Suche

Tisková informace #Bosch Group
Sdílet tiskovou informaci

Bosch v Jihlavě uspořádal charitativní Novoroční koncert ve stylu Vídeňských filharmoniků

Výtěžek z koncertu ve výši 180 tisíc korun byl věnován na podporu třech oddělení Nemocnice Jihlava

  • V pořadí již šestý benefiční Novoroční koncert pro zaměstnance a důležité partnery firmy
  • Výnos z koncertu ve výši 180 tisíc korun věnuje firma a její zaměstnanci na podporu Nemocnice Jihlava
  • V roce 2018 slaví firma Bosch Diesel s.r.o. Jihlava 25 let od svého založení
Pavel Roman

Pavel Roman >

X

Jihlava – V rámci již šestého benefičního Novoročního koncertu firmy Bosch v Jihlavě prezentovala 14. ledna 2018 populární Filharmonie Hradec Králové pod taktovkou Marka Štilce nejznámější skladby Vídeňských filharmoniků.

Osmdesátičlenný orchestr společně s vynikajícími výkony sólistů Národního divadla v Praze - Andrey Tögel Kalivodové a Luboše Skaly - nadchnul více než 300 přítomných návštěvníků (zaměstnanců firmy) a pozvaných hostů. Koncertem provázela populární moderátorka Veronika Paroulková. Výnos z prodeje vstupenek ve výši 180 000 korun půjde na podporu třech odborných oddělení Nemocnice Jihlava.

Mezi řadou významných hostů uvítal na zahájení koncertu technický ředitel jihlavského závodu Bosch Stefan Hamelmann například poslance Parlamentu ČR a hejtmana Kraje Vysočina Jiřího Běhounka, primátora Jihlavy Rudolfa Chloupka, radní Kraje Vysočina Janu Fialovou, jakož i rektora Vysoké školy polytechnické Jihlava Václava Báču.

Bosch v Jihlavě klade důraz na přejímání společenské zodpovědnosti

Dárcovský šek pro Plicní oddělení Nemocnice Jihlava ve výši 50 000 korun převzal primář oddělení Jiří Pejchal. Tato částka pomůže Plicnímu oddělení pořídit nové endoskopické kleště pro bronchologická vyšetření.

Dárcovský šek pro oddělení Centrálních pooperačních sálů ve výši 50 000 korun a dárcovský šek pro Anesteziologicko-resuscitační oddělení ve výši 80 000 korun převzal vedoucí lékař Centrálních pooperačních sálů Martin Skačáni. Těmito finančními dary podpoří firma Bosch nákup polohovacích a antidekubitačních materiálů pro pacienty po operaci na centrálních pooperačních sálech. Anesteziologicko-resuscitační oddělení využije finanční dar na pořízení gelových matrací a podložek pro pacienty s hypotermií po operaci srdce.

A s jakými dojmy odcházel z koncertu poslanec Parlamentu ČR a hejtman Kraje Vysočina Jiří Běhounek: „Jsem rád, že Kraj Vysočina našel ve firmě Bosch Diesel s.r.o. velmi spolehlivého partnera. Podpora Nemocnice Jihlava tak významnou částkou je příkladným počinem společensky zodpovědné firmy. Firmy, se kterou všichni rádi oslavíme významné jubileum, a to 25 let od jejího založení“.

Závod Jihlava

Ve firmě Bosch Diesel s.r.o. pracuje přes 5 000 zaměstnanců, vyrábějí se zde vysokotlaká čerpadla pro dieselové motory, tlakové zásobníky a regulační ventily tlaku pro systém Common Rail. V roce 2011 získala firma prestižní ocenění „Národní cena kvality ČR-Excelentní firma“, v roce 2013 ocenění za prorodinně orientovanou personální politiku firmy „Audit rodina & zaměstnání“, udělované Ministerstvem práce a sociálních věcí České republiky. V prosinci 2017 se firmě opakovaně podařilo získat v renomované soutěži nejlepších českých exportérů „Exportér roku 2017“ první místo v kategorii „Exportér roku Kraje Vysočina s největším objemem exportu za rok 2016“. V roce 2018 slaví firma Bosch Diesel s.r.o. Jihlava 25 let od svého založení.

Kontakt pro novináře:

Mojmír Kolář

Tel: +420 56758-5601

Email: mojmir.kolar@cz.bosch.com

Bosch v České republice se skládá ze šesti legálních entit a v roce 2022 zaměstnával téměř 8 000 zaměstnanců (k 31. 12. 2022). Konsolidovaný obrat na trzích v České republice dosáhl v roce 2022 výše 19,2 miliard korun (0,8 miliard eur) a celkový obrat českých společností skupiny Bosch včetně obratu nekonsolidovaných společností a interních dodávek sesterským společnostem mimo ČR dosáhly částky 49,5 miliard korun (2,0 miliard eur). Bosch je v zemi zastoupen všemi svými čtyřmi obchodními oblastmi: Mobility Solutions, Průmyslová technika, Spotřební zboží a Energetika a technika budov. Společnost působí v České republice v osmi lokalitách, z nichž čtyři jsou výrobní závody, jedno servisní středisko, jeden distribuční sklad a jeden prodejní sklad.

Více informací na www.bosch.cz, www.bosch-press.cz.

Bosch Groupje předním mezinárodním dodavatelem technologií a služeb. Společnost celosvětově zaměstnává zhruba 428 000 zaměstnanců (stav k 31. 12. 2023). Podle předběžných údajů dosáhla společnost v roce 2023 obratu ve výši 91,6 miliardy eur. Činnost Bosch Group se dělí do čtyř obchodních oblastí: Mobility, Průmyslová technika, Spotřební zboží a Energetika a technika budov. Jako přední společnost v oblasti Internetu věcí, Bosch nabízí inovativní řešení pro chytré domácnosti, chytrá města, propojenou mobilitu a propojený průmysl. Využívá svých znalostí senzorových technologií, softwaru a služeb, také svůj vlastní IoT cloud k tomu, aby zákazníkům nabídnul propojená řešení napříč oblastmi – a to z jediného zdroje. Strategickým cílem skupiny Bosch je usnadnit propojený život pomocí produktů a řešení, které buď obsahují umělou inteligenci (AI), nebo byly vyvinuty či vyrobeny s její pomocí. Společnost Bosch zlepšuje kvalitu života na celém světě pomocí inovativních výrobků a služeb, které vzbuzují nadšení. Stručně řečeno, Bosch vytváří technologie, které jsou "Stvořeny pro život". Skupinu Bosch tvoří společnost Robert Bosch GmbH a zhruba 470 dceřiných a regionálních společností ve více než 60 zemích. Včetně prodejních a servisních partnerů pokrývá celosvětová výrobní, inženýrská a prodejní síť Bosch téměř všechny země světa. Základem budoucího růstu společnosti je její inovační síla. Ve 136 pobočkách po celém světě zaměstnává Bosch přibližně 90 000 pracovníků ve výzkumu a vývoji, z toho zhruba 48 000 softwarových inženýrů.

Více informací na www.bosch.com, www.iot.bosch.com, twitter.com/BoschPress.

Stále hledáte něco?