společnosti dlouhodobě plánovat a investovat do důležitých podnikatelských záměrů pro zabezpečení budoucnosti. 94 procent majetkových podílů Robert Bosch GmbH patří veřejně prospěšné společnosti Robert Bosch Stiftung GmbH / Nadaci Roberta Bosche. Většinová hlasovací práva má však společnost Robert Bosch Industrietreuhand KG, která má zároveň také právo vykonávat funkci společníků. Ostatní podíly a hlasovací práva má rodina Boschových a Robert Bosch GmbH.

Více informací na www.bosch.com, www.bosch.cz, www.iot.bosch.com, www.bosch-press.cz, twitter.com/BoschPress.

Stále hledáte něco?